E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin: Asgari ücreti uzlaşmayla belirleyeceğiz---

Bakan Bilgin: Asgari ücreti uzlaşmayla belirleyeceğiz

Bakan Bilgin: Asgari ücreti uzlaşmayla belirleyeceğiz
14 Aralık 2022 - 12:22 borsagundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin asgari ücret görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. Bilgin, "Asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret görüşmelerine ve EYT çalışmasına ilişkin konuştu.

Ankara'da gerçekleşen bir konferansta konuşan Bakan Bilgin "Asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz" dedi.

Bakan Bilgin, asgari ücretle ilgili ikinci toplantı bittikten sonra bir değerlendirme yapıp kamuoyu ile paylaşacağını kaydetti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için çalışmalarına 7 Aralık'ta başlamıştı. İkinci toplantı bugün gerçekleşecek.

EYT ÇALIŞMASINDA SON DURUM

Konuşmasının ardından gazetecilerin "EYT ile ilgili teknik sorun nedir, yaş mıdıır" sorusunu yanıtlayan Bilgin şunları söyledi:

"Teknik sorunla yaş arasındaki ilişki nasıl kuruldu bilmiyorum ama teknik sorun kayıtlarla ilgili sorunlar. Sorunların çözüldüğünü söylüyorum. Bir sorun var değil, altyapıyı oluşturuyoruz. Yani istifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT açıklaması

 

Bakan Bilgin: EYT çalışmasını aralık sonuna kadar bitiririz

 

Asgari ücrette son viraj! İşte masadaki 3 senaryo

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • amanin amanin14 Aralık 2022 20:28

    Çare basit. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Bölgesel Asgari Ücret. Ülke içindeki satınalma gücü paritesine göre şehirlerdeki asgari ücret değişkenlik göstermeli. Başka türlüsü her zaman dengesiz ve sıkıntı.

  • vx14 Aralık 2022 19:59

    askari ucret 2 tip olmali kapicilarin ev kirasi bile yok isin zorluguna gore ucret olmali yoksa isten cikarmalar baslar yetkililerin dikkatine

  • Sıdıka14 Aralık 2022 19:52

    Asgari ücret neden iş verenlerle görüşülüyor . En düşük ücret . Kurda. Kuzu yediriyorsunuz . Asgari ücret sizin olsun . İşçiler işverenin kölesi.

  • x14 Aralık 2022 20:24

    ucreti isveren verdigi icin olabilirmi acaba

  • Mucise Reis ;)14 Aralık 2022 13:43

    Ne zam gelirse gelsin, yeni uygulanan ekonomik program yüzüne asla tarafları mutlu eden bir rakam olmayacaktır... iç tüketim azalacak, enflasyon düşecek ama ekonomık durgunluğa sürüklenecektir ekonomi... ülkemizde asgari ücretli  , günlük 80-120 tl sigortasız çalışan, emekli olmuş 3500 yetmediği için yevmiyeli çalışanlar vb düşünülünce, yüzde 65 lerde bir ücret olmuştur. her sene asgari ücret çalışan sayısı artmaktadır. seneye daha fazla insan bu rakama çalışacak. normal usta başı, şef, beyaz yaka vb arasındaki fark kapanıyor diğer çalışanlarda aynı duruma düşmeye başlıyor. sattıklarımızda 100 kg patates teşvikle 150 kg yapan işveren :D sıfır teknolojı , sıfır yenilik ve vizyon... ekonomı programı alt üst etti herşeyi

  • baha14 Aralık 2022 13:05

    SAYIN BAKANIM SÖZLEŞMELİ MEMURU HALLETTİNİZ EYT Yİ HALLETTİNİZ ARTIK KİT LERDE ÇALIŞAN AİLESİNİN ÇOCUKLARININ YÜZÜNE HASRET KALAN DEVLET ADINA ÇALIŞAN TAŞERON MÜHENDİSLERİNDE ARTIK YÜREĞİNİ FERAHLATACAK KADRO MÜJDESİ VERİRSİNİZ EN KISA ZAMANDA İNŞALLAH

  • Mucise Reis ;)14 Aralık 2022 13:45

    Sayın bakanına, seçimler öncesi neden halletmedi diye soracakmısın ? millet partisi oyları , %50 geçince mi soruyorsun sayın bakanına : ) ne yapsa alkışlıyordun hani..

  • ZYX14 Aralık 2022 13:03

    AGA 10 BİN YAPIN SİZDE KURTULUN BİZD3E 

  • xyz14 Aralık 2022 12:38

    7.000-8.000 TL arasındaki rakamın nesinde uzlaşacaksınız. Her bir bakan, bakan yardımcısı, müsteşar, daire başkanları, danışman, vali vb. nin bir aylık akaryakıt masrafı bile değil. Yanda$a gelince para bas öde. Garibana gelince pazarlık.