E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa’da gaz, artan petrol fiyatları ile yükselişte---

Avrupa’da gaz, artan petrol fiyatları ile yükselişte

Avrupa’da gaz, artan petrol fiyatları ile yükselişte
05 Mart 2021 - 15:06 borsagundem.com

Güçlü ham petrol fiyatları ve soğuk hava koşullarına dair öngörüler ile Avrupa doğal gaz fiyatları bugün yukarı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı spot gaz kontratı bugün en son 0,08 EUR artışla 16,48 EUR/MWh, TTF Nisan ayı vadeli kontrat ise 0,21 EUR yükselişle 16,14 EUR/MWh seviyelerinden işlem gördü.

İngiltere NBP hub’ı gün öncesi kontrat bugün en son 0,10 p yükselişle 44,70 p/th, NBP Nisan kontratı ise 0,57 p artışla 40,40 p/th seviyelerinde belirlendi.

Piyasa uzmanlarından biri, güçlenen USD kuru ve artan petrol fiyatları ile Avrupa doğal gaz piyasasının da daha güçlü bir görünümde olduğunu belirtirken, başka biri de piyasanın önümüzdeki hafta için daha soğuk hava tahminlerine rağmen fiyatları sabit tutan LNG bulunabilirliğine odaklandığını söyledi.

Brent petrol bugün 68,50 USD/varil seviyesine kadar yükselirken en son işlemini 1,32 USD artışla 68,06 USD/varil düzeyinden yaptı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve ortakları, mevcut üretim kesintisini etkili bir biçimde uzatmak için dün bir anlaşmaya vardılar.

Montel Energy Quantified (EQ) verilerine göre, Avrupa’nın en büyük tüketicisi olan Almanya’da Pazartesi günü sıcaklıklar normalin 3,1 °C, İngiltere’de ise 3,8 °C altında seyredecek.

İletim şebekesi operatörü Gassco verilerine göre, Norveç'ten Avrupa'nın geri kalanına iletilen doğal gaz hacmi ise en son 315 milyon m³/gün seviyesinde kaydedildi.

Petrolde zirveye tırmanış sürüyor

Petrolde 75 dolar beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)