E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBAE, İsrail’e uyguladığı ekonomik boykotu iptal etti---

BAE, İsrail’e uyguladığı ekonomik boykotu iptal etti

BAE, İsrail’e uyguladığı ekonomik boykotu iptal etti
29 Ağustos 2020 - 13:19 borsagundem.com

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), İsrail’e daha önce uyguladığı ekonomik boykotu iptal ettiği öğrenildi. BAE, İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

BAE resmi haber ajansı WAM’ın aktardığına göre Devlet Başkanı Halife bin Zayid Al Nehyan, iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirme kararı doğrultusunda İsrail’e uygulanan ekonomik boykotun iptaline ilişkin kararname çıkardı. Buna göre BAE şirketleri İsrail ile ticaret yapabilecek.

Haberde, “BAE Devlet Başkanı, İsrail ile barış anlaşmasının imzalandığına ilişkin duyuru uyarınca, İsrail'e yönelik boykota ilişkin 1972 tarihli, 15 sayılı federal yasayı ve onunla ilgili yaptırımları yürürlükten kaldıran 2020 tarihli, 4 sayılı kararnameyi çıkardı” ifadelerine yer verildi.

Kararnameye göre BAE’deki şirketler ve bireysel girişimciler, İsrail şirketleriyle ticari ve mali anlaşmalar yapabilecek, İsrail BAE’ye her türlü ürünü ithal edebilecek ve bu ülkenin topraklarında bu ürünlerin ticaretini yapabilecek.

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin 'ilişkilerini tamamen normalleştirmek' için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

Daha önce İsrail ile BAE'nin, ilişkilerin tesisi için ‘ortak bir yol haritası’ belirleme konusunda anlaştığı ve iki ülkeden yetkililerin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaşmalar imzalayacağı kaydedilmişti.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yurt30 Ağustos 2020 14:16

    BU BİRLEŞİK ARAPLARI İSRAİL BİR GÜN ONLARADA KALLEŞLİK YAPAR  BALALIM GÖRECEGİZ  ONDAN SONRA TÜRKİYE HAKLIYMIŞ DERLER İŞ İŞDEN GECMİŞ OLUR ARAP EMİRLİGİNİDE İSTİLA EDER İSRAİL

  • Objektif30 Ağustos 2020 09:06

    Merak etmeyin.Turkiye yeter ki sağlam dursun.Hepsi tek tek kapımızı çalacak.Bu tarihte hep böyle olmuştur.Israilin başındaki hırsız yahudileri iyi soydu.Orada kaos yakindir.Yeni gelecek olanlar gerçekleri görecektir.Ayak takımı devletciklerle büyük oyunlar oynayamazsın.Ellleri mahkum sakinlesecekler.Yoksa hep zarar yazar.

  • Yatırımcı30 Ağustos 2020 15:12

    Bize niye gelecekler onu da açıklar mısınız

  • Kadir30 Ağustos 2020 07:00

    Hz.Muhammed S.a.v Benim ümmetim soyumdan gelenler degil (araplar) yolumdan gelenlerdir...yani arap turk çinli rus farketmiyor gösterdiği yolda yüruyen ümmetidir gerisi hikaye

  • vatandaş29 Ağustos 2020 21:12

    Türkiye dış siyaseti maalesef tarihin en dip noktalarında seyrediyor. Çevresinde tek bir dostu kalmadı.

  • Gerçek gerçektir 29 Ağustos 2020 18:22

    ALLAH bunlara zenginlik vermiş ama bu kafir sürüsü bu nimetleri müslüman ülkelere savaş açmaya kargaşa ve kendi eğlence ve azgınlıkları için kullanıyorlar!garip Afrika ülkelerine ve fakir müslüman ülkelerine yardım yerine kaosun merkezinde duruyorlar ana bu hesap bir gün kesilecek bakalım ne zaman

  • Okie Dokie29 Ağustos 2020 17:10

    Arap kardeşlerimizi seviyorum.

  • Mustafaa29 Ağustos 2020 23:13

    Ve o gün geldiğinde kardeşim dediginiz kimse olmayacak gargat ağaçları ve yalnızca siz olacaksınız. Bizde o günü sabırsızlıkla bekliyoruz.( Sonunuzu zaman zaman hatırlatmak lazim)

  • Mustafaa29 Ağustos 2020 17:38

    Müslümanlar yalnızca kardeştirler. Sizin kardeşimiz olduğunuza gore bizim olamaz. Ama gerçek kardeşlerimiz ve biz o gün geldiğinde tepenize cokecegiz.

  • Demir bey29 Ağustos 2020 16:49

    Yakında kucağa alır israil onları, ama iş işten geçer..

  • Bika29 Ağustos 2020 13:36

    Orta Doğu'nun Arap ülkeleri İsrail'i yakında kardeş ve dost ülke ilan edecek.