E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Işıkhan'dan memur maaşlarıyla ilgili açıklama---

Bakan Işıkhan'dan memur maaşlarıyla ilgili açıklama

Bakan Işıkhan'dan memur maaşlarıyla ilgili açıklama
04 Temmuz 2023 - 12:16 borsagundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, memur ve emekli zamları ile ilgili düzenlemenin de bulunduğu torba yasanın Meclis tatile girmeden önce yürürlüğe gireceğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Işıkhan, memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeye yönelik soru üzerine, düzenleme üzerinde çalıştıklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Meclis tatile girmeden yasal düzenlemenin gündeme gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruya karşılık ise Işıkhan, "Çalışılıyor, yoğun bir mesai harcanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi Meclis tatile girmeden önce... Bazı değişkenleri de dikkate almak lazım. Çok kapsamlı düşünülüyor. Kimsenin mağdur olmaması, çalışanlarımızın refahının artırılması bizim için önemli." ifadesini kullandı.

Işıkhan, düzenlemeye yönelik çalışmanın son durumuna ilişkin ise, "Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma hayatının tek boyutu yok. Asgari ücreti bitirdik. İşveren ve çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Refah ve yaşam kalitesini arttırmak önceliğimiz." diye konuştu.

Memur ve emekli maaşına zam için kritik tarih

 

Milyonların beklediği maaşlara zam yasası Meclis'e geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena06 Temmuz 2023 13:32

    emekli memuru ututtunuzzzzzzzzlannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

  • Ekonomist vural04 Temmuz 2023 21:01

    Enflasyonu durdurmak lazım.Maas zammı çözüm değil.Eskiden yüzde 2  -3 olan zamlar artık yüzde 20-30seklinde geliyor,Enflasyon canavarı herkesi yiyip bitirmek.

  • Mucise Reis : )04 Temmuz 2023 19:29

    Benim düşüncem şudur. var olan net asgari ücretin  1,5 ile 1,8 arasında bir ücret en düşük memur net maaş olur. kimse hayalkurmasın. ör :  11,402 tl net asgari ücret. en düşük memur maaş  - 20.523 yüksek /17.103 düşük. Bunun ortası rahamlar en düşük maamur maaşı olacak. Hesaplamalar genelde böyle.  22,000 imkanı yok sanmıyorum. Ama bir gerçek var, çeşme, kuşadası, izmir, ankara,  vb büyük yerlerde bir memurun hizmet sürdürmesi, çocuk okutması, ev kirası ile boğuşması,  yol masrafları düşünülünce, eline net para kaç kalır ? hiç kalır. anca karnını doyurur. faiz indirmek, ekonomiyi bozdu ve düelmesi uzun sürecek. zamanında faiz artışları olsa bu kadar maaş zamları olmazdı. ekonomiyi düzeni bozdular

  • VERİ04 Temmuz 2023 17:47

    devletteki temizlik işçisi ,çaycı müdürden çok alıyor,bütün dengeleri alt üst ettiniz...

  • Ssk Emekli 04 Temmuz 2023 14:41

    Prim günü az olanla çok olan aynı maaş olurmu kademeli olması gerek ozaman adalet olur acil intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep

  • Ahmet Özbir04 Temmuz 2023 14:06

    memura bu sene zam verilmesin.

  • borsacı04 Temmuz 2023 13:15

    TL nin her gün deger kaybı ile verilecek zammı sıfırlanacak sen önce şu TL  akıbetinden bahset.zammı geç.