E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da doğal gaz fiyatları azalıyor---

Avrupa'da doğal gaz fiyatları azalıyor

Avrupa'da doğal gaz fiyatları azalıyor
15 Şubat 2022 - 20:13 borsagundem.com

Rusya-Ukrayna arasında gerilimin düşmesine yönelik işaretlerin ardından Avrupa'da mart vadeli kontratlarda doğal gaz fiyatları yüzde 13 azaldı

Ukrayna-Rusya arasındaki gerginlikteki azalmaya yönelik işaretler, Avrupa'da doğal gaz fiyatlarında bir miktar azalmaya yol açtı.

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de işlem gören mart vadeli kontratların fiyatı bu haftaya 88 euro civarında başlamıştı.

Bugün sabah saatlerinde 80 euro üzerinde seyreden doğal gaz kontratlarının fiyatı Türkiye saatiyle 19.12'de yüzde 13 azalarak 70 euroya indi.

Fiyatlardaki düşüşte, Rusya Savunma Bakanlığının tatbikatlar kapsamında görevlerini tamamlayan bazı askeri birliklerin, bağlı bulundukları üslere dönmeye başladıklarını duyurması etkili oldu.

AB ülkeleri, mevcut durumda doğal gaz ihtiyacının yüzde 90'ını ithal ediyor. Rusya, Avrupa'ya en fazla miktarda doğal gaz tedarik eden ülke konumunda bulunuyor.

Öte yandan Avrupa'da doğal gaz fiyatları son bir yılda yaklaşık 5 kat artış gösterdi. Söz konusu gaz fiyatları geçen yılın aynı döneminde 18 euro seviyesindeydi.

Özhaseki'den doğal gaz açıklaması: Bin liralık fatura aslında 4 bin lira

 

AK Parti'den İmamoğlu'na 'doğal gaz' teklifi

 

'Ertuğrul Gazi' 1,1 milyar metreküp doğal gaz sağladı

 

Erdoğan: Doğal gaz stoklarımız var bütün tedbirlerimizi alıyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim20 Şubat 2022 17:19

    Akaryakitin dogalgazin %80 i vergi degil mi..siz once adam gibi vergi kanunlari cikartin vergide adaleti saglayin...vergiyi kimler oduyor bir bakin memue isci emekli gibi saf kazlar oduyor..adam gibi bir vergilendirme sistemi getirinde gorelim..esnaf avm ler sirketler ne kadar vergi oduyor...dunyadan 1 e aldiginizi millete 5 satiyorsunuz bu millet neyi bedava kullaniyor

  • Mucise Reis ;)15 Şubat 2022 22:24

    En çok devletimiz sevindi sübvanse oranı düşecek. Zamlı tarife ile yola devam :D  Parola 

  • haramzadeler15 Şubat 2022 22:03

    bizdeki hırsızlar soyacak bahane bulur yine kakalarlar.