E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFED yanlış yere para saçıyor---

FED yanlış yere para saçıyor

FED yanlış yere para saçıyor
16 Mart 2020 - 11:17 borsagundem.com

Korona virüs küresel ekonomileri eritmeye devam ederken merkez bankaları birer birer yeni önlemlerini açıklıyor. Uzmanlara göre ise FED'in aldığı kararlar sorunun temeline çözüm üretmekten çok uzak.

2007-2008 krizi sırasında Amerika Birleşik Devletleri’nde bankacılık sektörüne yönelik düzenleme görevi yapan ve krizin kontrol altına alınmasında önemli bir rol oynayan Sheila Bair, ABD Merkez Bankası’nın (FED) odak noktasını ABD iş piyasasındaki kredi akışına çevirmesi gerektiğini, zira korona virüsün yayılmasının birçok çalışanın işine mâl olabileceği konusunda uyardı.

Pazar akşamı Marketwatch’a konuşan Bair, FED’in 700 milyar dolarlık hazine ve mortgage destekli menkul kıymetlerin satın alınması programını yorumlayarak, “Yanlış yere para saçıyorlar” ifadelerini kullandı. Piyasalardaki durumun henüz bir finansal olmadığını belirten Bair, “Eğer işyerleri kredilerini ödeyemiyorsa ve nakit akışı sağlayamıyorsa faiz oranlarını sıfıra indirmek hiçbir işe yaramaz” ifadelerinde bulundu.

2008 krizinin odak noktası olması gereken ev sahiplerinin halen anlaşılamadığını vurgulayan Bair, işyerlerinin kredilerini ödeyememesi durumunda ekonomiyi çok ciddi bir krizin beklediğini ve yöneticilerin konuyla ilgili yaratıcı önlemler alması gerektiğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adil 16 Mart 2020 23:01

    kamu şirketlere ortak olacak kredi borçlarını ödeyecek general motors böyle kurtarıldı geç kalma FED

  • ekonomist/stratejist16 Mart 2020 12:05

    FED'in faizleri sıfırlaması ve piyasaya 700 milyar dolar daha enjekte etmesi korkuyu, paniği, resesyon tehlikesini hızlı bir şekilde artırdı. Çünkü böyle bir tehlike olmasayı FED böyle bir karar almazdı. FED çok yanlış hamle yaptı.

  • ismail midiliç 16 Mart 2020 11:43

     aynen katılıyomrum 

  • TSCL16 Mart 2020 11:39

    Gecen cuma günü borsa yükseliyor diye hisse alanlar şu an ne yapıyorlar.  Hisse fiyatları çok düştü hisseler çok ucuz tam alım fırsatı  deyip milleti hisse almaya teşvik edenler nerede?  İşin ne kadar ciddi olduğunu kavrayamayanlar ve bu krizin nereye gittiğini bilmeyenler daha bol bol hisse alır. Bazı çakallar küçük yatırımcının elindeki parayı almaya çalışıyor.  Dikkatli olun bu paralara çok ihtiyacınız olacak. 

  • djek16 Mart 2020 11:57

    Yakında @derinhisse mağdurları yüzbinlerce kişiyi bulur adam halen pompalıyor bu işin sonu kötüye gider davalık bile olur yakında😂