E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa'da Müslüman düşmanlığı hızla yayılıyor---

Avrupa'da Müslüman düşmanlığı hızla yayılıyor

Avrupa'da Müslüman düşmanlığı hızla yayılıyor
22 Şubat 2020 - 11:16 borsagundem.com

Avrupa'da düşük fiyatla hizmet sunan hava yolu şirketi Ryanair'in Başkanı Michael O'Leary, Müslüman erkeklerin havalimanlarındaki tehdidin kaynağı olduklarını ve fişlenmeleri gerektiğini ileri sürdü.

Avrupa'nın Müslüman düşmanlığı her geçen gün artıyor. Son skandal açıklama ise hava yolu şirketi
Ryanair'in İcra Kurulu Başkanı Michael O'Leary'den geldi. O'Leary, Times gazetesine verdiği demecinde havaalanlarındaki mevcut güvenlik politikalarını eleştirdi. Çocuklu bir aileye yönelik kontrollerin azaltılması gerektiğini kaydeden O'Leary, şöyle konuştu:

"Bombacı kimdir?"

"Bombacı kimdir? Bunlar kendi başlarına seyahat eden bekar erkekler olacaklardır. Çocuklu bir aileyse geçip gitsin. Hepsini (aile üyelerini) havaya uçurma şansı sıfır. Bazı şeyleri söyleyemezsiniz çünkü bu ırkçılık olur. Ancak (bombacı) genellikle Müslüman inancındaki bir erkek olacaktır. Otuz yıl önce İrlandalıydı. Tehdit buradan geliyorsa, tehdidi ona göre ele alın."

"Irkçılığı teşvik ediyor"

O'Leary'in bu sözleri ülkedeki Müslümanların tepkisini çekti. İngiltere Müslüman Konseyinin açıklamasında, bu ifadelerin ırkçı ve ayrımcı olduğu belirtilerek, iş adamının İslamofobi örneği gösterdiği kaydedildi.

İşçi Partisi Milletvekili Khalid Mahmood ise bu sözlerin saçma olduğunu ifade ederek, "Esasen 'Müslüman gibi görünüyorlarsa terörist olmalılar' diyor. Bu toplumda ilişkileri geliştirmez; faşist zihniyetteki insanlara katkı sağlar. Almanya'da bu hafta beyaz bir kişi dokuz kişiyi öldürdü. Faşist olup olmadıklarını görmek için beyazları fişlememiz mi gerekiyor? Çok dar görüşlülük yapıyor ve aslında ırkçılığı teşvik ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A. A.22 Şubat 2020 20:12

    Medeni Avrupa'nın gerçek yüzü budur. Zenginliklerinin temelinde sömürgeler vardır. Yani bunlar afrikalıların, zayıfların paralarıyla zengin olmuşlardır. Yani bunlar medeni hırsızlardır. Hâlâ da çalıyorlar. İki dünya savaşını yapanlar bunlar değil mi? Hâlâ da öldürüyorlar. Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar...

  • Kamil22 Şubat 2020 14:31

    O da bir şey mi , müslümanlar birbirlerine düşman zaten Birbirleriyle savaşıyorlar

  • bir yorum.22 Şubat 2020 13:00

    Dünyada müslüman yok ki düşman olsun. 1.6 milyar müslüman var deniyor bunların çok büyük bir kısmı !.599 milyarı Kur'andaki islamla uzaktan yakından ilgisi alakası yok. Bunların çok büyük bir kısmı geçmişte yine insanlar tarafından uydurulmuş hadislere, fetvalara,tefsirlere,menkıbelere vb gibi şeylere islam diyorlar.Oysaki o hadislerde namaz kılmayanı öldürün dört karı alın sınırsız cariye alın ,oruç tutmayanı kırbaçlayın, deve sidiği içmek sünnettir ve daha nice abuk sabuk binlerce şeyler var.İşte bunlara islam deniyor maalesef. Tabii ki böyle müslümana düşman olunur. Adam haklı islam ülkelerini gör kan ve şiddet gözyaşı hakim bu da bunun en temel göstergesi.Çünkü Kur'andaki islamda haksız yere bir canı almayacaksın yazıyor. İnsanların inancına karışmayacaksın yazıyor vb gibi erdemli şeyler yazıyor.

  • KOTÇU22 Şubat 2020 12:36

    DEMEK Kİ HRİSTİYANLIK BİTMİŞ BOŞ OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞ.İSLAMIN GÜCÜ KUDRETİ ARTMIŞ.ONDANDIR DÜŞMANLIK

  • Darı22 Şubat 2020 13:06

    He bilader o yüzden herkes oralara gitmeye çalışıyor. Bir Hristiyan ülkelerin zenginliğine , teknolojisine bak, bir müslüman ülkelerin iç savaşına , gelişmemişligine, cehaletine

  • akın22 Şubat 2020 12:31

    Orta Doğu'da,Afrika'da,Asya'da kısaca Dünyanın bir çok ülkesinde çıkar uğruna yaptığınız katliamları da anlatsana.Medeni görüntüsü altında ülkeleri ve halklarını sömürmek için yapmadığınız kalmadı.Benim anlamadığım Batı'yı medeni gören insanlarımızın olması.Biraz Tarih okumak gerekiyor.

  • Ciddiyet22 Şubat 2020 13:08

    Medeni değil kendi devletini, insanını, ırkının menfaatini düşünüyor adamlar. Sen kendi insanının hakkını çalıyorsun. Onlarda yolsuzluk, torpil, rüşvet daha az, kitap okuyan araştıran üreten daha çok. Çomaristan anlamaz. Adamların devletini soymuyor. Soyan da zaten Yunanlar gibi batık. Aha Yunanlar da Hristiyan ama Almanya ile bir mi gelişimi

  • Irkçı22 Şubat 2020 12:03

    30 sene önce de İrlandalı idi diyor. En çok bomba patlatan müslüman erkekler ise istatistiki olarak adam risk ve güvenlik analizi yapmanın daha kolay yolunu söylemiş.