E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakan Bayraktar açıkladı: Gabar'da petrol üretimi 40 bin varili aştı---

Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar'da petrol üretimi 40 bin varili aştı

Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar'da petrol üretimi 40 bin varili aştı
11 Nisan 2024 - 15:33 borsagundem.com

Enerji Bakanı Bayraktar, Gabar'da günlük petrol üretiminin 40 bin varili aştığını açıkladı. Bayraktar, Türkiye'deki toplam üretimin 100 bin varili geçtiğini kamuoyuyla paylaştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da petrol üretiminde günlük 40 bin varilin üzerine çıkıldığını açıkladı.

TRT Haber'de yer alan bilgilere göre, Bayraktar'ın açıklamaları şu şekilde:

- Bugün itibarıyla 40 bin varil günlük üretimi burada geçmiş bulunuyoruz. Bu Türkiye'de en kaliteli petrolü ürettiğimiz ve en çok petrolü ürettiğimiz ve en çok petrolü ürettiğimiz gün olarak tarihe geçen bir gün.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde önemli bir gün. Bugün itibarıyla Türkiye'de üretimimiz toplam 100 bin varili geçmiş oldu. Şırnak açık ara Türkiye'nin artık net bir şekilde petrol şehridir, petrol başkentidir.

Şu anda 33 kuyuda bu üretimi gerçekleştirdik. Kuyu başı ortalama üretimimiz 1200 varili geçmiş durumda. Dolayısıyla biz hedefimiz olan 95 kuyuya geldiğimizde yıl sonunda bu rakamlara ulaşmış olacağız.

Bu Türkiye'nin özellikle enerjideki dışa bağımlılığını düşürmek için önemli. Buradaki çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Yeni kuyularımız var, yeni keşif kuyularımız var. Hakkari'de, Van sınırında yeni kuyularımız olacak bu yıl içinde. Onlarda da yapacağımız yeni keşiflerle bu üretim rakamları çok daha ileriye gidecek. (Dünya)

Bakan Bayraktar, İran Petrol Bakanı Owji ile görüştü

 

Bakan Bayraktar: Gabar'da petrol üretimimizi daha da artıracağız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Slm 12 Nisan 2024 14:34

    TOGG ÇIKTI YERLİ ÜRETİM DENİLDİ EN AZINDAN KENDİ ÜRETİMİMİZ DÜŞÜK OLUR İTHALLERE GÖRE FOS ÇIKTI 4 TEKERİNİ BİLE ALAMAYIZ BU GİDİŞLE,GABARDA PETROL ÇIKTI BİR NEBZE OLSUN FİYATLARDA DÜŞÜŞ OLUR DEDİK FOSS ÇIKTI,ELEKTRİK ÜRETİYORUZ HATTA İHRACAT YAPIYORUZ DENİLDİ DÜŞER FİYATLAR ODA FOSS ÇIKTI,DOĞALGAZ DEDİK ALLAHTAN KIŞ OLMADI KEŞKE OLSAYDI YAZ İYİ GEÇERDİ ENAZINDAN ZATEN SOĞUKTA OTURUYORUZ DOĞALGAZINDA BİZE BİR FAYDASI YOK ZATEN EMEKLİ BİRİ NE YAPABİLİR KARNIMIZI DOYURUP ŞÜKREDİYORUZ DÜNYAYI YAŞAMI ZENGİNLER ÜZERİNE KURMUŞLAR BİZ NEYİZKİ KONUŞMAK BİLE MASRAF EN İYİSİ SUSMAK ENERJİMİZİ HARCAMAYALIM BARİ:)

  • FİNANS DÜNYASI13 Nisan 2024 12:27

    Ulu Önder ATATÜRK zamanında uçak fabrikasımız var imiş ismet inönü uçak fabrikasını kapattırıp makinaların hepsini hurdacılara satmışlar aynen devrim otobilleri gibi üç ayda otomobil yapmısız onuda öyle kapatmışlar muhalefetimiz birtanesi hiç bir şeyi aynen senin gibi düşündükleri gibi gidipte buralara bir tanesine bakmadıladr.Sene bu ülke parçalansa zil takıp oynayanlardansınız bence Trol seni.

  • AHMET ÖZBİLEN13 Nisan 2024 12:24

    Haydi ordan fetöcü , pkk lı sen anandan doğunca direkmi yürüdün ve koştun her şey emekleyerek yürümedin mi bu işler böyledir vatanhainliği yapma.istiyorsun ki yan gelip yat devlet cebine parayı doldursun bence sen para karşılığı trollerden birisin.

  • ismail12 Nisan 2024 08:29

    benzin motorin alırken ithal ile yerli üretim fark etmiyor aynı parayı ödüyoruz yerli üretim pompaları ayrı fiyatları da düşük olsun Batman dağından da yıllardır petrol çıkıyor var mı bir indirim yok

  • Turkoglututk12 Nisan 2024 07:03

    Bana ve ulke ekonomisine ne faydasi var.yoksa yaniliyormjum onun faydasi birileri tarafindan caliniyormu

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM13 Nisan 2024 12:28

    Senin tüm yorumların fetöcü veya pkk dilinden aynı şekilde yorumlamaktasın senin vatanhainliğinden hiç farkın yoktur.ABD veya AB ülkelerinde bu yorumları yapsan seni yok ederler idi.

  • Misafir 12 Nisan 2024 17:00

    Senin bu ülkeye bir faydan varmı acaba. Herşeye karşı çıkan, tüm yapılanı kötüleyen vb. Bu zihniyet malesef böyle.

  • YORUM 11 Nisan 2024 18:27

    boşaltana kadar pompalayın nasılsa kuruş faydasını görmedik

  • Vatandaş 11 Nisan 2024 16:36

    Kardeşim bırakın safsatayı...Ülke insanına neden yansımıyor...Tank yapılıyor uçak yapılıyor araba yapılıyor ama ekonomi sallanıyor...Tövbe tövbe...

  • FİNANS DÜNYASI12 Nisan 2024 11:29

    Doğru ATATÜRK ün açtığı uçak fabrikasını  ve otomobil fabrikasını kim kapattı seninkiler kapatmıştır.Bu ülkeye ne yaptınız şimdiye kadar hep yıkım hep yıkım.

  • Baran12 Nisan 2024 11:28

    Senin gibi vatanhainleri oldukca dış düşmanlara hiç gerek yoktur.