E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoçaryan: Çatışmayı Ermenistan tetikledi---

Koçaryan: Çatışmayı Ermenistan tetikledi

Koçaryan: Çatışmayı Ermenistan tetikledi
05 Aralık 2020 - 13:55 borsagundem.com

Eski Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan, ülke yönetiminin Dağlık Karabağ’daki silahlı çatışmanın kaçınılmaz hale gelmesi için her şeyi yaptığını belirtti.

Ermenistan’da yayın yapan Pyatıy Kanal’a (Beşinci Kanal) konuşan Koçaryan, Ermenistan yönetiminin Dağlık Karabağ’daki silahlı çatışmanın kaçınılmaz hale gelmesi için her şeyi yaptığını ifade etti.

Erivan’ın bunu ‘bilinçli ya da bilinçsiz’ olarak yapmış olabileceğini söyleyen Koçaryan, "Elbette ki bu savaş önlenebilirdi" vurgusunu yaptı.

Erivan'ın müzakere sürecini çıkmaza sokmak için ‘farklı nedenler uydurduğu’ şeklinde izlenim oluştuğuna dikkat çeken Koçaryan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Çelişkili açıklamalar, eş başkanların bile Ermeni tarafının ne istediğini bilmediği bir durum yarattı. Savaş, müzakere sürecinin Ermeni tarafınca engellendiğinden hiç kimsenin şüphe duymadığı bir anda başladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın 'Karabağ Ermenistan’dır, bu kadar' şeklindeki açıklamasının Karabağ sorununu Bakü ile Erivan arasındaki ilişkilerinin bir parçası haline getirdiğini söyleyen Koçaryan, gerginliği tırmandıran bir diğer faktör olarak ta ‘Temmuzda Ermenistan ile Azerbaycan arasında kışkırtılan sınır çatışmasını’ gösterdi.

Koçaryan, "Genelkurmay Başkanı 12 Haziran'da Ermenistan'ın savaşa hazır olmadığını açıkladığı ve bir ay sonra kışkırtma olduğu zaman olayın önemi abartılmış oluyor. Azerbaycan'ı ve Türkiye'yi yendiğimize dair açıklamalar yapılıyor. Eğer hazır olmadığını biliyorsan neden böyle bir adım atarsın? Gerçekten Türkiye ve Azerbaycan'ın bunu yutacağını mı düşündüler" ifadelerini kullandı.

Paşinyan'a bir şok daha: Yerine geçecek isim belli oldu!

Putin Paşinyan için destek arıyor

Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan'dan Paşinyan'a istifa çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fatih Akça06 Aralık 2020 00:57

    Helal olsun reis Allah yardımcın olsun hem iç hem dış düşmanlara fırsat vermesin mevlam yaptıkların savunma sanayii de yıllarca konuşulacak inşallah

  • süleyman şah05 Aralık 2020 23:35

    ermenistan'ın bi devletten izinsiz azerbaycan'a ateş açması mümkün değil...bu devlet fransa'dır...fransa'ya güvendi...

  • Fatih05 Aralık 2020 21:03

    Her kim Türk yurduna elini uzatırsa birgün hesabı sorulur

  • Mehmet05 Aralık 2020 16:34

    Bunlarda Türk düşmanlığı ve ırkçılık zirve yapmış. . . Derslerini aldılar zannediyorum. Ermenistan halkını da akıllı olmaya ve su sefil bürokratların ve Ermeni elit lerinin ve de sosyete sinin oyuncağı olmamaya davet ediyorum. Akıllı olun zeki olun şu asırda Milletler ölçeğinde savaş mi kalmış. . Insan gebertilmeyi bu kadar mı sever?

  • ANYAN BARIŞYAN05 Aralık 2020 16:30

    Azerbeycan ın % 20 dahi işgal edelim der iken az kalsın erivan elimizden gidecek idi.Acemi politikacılar olur ise bu işş böyle olur.Türkler ile artık orta bir yol bulup abd fransa ve rusya nın uydusu olup, kullanılan bir ülkesi olmamalıyız yoksa ekmek dahi bulamayacağız.Bizim Türkler ile bir sorunuzu olmayıp tarih boyunca bizleri Türklere hep düşmen ettiler.

  • Nedim05 Aralık 2020 15:02

    Yok yav?  SAvaşı kaybedincce   uysal kedi moduna  geç hemen!  Tabi açlık kıtlık tehlikesi de kapıda olunca sürtünmeler boşuna  değil.  Önce Karabağ aki  katliam sorumlularını teslim edeceksin!  Paşinyan sadece kendisine verilen  emri yerine getirdi.   En az suçlu olandır.  Sarkisyan ve köpeklerini teslim  edin.

  • AGOP SEMİZYAN05 Aralık 2020 14:27

    koçaryan kutluyorum.ne zorluklarla aldığımız karabağ 1 ay da elemizle azerbeycan teslim ettik.vizyon sahibi ve projeleri olan Türkiye ne kadar şanslı olduğunuz akıllı bir dünya lideriniz olan RTE gibi başkana sahip olduğunuz için gurur bulun.başınızda başka birisi olsa şimdi haliniz harap idi.

  • süleyman şah05 Aralık 2020 23:38

    doğru dersin ermeni derviş,ermenistan neden türkiye ile iyi geçinmez? 3 milyon nüfusla türkiye'ye kafa tutamazsın,arkanda rusya bile olsa perişan olursun...türkiye ile dost olmaya çalış,anayasandaki türkiye'den toprak talebini kaldır,sınırlar açılsın,ticaret yapılsın...3 milyona büyük ermenistan olamazsın,olsan olsan rusya veya ermenistan'ın kullandığı alet olursun...