E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım'dan Ali Koç'a gözdağı: Hiç kimse çıkmazsa ben adayım---

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a gözdağı: Hiç kimse çıkmazsa ben adayım

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a gözdağı: Hiç kimse çıkmazsa ben adayım
23 Haziran 2023 - 15:21 borsagundem.com

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkanı Ali Koçu eleştirerek, "Ali bey ya kongre yap ya da bunu konuyu kapat. Aday çok rahat çıkar. Hiç kimse çıkmazsa ben adayım." şeklinde konuştu.

Uzun yıllardır Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olamayan Fenerbahçe'de sular durulmuyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un aday çıkarsa kongreye giderim sözlerine Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım'dan cevap geldi. Yıldırım düzenlediği basın toplantısında Ali Koç'a eleştirilerde bulunurken, gerekirse aday olabileceğini ifade etti.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Ali Koç'u başkanlığa getiren kongre üyelerine seslenen Yıldırım, "Ben 5 yıl önce biten kongreden sonra Fenerbahçe ile ilişkimi kestim. Beni bir hayat kurdum kendime ama maalesef beni hiç rahat bırakmıyorsunuz. Ben emekli oldum. Daha mutlu yaşamak için hayatımı devam ettiriyorum. Açıklama yapsam, 'Neden yaptı' yapmasam 'Ben Fenerbahçeliyim diyen adam neden konuşmuyor' diye suçlanıyorum. Ali Bey'i seçen 16 bin kişilik kongre üyesi ortada yok. Siz, Fenerbahçe daha iyi şartlara gelsin, borcu olmasın diye onu seçtiniz. 5 senedir neredeyiz? Nerede verilen sözler? Neden ortada yoksunuz? Başkan bağırıyor, bir aday çıksın kongre yapacağım diye. İçinizden bir aday çıkamıyor mu? Fenerbahçe'nin getirildiği durum çok acizdir" dedi.

Aziz Yıldırım: Ali Bey, beni kendisine hayali düşman olarak görmesin

"FENERBAHÇE YÖNETİMİ, 5 SENEDİR ÇOK GÜÇSÜZ"

Ali Koç başkanlığındaki Fenerbahçe yönetiminde güçlü insanların olmadığını belirten Aziz Yıldırım, "Ben sizlerin karşısına geçmeyecektim ama kongrede yapılan konuşmalar bizi üzdü. Bunlara bir cevap vermenin gerektiğine inandık. Samimi konuşmalar yapacağız. Kongreden önce bir açıklama yaptık. Fenerbahçe yönetimi, 5 senedir çok güçsüz. Gücü yok. Ali Bey'in şahsı ile bu iş yürümez. Benim dönemimde her sene yönetimde çok güçlü insanlar vardı. O insanlar hem maddi hem manevi hem de fikir anlamında destek veriyordu. Bugün Fenerbahçe yönetiminde bu yok. Olağanüstü kongre yap, dememdeki sebep buydu. Olağanüstü kongre yap, güven oyu iste dedik. Güçlü bir yönetimle, camia olarak birleşelim hep beraber yürüyelim demeni istedik. Bizim açıklamamız buydu. Sen kongre yap, karşına aday çıksın, tarzında bir amacımız yoktu" diye konuştu.

"GÜVENOYU ALMAZ VE DEVAM EDERSENİZ, BU TRİBÜNLER BİR BAŞARISIZLIKTA AYAĞA KALKACAK"

Geçmişte kendisinin güvenoyu almak için kongre kararı aldığını hatırlatan Aziz Yıldırım, "Geçmişte Pendik ile kupa maçı oynadığımızda devreye 1-0 önde girmiştik. Ben uçağa bindim, Polonya'ya gittim. Uçaktan indik, telefonlar çalıyordu. Pendik'e 2-1 yenilmiş ve kupadan elenmişiz. O yenilgiden sonra Ali Şen başta olmak üzere birçok kişi kongre yapalım demeye başladı. Konuşmaları dinledim ve 'Geliyorum, kongre yapacağız' dedim. Kongre kararı aldık ve aday çıkmadı. 1999 yılında oldu bu. 17-18 sene devam ettik. O zaman yönetimi değiştirdik ve devam ettik. 2006'da Denizli'de kaybettik, bıraktık. Yeniden yönetim yaptık, Ali Bey de o yönetime girdi ve güvenoyu alarak devam ettik. Bunlardan korkmamak lazım. Güvenoyu istiyorum, kongre yapacağım dese yıl sonuna kadar kendisini tenkit etmekte çekineceklerdir. Ama güvenoyu almaz ve devam ederseniz, bu tribünler bir başarısızlıkta ayağa kalkacak. Ve belki de Fenerbahçe, seneye kongre zamanı gelmeden kongre yapacak. Biz uyarmak için bunları söyledik. Başka bir amacımız yoktu. Benim ona önerim, acilen güven oylaması yapılacak bir kongre yapması" ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım: Hiç kimse aday olmazsa ben adayım

"HİÇ KİMSE ADAY OLMAZSA BEN ADAYIM, BU DA BÖYLE BİLİNE"

Ali Koç'un güvenoyu alması ve yoluna bu şekilde devam etmesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, "2024 seçimlerinde adaylar çıkmalıdır, diyor. En doğru adayı camia destekleyecektir. Biz de camianın fertleri olarak buna destek olacağız. Fenerbahçe hiçbir zaman başkansız kalmaz, kalamaz. 50 bin tane kongre üyesi var ama tam rakamı bilmesem de 15 bin kişi başkanlık şartlarını yerine getirecek üyeler. 'Benden başka kimse olmaz, aday çıkarsa kongre yaparım' şeklinde tehdit edilemez. Bu camia o kadar büyüktür ki o büyüklüğünü hiç ummadığın anda gösterir. Şimdi buradan söylüyorum, 'Ali Bey ya bir kongre yap ya da bu konuyu kapat.' Bir aday çıksın kongre yapalım jestlerinden de kendini kurtar. Böylece hem kendini hem de Fenerbahçe'yi küçültüyorsun. Böyle devam edersen bir aday çıkar. Hiç kimse aday olmazsa ben adayım. Bu da böyle biline. Camiayı zorlama. Herkes haddini bilsin. 1 yıl daha süren var. Bizim için aslolan Fenerbahçe'dir. Ona zarar gelecek olayları önleriz. Şunu da söyleyeyim, FETÖ'cü, hocacı, Fenerbahçe'den geçmişte kazanç sağlamış kişiler aday olursa ben gelir orada bulunur ve aday olurum. Bunlar bu kulübe giremez. Bugün geldiğimiz noktada sıkıntılarımızın asıl nedeni FETÖ'nün kumpaslarıdır" şeklinde konuştu.

"ÖĞRENSİNLER, NAMUSLU VE ŞEREFLİ OLSUNLAR, DOĞRU OLANI ANLATSINLAR"

Fenerbahçe'deki başkanlık dönemini sona erdiğinde bıraktığı borç ile şu anki borcu karşılaştıran Yıldırım, şu anki yönetim kurulu üyelerinin doğru olanı söylemesi gerektiğini vurgulayarak, "En çok üzüldüğüm şeylerden bir tanesi de 612 milyon Dolar borç bıraktık. O zaman Dolar, Euro borcumuz o kadar değildi ki. Ben size hepsini göstereceğim. Bundan sonra kim yanlış konuşma yaparsa, kamuoyuna açıklama yaparsa, onu mahkemeye vereceğim. Öğrensinler, namuslu ve şerefli olsunlar. Doğru olanı anlatsınlar. Ben 3 tane arkadaşımı vereyim, oturun inceleyin. Bu incelemenin sonunda Fenerbahçe zarar etmişse ben o zarar neyse ödeyeceğim dedim. Yine taahhüt ediyorum. Ama artıysa bunu da kamuoyuna deklare edin. 'Adamlar doğru söylüyor, bu kadar borç yok, bu kadar mal varlığı var. Bundan dolayı durumumuz budur' desinler. Ama basın mensupları sizler, mal varlığını hiç yazmıyorsunuz. Hiç demiyorsunuz Topuk Yaylası'nı kaça yaptı bunlar, şu anda satsa kaç para eder. Fenerium, değeri bugün kaç paradır. Salon ne kadar eder, neden hiç yazmıyorsunuz, etmiyorsunuz? Stada biz ne kadar para harcadık. Stat gök kubbeden inip, oraya konmadı. Biz onu yaptık. Yaparken, Migros'tan 3 milyon para aldık. 3 milyon Uzan'lardan aldık. 2 tarafa da teşekkür ediyoruz. 10 milyona yakın da Fenerbahçeliler 1907 tribününü yaparken destek oldular, etti 16. 4 de ben vermiş olayım 20. 100 milyona mal oldu. 80 milyon nereden geldi. Hangi bankadan aldık. Bütün bankalardan aldık, harcadık yaptık. Bunun için kongreye geldim, 'önce stadın yapalım' dediler. Tuğla koyalım, kim alıyorsa 1 milyon Dolar vereceklerdi. Kimse yapmadı, öyle kaldı. Orada 2'nci şartta bankalardan para alıp, yapacaktık. Biz onu yaptık. Niye hiç yazmıyorsunuz. O kongrede suçluyor ben de sizleri suçlayayım biraz. Demiyorsunuz ki bu borçların için de bunlar da var bunları düşelim demiyorsunuz. Şimdi tahtada göstereceğim öğretmen gibi. Bir daha da kim söylerse mahkemeye vereceğim. Namuslu ve şerefli olalım. Öyle atmasyon yok. Erol Bilecik de yalan söylüyor, Burhan Karaçam da yalan söylüyor. Ali Koç da aynı şeyleri söylüyorsa yalan söylüyor. Ben hepsini anlatacağım. Bir daha da bu konuda hiç konuşmayacağım" açıklamasında bulundu.

Tahta başına geçerek kendi dönemindeki mali tabloyu rakamlarıyla birlikte aktaran Aziz Yıldırım, şu anki yönetimin ifade ettiği gibi 612 milyon dolar borç bırakmadığını söyledi. Kendi dönemindeki borçlanmayla Fenerbahçe Kulübü'ne birçok şey kazandırdığını aktaran Aziz Yıldırım, "Bu borcu yaparken biz bu paraları nereye harcadık. Alıp evimize götürmedik değil mi? Önce harcamaları söylüyorum. Ülker Stadyumu'nu yaparken 80 milyon Dolar bankalardan para aldık ve harcadık. Sonra Samandıra Tesisleri'ni yaptık. 10 milyon Dolar para harcadık. Dereağzı'nın havuzlarını, binalarını her şeyini yaptık. 15 milyon Dolar. Bunların hepsi defterlerde var. Faruk Ilgaz Tesisleri'ni yaptık. 10 milyon da oraya harcadık. FB TV'yi kurduk. Radyosu, oyu, buyu derken 7 milyon Dolar da oraya harcadık. Kenan Evren Lisesi'ne 15 milyon Euro para harcadık. Okul yaptım, 3 tane salon yaptım, orada duruyor. En son Sayın Binali Yıldırım başbakanken onunla Başbakanlık Ofisi'nde konuştuğumda parayı bize ödeyin, biz bu işten vazgeçelim dedim. O da devlet parayı aldı mı ödemez, bu protokolü yerine getireceğiz dedi. O şekilde anlaşma yaptık. Önder Fırat da şahidimdir. Toplam 135 milyon Dolar harcadığım paranın içinde bunlar var" diye konuştu.

"BEN FENERBAHÇE'DEN BİR ŞEY İSTEMİYORUM, HERKES BENİ RAHAT BIRAKSIN"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un sürekli borçlardan bahsettiğini ancak kendi döneminde yaptığı gelirlere değinmediğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
"Geldiğim zaman 11 milyon Dolar, yayın haklarıyla ilgili kavgalar vardı. ATV'den yıllık 11 milyon Dolar çek aldım. Bunun yanında stat geliri, forma geliri toplamda 14 milyon Dolar'dı. Fenerbahçe'nin bütçesiydi. Şimdi stattan 40 milyon Dolar gelir sağlıyorlar, ödesenize diğer tarafı. Neden ödemiyorsunuz. Ben bu stadı yapmasaydım bu gelir olacak mıydı? Borç diyorsun, beni gösteriyorsun ama gelir var orada biz yokuz. O zaman buradan öde. Diğerlerinin hepsi Fenerbahçe'nin kongre üyelerine yapılmış hizmetlerdir. Samandıra'yı yapmışım, takım orada çalışıyor. Ben yapmasaydım, harcamasaydım bu parayı nereye gidecekti bu takım? Gökten düştünüz, oturdunuz. Hiçbir masraf yok. Masraf yapacağınız kalemler gelir ama siz onları görmüyorsunuz. Ben 1.5-2 milyara yakın bütçe yaptım. Fenerbahçe tarihinde 250 milyon Dolar bütçe yaptım. Bir daha kimse yapamaz. 3 sene arka arkaya yaptım. 2008 yılında Aziz'in mucizesi diye yazdılar. Herkes her şeyi unuttu. Ben Fenerbahçe'den bir şey istemiyorum, herkes beni rahat bıraksın. Ben ailemle, işimle uğraşayım. Beni zora çekmeyin. Ben kaçmam, para harcamak falan benim için çocuk oyuncağı. Adam zengindir, para harcayamaz. Adamın az parası vardır, çok para harcar." 

"BU MAL VARLIKLARINI, BU DEĞERLER ÜSTÜNDEN SATIŞA ÇIKARTSINLAR, BEN HEPSİNİ ALACAĞIM"

Fenerbahçe Koleji'nin kapatıldığını ifade eden Aziz Yıldırım, Ali Koç ve yönetimini birlik içerisinde adımlar atmaya davet ederek, "612 milyon dolar diyor ya biz de ne diyoruz 420 milyon. 100'ü düşüyoruz, 320 milyon. Aldığımız borcu kabul edelim, iddia ediyorum ve söylüyorum. Mal varlıklarını benim söylediğim rakamlar üzerinden kongreyi toplasınlar, bu mal varlıklarını, bu değerler üstünden satışa çıkartsınlar. Ben hepsini alacağım. Arkadaşlarımı toplayacağım, devlete gideceğim bunları alacağım ve Fenerbahçe'nin borcu sıfırlanacak. Ülker Arena'nın değeri bugün 150 milyon Dolar. Her şeyiyle birlikte alıcısı var. Fenerbahçe Koleji ve arsası bugün değeri 50 milyon Dolar. Zaten koleji kapatmışlar. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bu çocukları dışarı atamayız. Ailelerden önce çocukları düşünmemiz lazım. Acilen aile birliği Sayın Ali Koç ile gidip konuşsun, bir yer bulsunlar. Ben oranın kirasını, her şeyini ödemeye hazırım arkadaşlarımla beraber. Bina yıkılacaksa hemen yıkalım, orada yapılacak koleji de ben kendim yapacağım. İsteyen varsa katılsın. Çocuklar 1 yıl sonra oraya gelip, okumaya devam edecekler. Biz koleji, üniversiteyi para kazanma düşüncesiyle yapmadık. Fenerbahçeliliğin ruhunu geliştirmek için yaptık. Dereağzı'nda spor okulları var. Aileler gelip, içeri giremiyor. Çocuklar orada antrenman yapıyor, seyredemiyor. Eski üyeler Dereağzı'na giremiyorlar. Bu kulüp taraftarın, kongre üyelerinin, Fenerbahçe'nin, şahısların değildir. Birlik ve beraberlik istiyorsanız bunları ortadan kaldıracaksınız. Geçen sene Ozan Balaban, 12 yaşında çocuğuyla bilet almış basket maçına gidiyor iptal ediyorsunuz, olmaz. Bu sene Selim Kosif, yanlış yapıyorsunuz diye tweet atmış. Söyleyebilir, ne olacak. İptal ettiler. Birlik, beraberlik istiyorsan bunları kaldır. Bir taraftan bize yardım edin diyeceksin, öbür taraftan bize söveceksin, olmaz. Buna müsaade etmeyiz" şeklinde konuştu.

"EĞER BORÇ FAZLAYSA NAMUS VE ŞEREF SÖZÜ VERİYORUM, ÖDEYECEĞİM"

Fenerbahçe'nin elinde olan mülklerin değerini açıklayan Aziz Yıldırım, bazı villaların satıldığını ifade ederek, "Fenerium 50 milyon Dolar, Topuk Yaylası 50 milyon Dolar. Ankara 30 milyon Dolar, Gebze arsaları 40 milyon Dolar'ın üstüne çıkmış. Dün sordurdum, hiçbir şey yapmıyorlar. Diğer arsalar, 550 bin dönümden fazla arsa var. Bunların değeri 30 milyon. Villaların değeri 8 milyon Dolar'dı satmışlar. 4, 5'e satmışlar. Evler vardı satmışlar, yemişler. Fenerbahçe Üniversitesi, bugün 50 milyon Dolar'a kuramazsınız. Bunların toplam değeri 458 milyon Dolar'dır. Bu rakamlarla genel kuruldan onay alsınlar ama benim yetkim var diye çıkmasın. Genel kuruldan onay alsın, ben hepsinin operasyonunu yapacağım. 458 milyon Dolar, yüzde 10 kur farkı var desek 350'ye düştü diyelim. Demek ki mal varlığı daha fazla. Hep şunu söyledim, eğer bir mal varlığınız varsa, borcunuzun karşılığında bir değer varsa borcunuz rahatsız etmez. Ama basına düşen de şu. 612'nin içeriği nedir. İçini bir açsınlar bize. Yine söylüyorum 3 tane arkadaşımı tayin edeceğim. Görevlendireceğiz, onlar kulübe gitsinler. Onlar da kimi istiyorlarsa koysunlar. Bizim bu yaptığımız tarihteki borç miktarını ve mal varlığını tespit etsinler. Eğer borç fazlaysa namus ve şeref sözü ödeyeceğim. Ama değilse de namuslu, şerefli adamlarsa kamuoyuna desinler ki durum budur, herkesin bilgisine. Bunu istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Bir daha 612 milyon Dolar lafını kim ağzına alırsa, onu mahkemeye vereceğim. Açsınlar, içini görelim neymiş bu, yalan. Bunların hepsi hikaye" ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇE, BORÇ BATAĞINDADIR, BU BORCU DA ONLAR YAPTI"

Kongre üyelerinin mevcut yönetime hesap sorması gerektiğini aktaran Aziz Yıldırım, kulübün borcunun önümüzdeki yıl 12 milyar TL'yi bulacağını belirterek, "Ben 3 milyar borç bıraktım diyorum. Şimdi borç 7 milyar 600 milyon. Burada kongre üyelerine, onu seçenlere söylüyorum. Fenerbahçe tarihinde geçen sene yüzde 25, bu sene yüzde 30 harcamayı fazla yapacağız diye yetki istediler ve aldılar. Bizim tüzük yüzde 10'dan fazlaya müsaade etmez. Ancak genel kurul yetkisi alırsan olur. Yüzde 30 fazla harcayacağım diye yetki aldı. Ne kadar, 2 milyar 300 milyon. Bunları topla seneye oğlumuz oldu 9 milyar 900 milyon. Buna artı olarak yüzde 11, 12 faiz var. Bu sene başından 320, 330 faiz ödemişler. 750 milyar faizle gelmiş ana parayla beraber onu ödemiyorlar. Onu ödememişler. Burası seneye, seçimden sonra falan 12 milyarı bulur borç. E biz borcu nerede bıraktık. Hep 612 milyon Dolar'ı anlatıyor, herkes de yiyor. Ayıp. Fenerbahçe kongre üyelerine ayıp, hesap sorsunlar. Kimse bir şey sormuyor. Aziz Yıldırım çıksın konuşsun, söylesin. Banane ya, ben 20 yıl başkanlık yaptım, bıraktım. Hesabı kitabı da verdim. Satın malları ödeyin borçları. Satamıyorsanız ben alacağım diyorum, daha ne diyeyim. Arkadaşlar Fenerbahçe borç batağındadır. Bu borçlandırmayı da onlar yaptılar, söylemiyorlar. İstediğini aldın da bu parayı ne yapacaksın. Ben biliyorum ne yapacaklarını. İşte o sol beki aldılar. Samet'i aldılar. Onun dışında oyuncu transferi yaptılarsa, onların ödemesi var 300 milyon TL. Gerisi ne olacak" açıklamasında bulundu.

“KENDİSİ KULÜBE NE KADAR PARA VERDİ?”

Ali Koç’un kulübe ne kadar para verdiğini açıklaması gerektiğini belirten Yıldırım, “İlk geldiğinde Yapı Kredi'den 50 milyon Dolar para almıştı. Bu para nerede, hesaplarda nerede gözüküyor. Kendisi kulübe ne kadar para verdi, açıklasın ya. Çok verdiyse hepimiz teşekkür edelim. Bunda çekinecek bir şey yok ki. Tam tersi motive olur. 100 milyon Dolar sponsorluk vermişler. Bak sponsorluk Aziz Yıldırım döneminde 20 senede 1.5, 2 milyar para girdi, harcadık, yedik, tamam mı ? Bunun en az 750 milyonu sponsor geliridir. Ülker Grubu, salonuyla beraber 300 milyon Dolar sponsorluk yapmıştır. Hem Murat Ülker'e hem de ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

“ŞİMDİ FENERBAHÇE'YE BAKIYORSUNUZ KOÇSPOR. BÖYLE SAÇMA BİR ŞEY OLABİLİR Mİ”

Fenerbahçe’nin şu anda sponsorlardan ne kadar gelir elde ettiğini bilmediğini vurgulayan Yıldırım, “Şimdi Fenerbahçe'ye bakıyorsunuz Koçspor. Böyle saçma bir şey olabilir mi ya. Yarın bir başkası başkan oldu. Bu sponsorluklar devam edecek mi? Devamlılığı var mı, yok mu? Yoksa gelen arkadaş 1 sene sponsor bulmak için mi uğraşacak? Fenerbahçe'ye verilen en büyük zarar budur. Diğerleri telafi edilir ama siz geleceğini kararttınız. Biz Adidas'tan yılda 6 milyon Dolar para alıyorduk. Ayrıca 100 bin forma alıyorduk, satıp parası kulübe kalıyordu. Şimdi ne alıyoruz, sponsorların bedeli nedir, ne değildir. Herkes açık olarak biliyor mu? Ben bilmiyorum, açıklasalar mutlu olacağız. O zaman tenkit de etmeyiz. Deriz ki şu kadar yollamış helal olsun. Sponsorlar verdikleri bedelleri, vergiden düşerler. Kendi ceplerinden vermezler. Ben de aynı şekilde söylüyorum okul yapayım, edeyim cebimden vereceğim veya sponsorluk yapacağım. Öyle olduğu zaman başka türlü şartları zorlamış olacağız. Konuları ayıralım, birbirine karıştırmayalım. Karıştırırsak o zaman sıkıntı yaşarız. Allah razı olsun, Koç Grubu'na yaptığı sponsorluklardan dolayı teşekkür ederiz. Ama bunu katkı sağlarken, para veriyor anlamında bakmamak lazım. Ben bir de bu taraftan bakıyorum.  Demin söylediğim şey yönetimli ilgili. Doğru, yanlış bilmiyorum. Eğer doğruysa yandı. Bazı yöneticilere maaş veriyorlar. Onun için kimse itiraz etmiyor. Bunlar çok yanlış, kendisine de zarar veriyor. Birileri bir şey söylesin” diye konuştu.

"BENİM BAŞKAN ADAYI ARAYIŞIM YOKTUR"

Aziz Yıldırım'ın konuşması şöyle devam etti;

"Benim böyle bir arayışım yoktur. Nihat Özdemir, kulübümüzün üyeliğinden istifa etmiştir. Yönetimimiz de bu istifayı kabul etmiştir. Sayın Ali Koç'un bu durumu bilmemesi mümkün değildir. Nihat Bey'in başkan olabilmesi mümkün değildir. Benim onu başkan adayı olmaya ikna etmeye çalıştığım büyük bir yalandır. Murat Ülker, benim dostumdur. Ayda bir kendisi ile yemek yerim. Benim onunla başkan olmasını sağlamak için özel bir arayış içinde olmama gerek yoktur. Murat Ülker, büyük bir Fenerbahçe'lidir. Fenerbahçe başkanı olmasını bir Fenerbahçe'li olarak çok çok isterim. Fenerbahçe başkanlığı Murat Beye çok yakışır. Ancak onun verebileceği bir karardır. Bu vesile ile size önemli bir bilgi vermek isterim. Bunu belki de paylaşmamı istemeyecektir:

3 Temmuz mücadelesinde Fenerbahçe'ye ayakta durabilmesi için en büyük maddi, manevi desteği veren Murat Ülker ve Ülker Grubu olmuştur. Murat Bey bunun bilinmesini istememiştir. Stadyum isim sponsorluğu, bu desteğinin bir aracı olmuştur. Ülker'den rakiplerimizin kat kat üstünde almış olduğumuz isim sponsorluğu Murat Ülker'in 3 Temmuz sürecinde kulübümüze sağladığı maddi destekle alakalıdır. Kulübümüze can suyu olmuştur. O tarihte bizimle yaşayanlar, bunun Fenerbahçe için ne kadar hayati öneme sahip olduğunu bilmektedir. Sponsorluk paralarının, yeniden yapılanan takım için harcanması dahi, Ali Bey'in bilgisi dahilindedir. Bunları konuşmak Fenerbahçe'ye bir yarar sağlamaz. 

Ayrıca, Ferit Şahenk ve benimle çalışan arkadaşlarımdan 5-6'sı da başkan adayı olabilir. Bu onların kararına bağlıdır. Fenerbahçe kongre üyelerinden de başka isimler başkanlığa aday olabilir. Fenerbahçe hiçbir zaman başkansız kalmaz."

Aziz Yıldırım: Hiç kimse aday olmazsa ben adayım

"BENİ KENDİSİNE HAYALİ DÜŞMAN OLARAK GÖRMESİN"

Bana gösterilen saygı ya da saygısızlık özelde benimle ilgilidir. Ancak söylemem gerekir ki saygılı olmak, saygı göstermek bir erdemdir. Ben görev süremde çok az saygısızlık gördüm. Ancak bunları bir rövanş için aklımda tutmadım. Kimseye özel bir kin duymadım. Haksızlıklara uğradığımda ben de her insan gibi üzülmüşümdür. Ancak bilinmesini isterim ki benim kendimle ilgili özel duygularım asla Fenerbahçe sevgimin önüne geçemez. Kişisel kırgınlığım için yönetimin altını oyduğum, Fenerbahçe'nin başarısız olmasını istediğimi söyleyenler alçaktır. Ben Fenerbahçe ile sevinen Fenerbahçe ile üzülen bir insanım. Benim yanımda Fenerbahçe'ye hainlik yapacak tek bir insan yoktur, olamaz. Ben Fenerbahçe'nin altını oyanı oyarım. Benim için asıl olan fenerbahçe'dir 

Ben bir yıl FETÖ kumpası ile tutsak tutuldum. Önce Fenerbahçe dedim. Benim için Ali Beye duyduğu kin ile hareket ediyor diyenler ya beni tanımamıştır, ya da yalan söylemektedir. Ben Fenerbahçe söz konusu olduğunda en yakınımı tanımam. Bunlar çocukça yaklaşımlardır. Koca koca adamlara bunları söylemek yakışmıyor. Ali Bey, benim ile ilgili her övgüsünü, bir hakaret ile bitiriyor. Beni kendisine hayali düşman olarak görmesin. Bu çok basit bir söylemdir. Fenerbahçe başkanlığı yapmış, bu uğurda hapis yatmış bir insanın Ali Bey'e kızdığı için Fenerbahçe'ye zarar vereceğini düşünmek de söylemek de akıl tutulmasıdır.

Son genel kurulda bir üye benimle ilgili konuşurken ismi lazım değil demiş. O üyeye hatırlatmak isterim: Ben bu kulübe 20 yıl başkanlık yaptım. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tarihindeki 32.başkanıyım. Fenerbahçe uğruna hapis yattım. Uğrunda maddi ve manevi kayıplar yaşadım. Benim adım Fenerbahçe tarihine yazılmıştır. Bu şahsın Fenerbahçe kongrelerinde beni metheden konuşmaları da arşivlerde durmaktadır. Tarihte en uzun süre Fenerbahçe başkanlığı yapan bir başkana ismi lazım değil demek ve bunu söyleyene tepki gösterip söylediğini düzelttirmemek AYIPTIR. Benim adımı fetöcüler ve kripto fetöcüler kullanmazlar. O ve benzerlerine söylüyorum. Kendinize gelin, durumunuza bir göz atın. 

Ben 2018 den beri çok az sayıda açıklama yaptım. Bu açıklamalarımın tamamı Fenerbahçe'nin yararına olan açıklamalardır. 20 yıl başkanlık yapmış bir başkanın düşüncelerini açıklamış olması kimi niye rahatsız ediyor anlayamıyorum. Bana 5 kez mektup yazdığını benim iade ettiğimi söylüyor. 2018 genel kurulunda yaşananların ardından hiçbir üzüntü açıklaması yapmayan, o olaylar hiç yaşanmamış gibi davranan Ali Bey'in bana mektup yazması ve benim iade etmem bu çerçevede değerlendirildiğinde son derece insani bir durumdur. Ali Bey, geçen hafta, genel kurulda yaşadığı basit bir durumda ne kadar etkilendi... Empati yaparak benim yerime kendisini koyduğunda benim davranışımın normal olduğunu anlayacaktır.

Genel Kurullara ve Divan Kurullarına, bölünmüşlüğü parçalanmaya dönüştürmemek için gelmiyorum. Benim bir yere hele ki Fenerbahçe'nin Genel Kuruluna ya da Divan Kuruluna gidememem söz konusu olamaz. Bunu söyleyenler de böyle olmadığını çok iyi biliyor. Başarısızlıklarına beni malzeme etmeye çalışmasınlar, ben nereye ne zaman gideceğime, nerde ne zaman konuşacağıma Fenerbahçe'nin yüksek menfaatleri doğrultusunda karar veririm. Ben onlara bir faydası olacağına inansam hemen yarın giderim. Bu duruma ben sebep olmadım. Sebep olanlar bu konuda kendi sorumluğundan kaçamaz. 

Saygı, sözde değil, özde olmalıdır. Ali Bey, 2018 genel kurulunu bir kere daha seyretsin. Söylemlerine, hareketlerine, verdiği fotoğraflara bir baksın. Bir üyenin "evet" demesi ile dengesini, kontrolünü kaybeden, konuşmasını kesen Ali Bey, 2018'de kendisini benim yerime koyarak yeniden bir değerlendirme yapsın. Pantolon çekme falan beni üzmez. Beni genel kurulun dönüştüğü durum bundan daha fazla üzmüştür. Hafta sonu genel kurulda yaşanan, 2018'in adeta bir fragmanı olmuştur; beni de çok üzmüştür. Ali Bey hafta sonu ne kadar üzülmüş, kırılmış ise benim üzüntüm ve kırgınlığım onun yaşadığının yüzlerce misli ağırlıktadır. 

"FENERBAHÇE YENİLMEZ LAFI ÖNEMLİ BİR SÖZDÜR"

Fenerbahçe, dönem dönem başarısız olmuş, taraftarını üzmüştür. Taraftarlarımızın bugün yaşadığı üzüntü bunun ötesindedir. Bizlerin Fenerbahçeliliği, rakip kim olursa olsun kazanacağına inanan zamanlardan gelmektedir. Bizler de böyle yaptık. Rakiplerimize her alanda psikolojik üstünlük kurduk. Sahamızda onlarca yıl süren yenilmezlik serileri elde ettik. Yeni nesilleri Fenerbahçeli olmaya yönelten bir iklim oluşturduk. 

Fenerbahçe yenilmez lafı önemli bir sözdür. Çünkü gerçekten de böyle idi ve böyle olmalıdır. Üzülerek söylemeliyim ki biz bu duyguları yitirdik. Çocuklarımız mutlu değil. Her yerde umutsuz, hayal kırıklığı yaşayan taraftarlarımızca yolumun kesilmesi, dertlerini ifade etmeleri ve eski güzel günlere özlemin nedeni de budur. 

Sportif başarı olmayabilir, kazanabilirsin. Borç olabilir, altından kalkabilirsin ancak; mevcut yönetim sayesinde Fenerbahçelilere has o Fenerbahçelilik ruhunu kaybediyoruz. İşte onun asla telafisi yok. işte en büyük sorun da bu...

Taraftarımızın bugünkü büyük üzüntüsünün sebebi de budur. Büyüklük kolay kazanılmayan ama kolay kaybedilen bir olgudur. Bunun için Ali Beye, yeni Alex'ler, Appiah'lar, Van Hooijdonk'lar, Ortega'lar, Kuyt'lar al. Tuncay gibi, Serhat gibi, Volkan örneğinde olduğu gibi, genç yıldızları elinde tut. Arda'yı Ferdi'yi elinden kaçırma diye tavsiyede bulunduk. 

"ALİ BEY'İN 2018 SEÇİM KAMPANYASINI, BUGÜNE KADAR SPOR TARİHİMİZDE YAŞAMADIK. GÖRMEDİK"

Seçim kazanmak için verilen büyük vaatler başlangıçta kulağa hoş gelse de sonrasında yaratılan büyük beklentiler gerçekleşmeyince büyük hayal kırıklıkları yaşanıyor. Ali Bey'in 2018 seçim kampanyasını, bugüne kadar spor tarihimizde yaşamadık. Görmedik. 

Büyük vaatlerde bulundu. Hemen hemen hiçbirini gerçekleştiremedi. Gerçekleşen çok az şey var. Gerçekleşmeyen vaatlerin neler olduğunu herkes biliyor. Ben bunlara tek tek girmek istemiyorum. Sadece, seçimin hemen ardından başlatmış olduğu "yeniden saygı" söylemlerine değinmek isterim. 

Fenerbahçe, öncesinde de ve özellikle 3 Temmuz sonrasında özellikle futbolda, FETÖ ve artıkları tarafından yaratılan bir iklimle mücadele etti. Bu mücadele, yaratılan iklimden yararlanan kulüplerle ve kurumlarla kavgayı gerektirdi. Beş yılın sonunda Ali Bey, bu iklimin farkına varabildi. Şimdi herkes ile kavga ediyor. Bir stratejisi, tutarlılığı yok. Çelişkilerle dolu. FETÖ'cü diye açıkladığı Federasyonu destekliyor. MHK ile hakemler ile kurullarla savaşıp, onların patronu olan Federasyonu destekliyor. Rakipler ile kavga edip, Kulüpler Birliği Başkanlığını sürdürüyor. Ali Koç, acilen Kulüpler Birliği Başkanlığından istifa etmeli. Kulübün içine dönecek. Kulüpler Birliği Başkanlığının ona getirdiği bir şey yok ki. O zaman istifa edecek ve kulüple uğraşacak.

3 Temmuz sonrasında neden kulüpler birliği toplantılarına başkan seviyesinde katılmadığımızı bilmiyor bile. Onun sembolik anlamının farkında bile değil. Rakip takım başkanları ile kamuoyuna sevgi fotoğrafları verip maç sonrasında zehir zemberek açıklama yapmak olmuyor. 3 Temmuzun savunucuları ile stadyumlarda fotoğraf vermek ile nelerin kaybedildiğini anlayamıyor.

Genel Kurullarda, Divan Toplantılarında, 2012-2018 arası mali yapıya ilişkin bizlere eleştiri yapıyor, takip edilen davalarda mali yapının FETÖ Kumpası ile bozulduğu gerçeğine sarılıyor. Yargılanan FETÖ'cü bir polisin, Ali Bey'in böyle bir açıklamasının ardından duruşmada bu sözlerle savunma yapması ne kadar acıdır...

Fenerbahçe çok büyüktür. 117 yıllık kulüp tarihi vardır. Kulüpçülüğün en yoğun yaşandığı bir kulüptür. Kulüpçülük geleneği ile yaratılmış bir ortak aklı ve kollektif bilinç vardır. Bu dinamikleri maalesef tamamen bitirdin. Ortak akıl yok oldu. Sen önemli bir ailede yetiştiğin için her şeyi ben tek başıma hallederim diyorsun, seni sorgulayacak kimseyi yanına yaklaştırmıyorsun.  Fenerbahçe Ali Koç'tan da, Aziz Yıldırım'dan da büyüktür. Fenerbahçe'nin başkanı yalnızca kendi gücüne güvenemez, başta yönetimi olmak üzere Fenerbahçe'nin her yerdeki gücünü kullanmak zorundadır. Senin tek başına meseleleri çözerim vizyonun Fenerbahçe'yi küçültüyor. Kulüp hafızası diye bir şey kalmadı. Kulüp hafızasını 2018'den başlatıyorsun. Doğal olarak sonucu da bu oluyor. 

Fenerbahçe başkanı sürekli şikayet etmez, sorun çözer. Kongrede çıkmış herkesten, camiadan, taraftardan şikayet ediyorsun. Gergin ortamın sorumlusu sensin. Fenerbahçe Başkanlık makamı, Ali Bey'in şikayet ettiği sorunları çözme makamıdır. 

5 yıllık döneminde 1 tane kupan var futbolda, taraftar, kongre üyeleri dolu, dertli. Sen hatalarını kabullenmek, çözüm önerileri sunmak yerine onları suçluyorsun. Mali kongredeki konuşmanın yarısını bana ayırıyorsun. Sonra beni hayali düşman olarak görme deyince yok öyle bir şey diyorsun. Sen bırak o zaman Aziz Yıldırım konuşmayı, 5 yılın hesabını ver. Hadi ondan da vazgeçtim. Önümüzdeki bir yılı nasıl kurtaracağını açıkla.

Taraftarlar her koşulda kulübünü sonuna kadar destekliyor, vaat edilen başarılar gelmeyince haklı olarak üzülüyor. Çocuklar üzülüyor. Üzüntüden sokağa çıkamıyor. Ben de bu sezon uğradığımız ağır yenilgiler sonrasında sokağa çıkmak istemezdim. Sen ertesi gün hiçbir şey yokmuş hiçbir şey yaşanmamış gibi hayatına devam ediyorsun. Biz üzülmüyor muyuz diyorsun. Mutlaka üzülmen gerekiyor. Ancak ertesi gün taraftarlar seni hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ederken görüyor. Vizyon farkından ziyade sen de farklı olan şey hayata bakışın. 

"KULÜBE ZARAR VEREN TIRNAĞIM OLSA ONU PARMAĞIMDAN SÖKER ATARIM"

2018 den beri yaşanan tüm başarısızlıkların ardından bizim dönemimizin finansal konularıyla alakalı şeyler anlatılıyor. Bizler de cevaplar veriyoruz. Kamuoyunu bunlarla meşgul etmeyin. Defalarca teklif ettim. Ortak bir çalışma grubu kurulsun. Çalışıp bir rapor hazırlasınlar, kamuoyu ile paylaşılsın. Bu şekilde bu konu da kapansın.

Denetim raporu ile ortaya çıkan tespitler bizim bir hukuksuzluğumuzu gösteriyor ise hemen mahkemeye gidin.  Bunu Ali Bey'e, Semih Özsoy'un da olduğu 3'lü toplantıda, dönemimiz Başkanvekili Sayın Mithat Yenigün, daha yönetimi devraldıklarının ilk haftasında söylemiştir. Bizim bu konudaki düşüncemiz ve duruşumuz değişmemiştir. 

Biz FETÖ döneminde iğneden ipliğe incelendik, hesabımızı verdik. MASAK bile inceledi. Bir şey bulamadı. Veremeyecek hesabımız yok. Yine gider hesabımızı veririz. Ali Bey emin olsun. Kulübe zarar veren tırnağım olsa onu parmağımdan söker atarım. 

"FENERBAHÇE'DE BAŞARI ANCAK LİG ŞAMPİYONLUKLARIYLA DEĞERLENDİRİLİR"

9 yıllık kupa hasretinin bu sezon alınan Türkiye Kupası ile giderilmesi memnuniyet vericidir. Futbolcularımızı, teknik ekibimizi tebrik ederim. Benim için Fenerbahçe'nin aldığı her kupa, her madalya değerlidir. Beni mutlu eder. Kazanılan her kupada, madalyada sporcularının, teknik adamlarının, taraftarlarının bir sezonluk emeği, teri, çabası vardır. Ben bırakın futbolu, basketbolu, voleybolu, çoğu kişinin sadece haberlerde izlediği masa tenisi, yüzme, kürek, boks gibi branşlardaki müsabakalarımızı fırsat yaratarak seyrediyor, sporcularımızın başarıları ile gururlanıyorum. Benim Türkiye Kupası ile ilgili düşüncelerimin geçmişten günümüze bellidir. 

Fenerbahçe kazandığında önemsiz, kaybettiğinde önemli gösterilen bu kupanın maddi değeri kalmamıştır. Kupa organizasyonun marka değerinin büyük bölümünü Fenerbahçe sağlarken gelirleri bununla orantılı değildir. Bunun ötesinde her hangi bir Fenerbahçe yönetimi Türkiye Kupasını bir hedef olarak göremez, bu kupanın kazanılması ile futbolda başarılıyız diyemez. Bu bizim için de aynen bu şekildeydi. 

Fenerbahçe'nin hedefi en büyük kupayı kazanmaktır. Fenerbahçe'de başarı ancak lig şampiyonluklarıyla değerlendirilir. Biz böyle öğrendik. Dün de bugün de Fenerbahçe camiası futbola ilişkin bir muhasebe yaparken lig şampiyonu olunmuş mu ona bakar. 

AMATÖR BRANŞLAR HAKKINDA...

Fenerbahçe bir spor kulübüdür. Bizden önce tohumları atılan, bizle zirveye çıkan amatör branşlar Fenerbahçe'nin zenginliği ve spor kültürünün göstergesidir. Amatör branşlarda yatırımların sürdürülmesi değerlidir. Ancak maddi olarak zordur. Kulübümüzün mali sorunlarının boyutunun bir sebebi de budur. Amatör sporlara sağlanan sponsorluklar son derece önemlidir. Sponsorlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 

Profesyonel futboldan devletin aldığı vergilerin amatör sporlara aktarılması benim fikrimdir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu fikri hayata geçirmiştir. Amatör branşlara bu yolla sağlanan kaynak çok çok önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu katkılarından dolayı Türk Sporu minnettardır. Basketbol da bizim ardımızdan kurulu düzen bozulmuştur. Obradovic ve kurduğu sistem korunmalıydı. Ben olsam, Obradovic ile bir sistem kurarım. Ülker Arena'da oluşan basketbol kültürümüzün sportif başarılar ile sürdürülebilmesi gerekliydi. Bıraktığımızda basketbol takımımızın markası dünya çapında tanınırlığı olan ve değeri günden güne artan bir markaydı. Bunun sportif başarılar ile sürdürülmesi gereklidir. Bu vesile ile EuroLig Şampiyonu olan kadın basket takımımızı da bu büyük başarısından dolayı kutlamak isterim.

TARİHİMİZDEN GELEN, FENERBAHÇE YENİLMEZ İNANCI, BİR GERÇEKTİR. BU GERÇEK ANCAK BİRLİK VE BERABERLİKLE GERÇEKLEŞECEKTİR.

Başkanlıktan ayrıldığım ilk andan itibaren bu güne kadar hep aynı şeyi söyledim. 

Sevgili Fenerbahçeliler, bölünmeyin, bir tane Fenerbahçe var. Birlik olun. Fenerbahçe yenilmez bir büyüklüktür. Bugün içinde bulunduğumuz koşullar süreklilik arz etmeyen, gelip geçici bir durumdur. Tarihimiz karanlıktan aydınlığa çıktığımız, önümüze konan engelleri birlikte paramparça ettiğimiz anlarla doldur. Tarihimizden gelen, Fenerbahçe yenilmez inancı, bir gerçektir. Bu gerçek ancak birlik ve beraberlikle gerçekleşecektir."

PFDK kararına Fenerbahçe'den tepki

 

Fenerbahçe’de kombine bilet fiyatları dudak uçuklattı

 

Aziz Yıldırım aday olacak mı? Ali Koç'a kongre çağrısı

 

Aziz Yıldırım'dan "Ali Koç'a karşı aday arıyor" haberine sert tepki

 

Ali Koç istifa ediyor: İşte Aziz Yıldırım'ın desteklediği aday...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)