E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Koca'dan yerli aşı müjdesi---

Bakan Koca'dan yerli aşı müjdesi

Bakan Koca'dan yerli aşı müjdesi
12 Aralık 2020 - 23:43 borsagundem.com

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerine katılan Sağlık Bakanı yerli aşı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2021 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2019 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerine katıldı. Bakan Koca, şehir hastanelerinde hasta garantisi verildiği iddiaları doğru olmadığını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Genel bütçe kaynaklarıyla yaptığımız şehir hastanelerimizi hizmete almaya devam ediyor. 3 şehir hastanesi Samsun, Aydın, Trabzon ihale süreçleri genel bütçeden tamamlanmış olup, inşaat çalışmasına başlanmaktadır. Bunun dışında bin 750 yataklı Şanlıurfa herbiri biner yataklı Ordu, Denizli, Sakarya, Diyarbakır, Antalya, Rize ve 750 yataklı Mardin şehir hastanelerini de sırayla yaparak 2023 yılından önce hizmete açmayı planlıyoruz” 

Kovid-19 kısıtlamalarıyla ilgili de konuşan Baka Koca, “Bu dönemde özellikle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye için geliştirilen kit noktasında 20 tane DSÖ sitesinde kabul edilebilirliği olan kit söz konusu. Bunlardan bir tanesi de Türkiye’de. Kit konusunda biz bir kite 8.75 dolar vererek almaya başlamıştık. Bu kiti yerlileştirmiş olduk. Biz yerlileştirdiğimizde 32 liraya aldık. Bir iki ay geçtiğinde yeni uygunluk alan firmalar oldu. Toplam 12 tane kit üretildiği dönem oldu. İhaleye çıktık. 6 firma ihaleye girdi. Kit 9.8 liraya düştü. ‘1.7 milyon kit fiyatını 9.8 liraya çekeceksiniz’ dedik” ifadelerine yer verdi.

Yerli aşı çalışmaları

Bakan Koca yerli aşı çalışmalarıyla ilgili, “16 aşı çalışması yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi klinik öncesi dönemi başarıyla tamamlayarak, insan denemelerine başlamıştır. Faz 2 çalışması 25 Aralık’ta başlanacaktır. Faz 2 için üretime 3 gün önce başlandı. Kendi aşı çalışmalarımız bir yana, dünyada etkinliği ve güvenilirliği kanıtlanmış aşılara en erken dönemde erişebilmenin gayrete içindeyiz. Yerli aşı Nisan ayında yapacağımızı ümit ediyorum” diye konuştu.

Koca, 130 bin sağlık çalışanına Kovid-19 bulaştığını söyleyerek, 225 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini kaydetti.

Türkiye'de son 24 saatte 222 can kaybı

 

FDA'dan beklenen imza geldi

 

Aşı haberlerine ekonominin tepkisi yatırımcıları şaşırtıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ışın Özdemir13 Aralık 2020 14:14

    Dışarda aşıyı bulanlar TÜRK.Ülkemizde faz iki yeni geçildi.Neden.?Ülkem insanı başarıyı dışarda yakalıyor

  • Vatandaş13 Aralık 2020 21:01

    Neden acaba, çünkü dışarıda hertürlü bilimsel çalışma ortamı hazırlanıyor. Biontech firmasının aşı müjdesini Almanya'da kim açıkladı firmanın başındaki Türk açıkladı Bizde böyle bir başarı olsa kim açıklayabilir, laboratuvarın başındaki kişi mi Sağlık Bakanı mı yoksa en tepedeki mi, bu dediğim herşeyin açıklaması oldu bence, siyasetin gölgesinde güdümünde bilimsel çalışma Olmaz olamaz.