E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWall Street'i durduran tek şey devre kesmek---

Wall Street'i durduran tek şey devre kesmek

Wall Street'i durduran tek şey devre kesmek
16 Mart 2020 - 17:03 borsagundem.com

Wall Street iki haftada ikinci kez devre kesti. Uzmanlara göre artık yatırımcılar politika yapıcıların kapasiteleri konusunda emin değil.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

S&P 500 vadeli işlem piyasasında bir gecede bir günlük aşağı ticaret sınırına gelerek % 4,77 düşmesi piyasalar için aşağıya dönük bir sinyaldi. Bu endekslerdeki "Kara Pazartesi" benzerindeki bir çökmeyi önlemek amacıyla 15 dakikalık bir devre kesimini tetikledi.

Petrol fiyatlarındaki çöküş ve Avrupa'ya beklenmeyen seyahat kısıtlamaları sonrasında gelen ilk devre kesicinin ardından S&P 500 endeksi ikinci kez devre kesiciye çarptı. Endeks Şubat ayı ortasındaki rekor kapanışından bu yana yaklaşık 6 trilyon dolar kaybetti.İki hafta içinde ABD Merkez Bankası tarafından ikinci bir acil faiz indirimi Wall Street’te Pazartesi günü açılışındaki durgunluk korkularını yoğunlaştırdı.

ABD hisseleri sert düştü! İşlemler durduruldu

Londra merkezli Capital Economics'in baş ekonomisti Neil Shearing konuyla alakalı, "Önümüzdeki aylarda da devam edecek önemli bir düşüş yaşanıyor, tek soru ne kadar derinleştiği" dedi. "Korona virüs tarafından ortaya çıkan ekonomi ve piyasa bozulmasının boyutu netleştikçe, yatırımcılar, politika yapıcıların yanıt verme kapasitelerini çoktan tüketip tüketmediğini sorgulamaya başlamış görünüyor."

Goldman Sach'tan felaket tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yeni bir çağ başlıyor16 Mart 2020 17:58

    Yakında iflas bayrakları çekilir. Ben özellikle havayolu şirketleri ile turizm şirketlerinde bekliyorum. Bu kriz öncelikle en çok onları vuracak. Çünkü kapitalizmin en büyük kalesi serbest dolaşım, özgürlük alanlarına darbe vuruldu.

  • beli balta16 Mart 2020 17:36

    Beklenti satın alındı. Sermaye pozisyon aldı ve yer değiştirdi. 15 gün sonra herşey süt liman. Yeni gündem yeni fiyatlamalar. Bütün enstrümanlar başladığı noktaya harekete geçer. 

  • Sonun başlangıcı16 Mart 2020 17:18

    Japonya’da 1. aydan itibaren maske takmaya başladık.Diğer ülkeler bu virüsü çok hafife aldılar.Türkiyede’ki vatandaşlarda şu anda öyle. Farenin ürediği gibi heryerde bu virüs üreyecek. Kişi kendisinin doktorudur,lütfen dikkatli olun.

  • slel16 Mart 2020 17:14

    Bana her şey 1929'u hatırlatıyor maalesef ki😦😕