E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAyasofya'da muhteşem fetih kutlaması---

Ayasofya'da muhteşem fetih kutlaması

Ayasofya'da muhteşem fetih kutlaması
29 Mayıs 2022 - 23:24 borsagundem.com

İstanbul'un Fethi'nin 569. yıldönümü kapsamında Ayasofya'da ışık gösterisi düzenlendi. Gösteride Fatih Sultan Mehmet'in ve fethin sembolleri gökyüzü video haritalama yöntemiyle resmedildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İstanbul'un Fethi'nin 569. yılını, Ayasofya'da ışık ve gökyüzü haritalama gösterisiyle kutladı. Gösterilerde, 1453'te henüz 21 yaşında İstanbul'u fethedip Osmanlı Devleti'ni üç kıtada hüküm süren dünya imparatorluğuna dönüştüren Fatih Sultan Mehmet'in at üstündeki görseli ve fethin sembolleri, gökyüzü video haritalama yöntemiyle Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi üzerinde verildi.

Fethe dair bilgilerin görsellerle zenginleştirildiği coşkulu anlatımda, "Fethin nişanesi Ayasofya'da ezan susmayacak, İstanbul ebediyen Fatih'in adıyla anılacak" ifadesi kullanıldı.

Galata Kulesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığınca organize edilen etkinlikte ise İstanbul'un fethini anlatan görseller ışık ve video mapping yöntemi ile kuleye yansıtıldı.

Görsellerin paylaşıldığı kulede Fetih suresi de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ölümüne buradayız

 

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde ilk fidan

 

İstanbul'un fethi anısına boğazda tekne yarışı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)30 Mayıs 2022 07:36

    Fatih bizim değerimiz. kanunide ve diğer bütün kurulan kökeni yüzyıllar geri giden ecdatta. Ama neden bu ecdat ayrıma tabi tutuluyor  ? Ben ülkemizde böyle bir ayrımı neden son yıllar hep artarak hissettim ? ..Neden böyle bir ayrım için çırpınışlar  aşırı derecede uç noktalara çıkıyor ? millet ve torunlar aynı olduğu halde neden ülkenin durumu çok farklı noktada ?