E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'ya doğalgaz için 'LNG önerisi'---

Avrupa'ya doğalgaz için 'LNG önerisi'

Avrupa'ya doğalgaz için 'LNG önerisi'
02 Kasım 2021 - 13:33 borsagundem.com

İsviçre merkezli enerji şirketi Axpo'nun LNG Bölümü Başkanı Antonio Canseco, doğalgaz tedarikinde tek kaynağa bağımlılığın Avrupa'nın en büyük problemlerinden biri olduğunu belirtti.

İsviçre merkezli enerji şirketi Axpo'nun LNG Bölümü Başkanı Antonio Canseco, doğalgaz tedarikinde tek kaynağa bağımlılığın Avrupa'nın en büyük problemlerinden biri olduğunu belirterek, "Avrupa buna karşın çözüm olarak sıvılaştırılmış doğalgaza (LNG) yönelmeli. Rusya'ya olan bu bağımlılığı azaltmakta LNG'nin önemi artacak." dedi.

Canseco, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Flame Enerji ve Doğalgaz Konferansı'nda, Avrupa'da yaşanan gaz krizini değerlendirdi.

Avrupa'nın gaz sektöründe tek kaynağa bağımlı olmasının önemli bir problem oluşturduğunu dile getiren Canseco, "Rusya'ya olan bağımlılık büyük bir problem. Şu an sadece tek bir tedarikçiye bağlı olmanın sonuçlarını yaşıyoruz. Bu yaşananlardan alınacak bir ders olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Canseco, Avrupa'nın, enerji arz güvenliği sıkıntısını çözmek için sıvılaştırılmış doğalgaza (LNG) yönelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Rusya'ya olan bu bağımlılığı azaltmakta LNG'nin önemi artacak. Yenilenebilir enerji ve enerji geçişinden bahsediyoruz ancak buna hazır olmadığımız ortaya çıktı. Belli bir süre daha doğal gaz kullanacağımız ortada." diye konuştu.

Oxford Enerji Enstitüsü Gaz Araştırma Bölümü Başkanı David Ledesma da Avrupa ve küresel doğal gaz piyasalarında yaşananın bir fiyat krizi olduğunu belirterek, "Önümüzdeki 4 ay özellikle çok önemli, bunun bir kriz olduğu inkar edilmemeli." ifadesini kullandı.

Son dönemde piyasalarda fiyatların ciddi düzeyde arttığını anımsatan Ledesma, buna karşın yenilenebilir enerji ve LNG gibi alternatiflerin gündeme geldiğini söyledi.

Ertuğrul Gazi'ye ilk LNG nakli başarıyla tamamlandı

 

Katar'ın hedefi LNG üretimini 126 milyon tona çıkarmak

 

Türkiye, elektrik ve doğalgazda Avrupa'nın zam şampiyonu oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)