E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin: Dolar bazında en yüksek asgari ücret---

Bakan Bilgin: Dolar bazında en yüksek asgari ücret

Bakan Bilgin: Dolar bazında en yüksek asgari ücret
23 Aralık 2022 - 01:01 borsagundem.com

Asgari ücretin 8 bin 506 liraya çıkarılmasına ilişkin tablo paylaşan Bakan Vedat Bilgin, "Cumhuriyet tarihinin hem TL hem de dolar bazındaki en yüksek asgari ücreti hayırlı olsun" ifadelerini kullandı

Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı belli oldu. 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret yüzde 54,66'lık zamla 8 bin 506 liraya çıkarıldı.

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)23 Aralık 2022 08:29

    Dolar bazlı tüketen bir Türkiye yaptınız. Tarım ürünleri dahil herşey dolarla tüketiliyor. Gelişen ülkemizin iyi kötü tarım ürünleri dolar bazlı ucuz kaldığından ihracat ediliyor ve piyasa artık yabancı tüketicilerin talebine göre dolar bazlı gerçekleşiyor. 1 kg incir fiyatını kim belirliyor ? yurt dışı ihracat fiyatı. orada 1100 dolar en düşük emekli maaşı... TL üretemeyen, TL üreten bütün devlet kitlerinin iptal edilmesi, kapatılması, üretimin durup özelleşmesi ile masraflar dolar bazlı arttı. TL/USD paritesi  19 tl olunca, Tl kazanıp 450 usd alan biri, masraflarıda TL kazanıp usd olunca geçinemez oldu. Kİ maaşlar şubatta alınacak daha o tarihe kadar maaşlar pul olacaktır.

  • BİRİSİ23 Aralık 2022 10:48

    Dolar bazlı yaşanan ülke tanımın çok doğru. Ülkedeki fiyatlar avrupayla aynı. Enflasyon dar ve orta gelirli için kabus gibi çöktü. Hergün fiyat artıyor.

  • E.g.23 Aralık 2022 07:54

    ASGARİ ÜCRETE MEVDUAT FAİZLERİNDEKİ GİBİ DOLAR/DÖVİZ KURU SEVİYESİ GARANTİSİ VERİLİR İSE İŞTE O ZAMAN DOLAR BAZLI EN YÜKSEK ASGARİ ÜCRET OLMUŞ OLUR

  • Kaçan Grup23 Aralık 2022 07:30

    bu ücret ilk olarak şubat başında alınacak. o zaman dolar kaç lira olacak bilemezsin.