E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAylar sonra ortaya çıktı: İşte Kruse'ye ödenen tazminat!---

Aylar sonra ortaya çıktı: İşte Kruse'ye ödenen tazminat!

Aylar sonra ortaya çıktı: İşte Kruse'ye ödenen tazminat!
19 Ekim 2021 - 14:14 borsagundem.com

Max Kruse, 2019-20 sezonunun ikinci yarısında Fenerbahçe Kulübü ile olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmişti.

Milliyet'ten Mustafa Anıklı, Union Berlin’de futbol hayatını sürdüren Max Kruse’ye ödenen tazminat bedelini açıkladı. Anıklı ayrıca fahiş harcamalar nedeniyle üç büyük kulübü eleştirdi. İşte o yazı…

TEK TARAFLI FESHETTİ

Max Kruse şok eden bir kararla pandemi sebebiyle ara verilen liglerin yeniden başlamasıyla Fenerbahçe Kulübü ile olan kontratını tek taraflı olarak feshetti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Alman hocanın bu hamlesine tepki gösterip "Hayatının kumarını oynadı" ifadelerini kullandı.

3 BÜYÜK KULÜPLERE ELEŞTİRİ

Milliyet Gazetesi'nden Mustafa Anıklı, Union Berlin'de futbol hayatını sürdüren Max Kruse'ye ödenen tazminat bedelini açıkladı. Anıklı ayrıca fahiş harcamalar nedeniyle üç büyük kulübü eleştirdi. İşte o yazı...

KEREM AKTÜROĞLU ÖRNEĞİ

"Futbol artık sadece futbol değil... Artık oyun da değil... Hobi hiç değil... Dev bir ekonominin yanında; başka bir değer... 2 bin 825 lira alan asgari ücretlilerin yaptığı muhabbete bakın; 'Kerem de çok az alıyor kardeşim... Yıllığı 850 bin lira... Galatasaray'ın biraz artırması gerekiyor.' Kendisinin bunu kazanması için 25 sene çalışması gerektiğini hiç hesaplamıyor, kendi hakkı yerine futbolcunun hakkını korumak için çabalıyor.

'1 MİLYON 609 BİN KİŞİNİN PARASI'

Falcao’ya güle güle diyebilmenin maliyetinin gururla 3 milyon euro olduğu dile getirildi. Türk lirasıyla, 32.5 milyon... Beşiktaş'ın, Abdullah Avcı'ya çalışmadan ödediği tazminat; 20 milyon 12 bin 192 lira... Yani... Yanisi, "Bırakmam seni" kampanyasında 20 lira gönderen tam 1 milyon 609 bin kişinin parası... 1 milyon kişiden topla, bir kişiye yolla! Oh ne alâ... Kimse Avcı'ya kızmasın, durumu bu hale getirenler sorgulansın.

48 MİLYON 600 BİN LİRA

Fenerbahçe farklı mı? Max Kruse'ye 3 milyon 750 bin euro, menajer ve avukatlara da 750 bin euro olmak üzere, ayrılık faturasının toplamı 4.5 milyon euro... Türkçesi, bugünün parasıyla 48 milyon 600 bin lira... 'Fener Ol'mak için dişinden tırnağından artıran 2 milyon 430 bin kişinin 20 liralık sms'i demek...

'GEREĞİNİ YAPIN'

Ama başkanlara sorsanız, onlar en büyük fedakâr, "bazıları" sahtekâr! Divan Kurulu'nda Cicaldau ve Morutan konusunda basında çıkanları sorgulayan üye kötü niyetli (!), Başkan Burak Elmas kendisini ilan etti; iyi niyetli... Ardından da ekledi; “Gereğini yapın.” Pekâla sen gereğini yapabilirsin başkan... Ama bunlar tabii ki ticari sır! Zannetmeyin ki Galatasaray'da daha dün bu borç tablosu oluştu. Camiayı yakından bilenler bilir; Faruk Süren'den itibaren katlanarak, artarak gelen bir fatura bu... Ali Sami Yen Stadı'nın kâğıt üzerindeki projesine yatırılan 12 milyon dolar ve maket olmaktan öteye gidemeyen bir batak, ilk tartışılan oldu. AIG ile ilgili hisse satışları da çok konuşulmuş, kulüp, yüklü bir cezayla karşı karşıya kalmış, zor kurtulmuştu. Burada daha fazla uzatmak gereksiz... Dediğim gibi, bilenler bilir.

'BEŞİKTAŞ'IN GELECEĞİNİ SORGULAYAN BİLE YOK'

Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman'ın evine giden konukların çetelesini tutarken, "Galatasaray, Riva’yı satarak ayakta duruyor ama biz bir şey satmadık" diyordu. "Beşiktaş'ın geleceği satıldı mı acaba?" diye sorgulayan bile yok. "Benim suçum yok ki" diyerek, kendi yönetimini aklamak isteyebilir Çebi... Ancak Orman yönetiminde bulunduğu dönemde yapılanların kendi payına düşeninin muhasebesini tuttu mu acaba?

Prens Selman, Fenerbahçeli yıldızı istiyor

 

Ali Koç: Fenerbahçe camiası artık ayaklanma zamanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • amanin amanin19 Ekim 2021 15:04

    milliyet gazetesi yazarı arkadaş, iyi güzel yazmış ama bir de basın toplantısında sorsun veya sordursun o zaman bu konuyu sayın ali koç'a?