E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAyı piyasası kıyameti---

Ayı piyasası kıyameti

Ayı piyasası kıyameti
16 Mart 2020 - 17:41 borsagundem.com

Korona virüs nedeniyle düşen endeksleri toparlama için merkez bankaları bütün araçlarını kullanıyor. Fakat piyasaların ateşi bir türlü sönmüyor. Uzmanların tanımına göre bu kıyamet senaryosu gibi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kanada merkezli sermaye piyasası firması JonesTrading’in baş pazar stratejisti Mike O’Rourke ayı piyasası kıyamet senaryosunu (Bearmageddon) yaşadığımız yorumunda bulundu. Baş stratejist, ayı piyasası kıyamet senaryosunu, ekonomideki kolay para politikasının "maksimum seviyeye" çıkarılmasına rağmen hisse senetleri gibi varlık değerlerinin ise hâlâ pahalı olması şeklinde tanımladı.

O'Rourke müşterilere yazdığı bir notta, "Bu olayların birleşimi zehirli hale geliyor, çünkü yatırımcılar ABD Merkez Bankası (FED) para politikasının iktidarsız hale geldiği yönündeki endişelerini dile getirmekte" ifadelerinde bulunuyor.

ABD hisseleri sert düştü! İşlemler durduruldu

 Pazar günü politika faizini %0 ile %0.25 aralığına çeken FED korona virüsün neden olduğu ekonomik çöküntüye çare olamadı. Baş stratejist, en dip noktanın Perşembe günü olduğunu sanmanın hata olduğu ve Pazar gecesi açıklanan kararın piyasaları daha kötüsüne hazırladığını söyledi. FED’in dahi çaresiz kaldığını vurgulayan O’Rourke "Hepimiz bir merkez bankasının tüm geleneksel ve konvansiyonel olmayan araçlarını hisse senedi piyasası desteklemek için bir aydan daha az bir sürede tüm zamanların en yüksek seviyesinde harcamasına tanık olduk” ifadelerine yer verdi.

Wall Street'i durduran tek şey devre kesmek

FED'in korumacı politikalarının bugünkü düşüşe zemin hazırladığını söyleyen baş stratejist piyasaların toparlanmak için fırsat bulamadığını ifade etti. O'Rourke yazısında, "Merkez bankası piyasalara düzelme fırsatı vermeden müdahale etmeye devam ediyor" eleştirisinde bulundu ve "Bu sadece piyasanın istikrara kavuşması için gereken süreyi uzatır" sözleriyle uyardı.

FED yanlış yere para saçıyor

 

Goldman Sach'tan felaket tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • lsparta lı sav spor.17 Mart 2020 01:04

    üçünçü dünya savaşının ayak sesleri gelmeye başladı yakında amerika bölünecek. avrupa dağılacak rusyada isyanlar cıkacak orta doğuda iran arabistan savaşı cıkacak türkiye yunan çatışacak çin güney koreyi alacak japonya sahipsiz çocuk gibi ortada kalacak söylediklerim en geç 8 yıl en erken 3 ay sonra olacak. en doğrusunu allah bilir.

  • ZIR cahil prof16 Mart 2020 23:50

    meyvelerden armudu,hayvanlardan ayıyı,para piyaslarından borsayı seviyorum.BİST'te ilk hedef 70 bin,son durak 40 bindir.

  • Batıyoruz Edirnekapı16 Mart 2020 22:20

    Borsa kapatılmalı hayat durdu göz göre göre büyük kayıpların olmasına izin verilmemeli

  • Batık yatırımcılar16 Mart 2020 22:09

    Çoğu kurumlar kapalı karantina var evlerdeyiz neden İSTANBUL BORSASI (BİST) açık nereye kadar düşmesi bekleniyor lütfen seansları kapatın moraller bozuk küçük yatırımcıyı koruyun artık

  • Altümsek16 Mart 2020 21:15

    SPK borsayı kapatın Singapur kapattı

  • Vay ayı vay16 Mart 2020 20:54

    Ayı piyasasından çıkışın ortalama 3,5 yıl olduğu söyleniyor.Eğer bu doğruysa vay borsanın haline

  • kılıç16 Mart 2020 20:53

    SIKINTILI GÜNLER GEÇECEK SABIRLI OLMAK LAZIM YOKSA DAHA AŞIRI ZARAR EDERİZ.

  • $$$$$$$$$$$$$$$$$16 Mart 2020 20:23

    yahudi sülaleri virüsü çıkartıp dünya ya yaydı milleti korkutup hisselerini sattıyorlar abd de hiç durmadan para pompalıyor piyasalara gidip savaşmadan tüm fabrikaları satın alacaklar yakında.malını ve altınlarınız kaptırmayın bunlara derim.

  • Borsa.zede16 Mart 2020 18:16

    Dunyayi yoneten lobi, virus muhabbeti ile yatirimcilari korkuyup hisselerini olu fiyata alacak aliyor. Asi falan hikaye, hepsi bence hazirdir. Tabi patronlarimiz da az karaktersiz namuzsuz degil!! Hisselerine sahip ciksalar ya, firsat bu firsat diyorlar

  • Tam komedi16 Mart 2020 18:12

    Biz fiziki altın alın derken borsa getirisi ile benimle alay edenler olayın sonunda ne olduğunu gördünüz değil mi ??? Uygun bulduğunuz noktalardan kademeli olarak fiziki altın alın veya var olanı satmayın ! Bir gün piyasanın fişini çekerler  açtıkları zaman altın fiyatlarını nerede görürsünüz bir hesap edin bakalım !!! Y.T.D. 

  • Ambele amelekokola16 Mart 2020 18:00

    Normal değerinin çok altında işlem gören hisseler de düşüyor. Dünyadaki her hisse, her ülke pahalıymış gibi bir bakış açısı olabilir mi ?

  • kıyametin ta kendisi16 Mart 2020 17:55

    Dilim varmıyor ama bu gidişat 1929'u dahi mumla aratır. Kıyamet senaryosu değil kıyametin ta kendisini yaşıyoruz iliklerimize kadar hissediyoruz. Nasıl bir şeye düğmeye bastılarsa her taraftan küresel ekonomiye müthiş bir operasyon var.l😕