E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Akar: Ön yargılı ve objektiflikten uzak hareket ettiler---

Bakan Akar: Ön yargılı ve objektiflikten uzak hareket ettiler

Bakan Akar: Ön yargılı ve objektiflikten uzak hareket ettiler
24 Kasım 2020 - 15:33 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Olay uluslar arası hukuka aykırı yanlış yapılmıştır. İrini harekatını yönetenler ön yargılı ve objektiflikten uzak hareket ettiler" dedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Türk gemisindeki hukuk dışı aramaya tepki: Olay uluslar arası hukuka aykırı yanlış yapılmıştır. İrini harekatını yönetenler ön yargılı ve objektiflikten uzak hareket ettiler.

"İrini Harekatı başlangıcından beri sakat doğmuş bir harekat. Uluslararası hukuk tarafından sağlam temellere dayanmıyor" diyen Bakan Akar, "Türk ticari gemilerinin güvenliği için tedbirler üzerinde çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

Akar, Olay tamamen uluslararası hukuka aykırı, teamüllere aykırı şekilde icra edilmiş, yanlış yapılmıştır. Maalesef müttefiklerimizin açıklamaları tam olarak gerçeği yansıtmamakta, bazı gerçekler çarpıtılmaktadır" dedi.

Akar, Karabağ'da kurulacak gözlem noktası ile ilgili de şu mesajları verdi: 

"Karabağ'daki barış izleme mekanizması için çalışmalar devam ediyor. Kurulacak gözlem noktaları arasında devriyeler de olacak."

AB, İtalya ve Almanya elçilerine nota verildi

Türk gemisine hukuk dışı arama

Dışişleri, Türk gemisindeki hukuk dışı aramayı kınadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin24 Kasım 2020 16:41

    Eee, kınıyorum ,  bu bir korsanlık. Sonuç , mağduriyet edebiyatı

  • tahsin karabulut24 Kasım 2020 16:41

    meeeee meeeeee

  • atakan24 Kasım 2020 16:34

    Biz de Yunan ve Alman bandıralı gemileri boğazlardan geçerken şüphelenip gemilerinin en ücra köşelerine kadar  didik didik aramalıyız. Ayrıca gemi personellerini tutuklamalıyız. 

  • O kadar24 Kasım 2020 16:26

    Ya komutan biliyoruz dediklerini sen geç bunları yok kınıyoruz yok kabul edilemez bunları çooook duyduk yunanın zapt ettiği adalar içinde dediniz ama yapanın yanına kar kaldı hep,sen şimdi aynısını bizde yapacakmıyız yoksa her zamanki gibi bakcakmıyız yapacağız de yüreğimiz soğusun yoksa ben alayınızdan mahşerde davacıyım neden mi ? Kefereye taviz vermenizden.

  • fafa24 Kasım 2020 16:02

    Bu bir korsanlık,aynısı siz de yaparsanız,bir daha aynı yola baş vuramazlar.Sineye çekerseniz devam eder.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU24 Kasım 2020 15:52

    AB bu hareketi erkekse rus gemisine yapsalardı ya.akdenizin serin sularına gömerler idi.Türkiye yönetiminde hata var.bu bölge kritik yer.sonra hemen karşımız.buralarda savaş gemilerimiz olmalı ve hemen uçak kaldırıp engellememiz gerekmez miydi.