E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAynı gün içinde 10 doz koronavirüs aşısı vuruldu---

Aynı gün içinde 10 doz koronavirüs aşısı vuruldu

Aynı gün içinde 10 doz koronavirüs aşısı vuruldu
12 Aralık 2021 - 11:00 borsagundem.com

Yanlışlıkla gereğinden fazla koronavirüs aşısı vurulanların haberlerine bir de kendi isteğiyle günde çok sayıda dozu vücuduna enjekte ettiren bir kişinin yarattığı şoke dalgası eklendi.

Yeni Zelanda'da diğerlerinin haklarını kullanıp tek günde 10 doz aşı yaptırdığı ortaya çıkan kişi 'hayret verici ölçüde bencil' olarak nitelendi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ülkedeki Kovid-19 aşılama programı yetkililerinden Astrid Koornneef, New Zealand Herald'a verdiği demeçte, Sağlık Bakanlığı'nın meseleyle ciddiyetle ilgilendiğini söyledi.

Öte yandan aşı uzmanlarından Helen Petousis-Harris bu kişinin çok sayıda dozdan zarar görmeyeceğini, yalnızca ertesi gün güçlü bağışıklık yanıtından dolayı oldukça halsiz hissedebileceğini söyledi. Yine de aynı gün bu kadar doz Kovid-19 aşısı vurulmanın ideal olmadığının altını çizen Petousis-Harris doz sayısı arttıkça halsizlik ve ağrıların artacağına dikkat çekti.

Adı açıklanmayan kişinin, aşılandığı için kendisine para verileceğinden birkaç aşı merkezini dolaştığı ve farklı kimlikler kullanarak bu kadar çok sayıda aşı olduğu sanılıyor.

Koronavirüs damarları da hedef alıyor

 

Avusturya’da on binlerce kişi Kovid-19 önlemleri protesto etti

 

Bakan Koca açıkladı: Omikron varyantı Türkiye'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)