E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Kurum: 13 bin ağaç kesildiği belirlenmiştir---

Bakan Kurum: 13 bin ağaç kesildiği belirlenmiştir

Bakan Kurum: 13 bin ağaç kesildiği belirlenmiştir
07 Ağustos 2019 - 17:48 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kaz Dağları'nda söylendiği gibi 195 bin ağaç kesilmediğini belirterek, "13 bin ağaç kesildiği belirlenmiştir. 13 bin ağaca ilişkin hemen 14 bin fidan dikimi sağlanmıştır" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kaz Dağları'nda söylendiği gibi 195 bin ağaç kesilmediğini belirterek, "13 bin ağaç kesildiği belirlenmiştir. 13 bin ağaca ilişkin hemen 14 bin fidan dikimi sağlanmıştır" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, birtakım ziyaretler ve yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Isparta'ya geldi. Bakan Kurum ilk olarak Isparta Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik girişinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Isparta Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş ve milletvekilleriyle belediye başkanları ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Kurum, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra il değerlendirme toplantısına katıldı.

"ÇEVRE HASSASİYETİMİZ HERKESİN ÜZERİNDE"

Toplantı sonrası Isparta'da yapılacak projelerle ilgili basına açıklamada bulunan Bakan Kurum, ardından gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Son dönemde çevrecilikle ilgili hassasiyetin herkesten çok kendilerini memnun ettiğini söyleyen Bakan Kurum, "Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, vizyonunda çevreci bir parti olarak bugüne kadar attığımız adımlara baktığınızda çevremizi, doğamızı koruyacak birçok adım attık. Yapmış olduğumuz sadece 13 millet bahçesinde 850 bin ağaç diktik ve dikmeye devam ediyoruz. Kişi başı yeşil alan miktarı şu an 7-8 metrekarelerde, hedefimiz 15 metrekareye çıkarmak. Bizim çevreye ilişkin hassasiyetlerimiz ve sayın liderimizin hassasiyeti herkesin üzerindedir" dedi.

KAZ DAĞLARINI KAZDIRMAYACAKLAR

 

"SIFIR ATIK PROJEMİZ VAR"

Geçen ay yayımlanan OECD raporunda Türkiye'nin, çevreye duyduğu hassasiyet ve benzer değerlerinden, değerleri korunmasından, çevreye ve doğaya yapılan yatırımlardan dolayı büyük övgü aldığını vurgulayan Bakan Kurum, "Yapmış olduğumuz işlere baktığınızda millet bahçelerinden, plastik poşetlerin ücretlendirilmesine yine atık su arıtma tesisleri, ki hedefimiz nüfusumuzun tamamına hizmet verecek arıtma tesisleri yapmak. Sıfır atık projemiz var. Dünyaya örnek olacak Sayın Emine Erdoğan Hanımefendilerin himayelerinde yürüttüğümüz atıkları kaynağında ayrıştırdığımız, organik atıkları kompost haline getirip gübreler yaptığımız ve bu gübreleri yine millet bahçelerinde parklarda kullandığımız çok önemli bir projeyi de yürütüyoruz. Plastik poşetleri ücretli hale getirdik. Kullanımı yüzde 80'e varan oranda azalttık. Plastik poşetlerin doğaya bıraktığı zararı hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla çevreye, denizlerimize ilişkin hassasiyetimiz her partinin üzerindedir" diye konuştu.

"SÖYLENDİĞİ GİBİ 195 BİN AĞAÇ KESİLMEMİŞTİR"

Kaz Dağları ile ilgili de konuşan Bakan Murat Kurum, şöyle dedi: "Söz konusu alan Kaz Dağları'nda değildir. Kaz Dağları'na 40 kilometre mesafededir. Söylendiği gibi 195 bin ağaç kesilmemiştir. 13 bin ağaç kesildiği belirlenmiştir. 13 bin ağaca ilişkin hemen 14 bin fidan dikimi sağlanmıştır ve bu konuda da çevre hassasiyeti dediğim gibi herkesin önündedir. Bu noktada herkesten bu hassasiyetlerinden ötürü de teşekkürlerimi sunuyorum. Bu hassasiyetleri gözeteceğiz."

"ÇEVREMİZİ KORUMAK İÇİN DERTLİYİZ"

Salda'ya ilişkin kıyı kenar çizgisi içerisinde hiçbir yapılaşma yapmadıklarını vurgulayan Bakan Kurum, şunları kaydetti: "Doğal güzelliklerimizi koruyoruz. Bakın bugün Eğirdirimize geldik. Eğirdir Gölü'ne ilişkin ne yapabilirizin derdine düşüyoruz. Biz dertliyiz. Çevremizi korumak için dertliyiz. Yeşil alanımızın miktarını artırmak için dertliyiz. Ve bu çalışmaları yapmaya da devam edeceğiz. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi bu noktada hem sıfır atık projesiyle hem plastik poşetlerin ücretlendirilmesinde hem de çevre konularında her zaman destek olmuştur. Kendilerine teşekkür ediyorum. Salda'ya davet ettik. İnşallah kendisiyle birlikte Salda Gölü'müzü ziyaret edeceğiz. Ve orada gerekli incelemelerimizi yapacağız. Ne kadar güzel bir proje olduğunu bittiğinde tüm dünyaya aktarmış olacağız." Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı binasına hareket etti. Parti binasına yürüyerek geçen Bakan Kurum, yol üzerindeki esnafı da ziyaret etti. Yol kenarında meyve satan kadınlarla konuşan Bakan Kurum, beraberindekilere karadut ikramında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bhdr08 Ağustos 2019 09:21

    13 bin ağacın yerine 14 bin fidan dikimi gerçekleşicekmiş... eee bu fidanların parası vergi olarak halkdan mı çıkıcak?? kesilen ağaçların sermayesi hangi yandaşın cebine aktı çok merak ediyorum!!!

  • Buse08 Ağustos 2019 07:51

    Chp akp ayırmıyorum. Hepsi aynı. Dunyanın en buyuk sorunu kuresel ısınma. Hala agac kesiyorsunyz. Gidin zekanızı bir test ettirin.

  • nedim08 Ağustos 2019 00:16

    Ormanlık alan chp nin olmadığı bölgelerde  3 kat artmış!  Sahil  kesimlerinde beşte bire düşmüştür.  Chp yağma yalan  ve talan partisidir.  Örnek yeni b.şehir başkanı  46 m. luk gayri menkul çoğusu beylikdüzünde!  Bayağı fakirmiş gibi bir de açıklama yapmış.  Bunlarda ki arsızlık cüretkarlık ancak şeytan da olur. Her naneyi ye  halka hizmet yerine sahillere lağım akıt bir de arsızca cayırtı kopar.  Bunlar aslında ağzından  ...p  k...dan konuşan tipler!  

  • muzaffer07 Ağustos 2019 23:35

    Bu ağaç katliamı VATAN HAİNLİĞİDİR.

  • Maho08 Ağustos 2019 03:03

    Çok.yanlıs.düşunüyorsun

  • trt07 Ağustos 2019 23:07

    trt eskiden orman, ağaç, arazi vb. kamu reklamları spotları yayınlardı. ücretsiz ve zorunlu olarak kamu reklamlarında da yayınlar olurdu. ama nedense şuan hiç yok... halkı sanki bişreye göz yummaya ve hazırlıyor sanki. nerde o eski trt... nerede o eski kamu kaliteli gerçek çi kamu spotu reklamlar... kalitesizlik diz boyu...

  • Ozan07 Ağustos 2019 22:46

    KOCA YALAN!! 1 stad bile 20-30bin civarı insan alıyor!oraya kaç stad sığar??!!

  • :)07 Ağustos 2019 22:41

    Kanadalı altın firması : "Türkiyeyi gelişmemiş, ilkel devlet diyor bize, ver eline 3 kuruş, önündeki kapı  hatta yemeği al " mantığı ile yaklaşıyolar... Örnek: Google da arayabilirsinizde , ABD de bir çift 180 yıllık bir meşe ağacını kafasına göre kökünden çıkartıyor. Durum ABD yetkililerince tesbit ediliyor.SONUÇ: ABD Tarım ve orman bakanı, yada başka devlet kurumu olayı hafifletmiyor. küçümsemiyor, savunmuyor, YASA, devreye giriyor, her kuruma rahmen... Doğal yaşam ve orman arazileri kanununa göre 590 bin USD para cezası kesiliyor. Bu firma ABD ve  KANADA 1 ağaç keserken yıllarca bekler, izinler alır, kanun ve yaptırımları avukatları ile tek tek takip eder, hukuksal olarak herşeye ilgi gösterirken ...Türkiye de kimden alıyor bu gücünüde, katliyamlar yapabiliyor? açık vede net. Güvendikleri, destek gördükleri, yasal ve idarei engelleri aştıkları siyasi bir güç var. Başka açıklaması yok. KAZDAĞLARI DEVLET KORUMUCAKDA KİM KORUYACAK ? o ağaçlar özel ağaç, 

  • gnçlk :)07 Ağustos 2019 22:31

    inanan el kaldırsın.... 20 yıl önce bir bakan açıklasa böyle EVET, koca bakan, koca hükümet, koskoca makam, kesinlikle doğrudur. Tek tek saydırmıştır, helikopterden m2 hesabı yapmıştır vb. vb. der inanırdım... 2019 yılındayız... İnanıyormuyum ? Şöyle diyim geçmişteki açıklamalar ve sonuçlarına bakınca yıl yıl....: "Dünya öküz boynuzlarında dönüyor," bu teoriye inandığım kadar ilgili ünvanın açıklamasına inanıyorum. İnanmıyorum demedim bak :D .Bu kazdağı, getiriden çok götürüsü olacak. Bırakın toprak altında, gelişen teknoloji ile, ilerleyen yıllarda, çok daha güvenli, çok daha verimli, planlı programlı, başarılı ve doğa ile barışık biçimde altın çıkartılabilir. Şuanki teknoloji siyanürle oluyor. siyanür =radyasyon etkileri ve 50 -80 yıl arası sağlık harcaması, tarımsal zarar, zeytinciliğin bitmesi demek.... kaybedilenler çıkacak altınlardan daha uzun süre ve yüksek getiri sağlıyor ... peşkeş bu

  • mecid mecid07 Ağustos 2019 21:52

    oeki bu kazidan bizim ulkemizin ve millegimi cikari ne elimize ne gecti son donem akp partisi neden boyle olumsuz hatalar yapiyor neden hic amma hiçmi hesap sorulmayacak yaziklat olsun vallahi deselerki milletin icinde altin var tum.ulkeyi kat edecekeler yazik merkez bankasin yerini hosterin orayi kazsinlar yadaki kapalişarşiyi payalasinlar daha cok maden bulullara

  • öneri güleni07 Ağustos 2019 21:49

    madeM madeN aranıp bulunacak niçin yabancı devlet kendisi çıkarsın . biz istemeyiz altın vs al yabancı çatır çatır ye demenin mantığını da açıklayın. ......

  • Ziya07 Ağustos 2019 21:59

    Madenler de özellike altın madeni şu kadar çıkacak diye garantisi yok! Dolayısyla zarar etmek kar etmekle at başı gidiyor. Belgesel kanallarında Alaska da altın arama izni süresi erilen kira yapılan masraf işçilik sözleşmeler ile belli olup Devletin yapacağı iş olmadığı açıktır.  Umarım anlamışsındır. 

  • İnşaatçı 07 Ağustos 2019 20:33

    İnşaatçıdan çevre bakanı olursa...

  • haramzadeler07 Ağustos 2019 20:23

    yalancılar....

  • Akmal07 Ağustos 2019 19:32

    Ölümüne yalan söylüyorsunuz.

  • Ali07 Ağustos 2019 19:12

    Ne farkede, 195 bin ağaç veya 13 bin, 13 bin kesilince masum mu oluyorsunuz, bu ülkenin tek bir ağacı dahi sizin çıkaracağınız altından çok daha kıymetlidir, 14 bin dikmişlermiş nereye diktiniz? Oraya dökülen siyanürün doğaya veteceği tahribat ne olacak? Kaldı ki kazdağlarının başka bölgelerinde de vahşice doğa katledilmekte ve maden aranmaktadır, kazdağları maden arama ce rant yeri değildir,

  • Ziya07 Ağustos 2019 22:06

    Az gelişmiş kafa bu sözleşme ve 1. derce sit alanı olmaktan kaldırılması  Ak aprti kurulmadan önce yapılmış!  Chp belediyecileri ve mil. vekili adaylarının  imzaları ile Kesilecek ağaç sayısı belirlenmiş  Sonradan çıkarılan kanunla ormanlık alanın iyileştirlmesi  ve tahribatı engelleniyor.   Zaten bütün sahil bölgeleri chp li iş adamlarının talanına uğramış! O kalın kafanı çalıştır da biraz araştırma yap.

  • Tuncay07 Ağustos 2019 18:36

    Yerine dikilen fidanlar, aynı boyda mı, kaç yıl sonra, kesilenlerin yaptığı faydayı sağlayacak, çocuk kandırır gibi, yerlerine fazlasıyla fidan dikildi diyorlar, koyunlarına yutturursun sen ancak, bu masalı.

  • vatandaş07 Ağustos 2019 18:13

    Dün sözcü çelik siyuanürle çıkarılmayacak diyor bu gün kanadalı şirket siyanürü son aşamada kullanacağız diyor alay etmek böyle bir şey herhalde hem neden bu kadar bizi değilde kanadalı şirketi savunuyorlar çıkarları ne acaba

  • VS07 Ağustos 2019 18:05

    YILLAR ÖNCE BÜYÜK SÖZÜNE İNANILIRDI.ŞİMDİ BAKAN SÖZÜNE İNANAN VARMI ORASINI BİLMEM

  • Hasanby07 Ağustos 2019 18:03

    Kanada'da kestiğiniz ağaç dalının cm si bir dolar. Kopardığınız çiçek sapının cm si de bir dolar. Sıkıysa kesin,koparın. Bakalım ne oluyor. Pekiiii, biz de. Akp Çanakkale Milletvekili ağaçlar kesilirken neredeydiniz, diyor. İroniye bak. Seçildiği il ormanları katlediliyor, kendisi karşı çıkacağı yerde , karşı çıkanlara kızıyor... ;)  ;)