E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Çelik'ten Torunlar'a ima---

Bakan Çelik'ten Torunlar'a ima

Bakan Çelik'ten Torunlar'a ima
25 Eylül 2014 - 10:08 borsagundem.com

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Torun Center inşaatına ölen işçilerin 50 TL'lik durdurucu yüzünden öldüğünü ima etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Torun Center’daki asansör kazasının 50 liralık bir parçanın takılmamasından kaynaklandığını ima ederek, “Asansörü yükseltirken 50 liralık durdurucuyu takmıyorsan, o inşaatı yapmasan daha iyi” diye konuştu. Bakan Çelik, İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ve Yol-İş Sendikası’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği toplantıda konuştu. Türkiye’nin her alanda 3-4 kar büyüdüğünü, müteahhitlik alanında’desten yazıldığını’ kaydeden Çelik, “Başarılarımıza adeta sünger çeken Soma olayı ve asansör faciası karşısında dilimzi tutuldu” diye konuştu.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda mevzuatta bir eksiklik olmadığını ama kazaların devam ettiğini belirten Çelik, “Bu kazaların devam ettiği, bu fotoğrafların gazetelerin manşetlerini süslediği bir ülke, kalkınmış bir ülke olamaz” dedi.

Bir günah keçisi aranıyorsa kendisinin gösterilmesinden gocunmayacağını kaydeden Çelik şöyle devam etti:  “Fakat sen kömürde 1.5 milyon ton üretecekken eğer yılda 3 milyon ton üretirsen hesabını vereceksin. Yok böyle yağma. Sen asansörü kurup, binayı kat kat yükseltiyorsan eyvallah., eline sağlık, yüreğine sağlık. Binalar yüksek, ülkemiz de yükselsin ama bunu yükseltirken 50 TL’lik durdurucuyu takmıyorsan yapmasan daha iyi inşaatı.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 16625 Eylül 2014 18:14

    Isci ne zaman umrunda olduki.vermissiniz sendikalarin eline ozellikle sari sendika al gulum vergulum.renault tofas bosch 3 vardiye maas 950 tl.x memuriyet 1500 tl.sonra iscileri koruyoruz.birak ya

  • vatandaş25 Eylül 2014 10:58

    iyisinizde, o 50 liralık aletin kontrolünü sizin ''müdürü'' olduğunuz bakanlık görevlileri yapmıyorlarmı? Altınıza kesin emir verin, denetleme alanlarında tavuk börekle karşılanmasınlar..orada yapmasalar bile 5 yıldızlı otellerde yapıyorlar, bilmeyenmi var!