E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa varlık alımında temkinli---

Avrupa varlık alımında temkinli

Avrupa varlık alımında temkinli
02 Aralık 2014 - 07:03 borsagundem.com

AMB, Euro Bölgesi için açıklanan son teşvik önlemleri kapsamında gerçekleştirdiği ilk VDMK alımlarında ihtiyatlı olunacağı sinyali verdi

Avrupa Merkez Bankası (AMB), Euro Bölgesi için açıklanan son teşvik önlemleri kapsamında gerçekleştirdiği ilk varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) satın alımlarında ihtiyatlı olunacağı sinyali verdi.

AMB, web sitesinde yayımlanan bilgilere göre, 28 Kasım itibarıyla operasyonların ilk haftasında 368 milyon euroluk (460 milyon dolar) VDMK alımı gerçekleştirdi. Merkez bankası geçtiğimiz hafta 5.1 milyon euroluk teminatlı tahvil alımı gerçekleştirmişti.

Politika yapıcılar 4 Aralık’ta bir araya gelerek mevcut önlemlerin Euro Bölgesi’nde deflasyonu önlemeye yetecek likidite sağlayıp sağlamadığı konusunu görüşecekler. Bazı yetkililer, mevcut teşvikin etkilerinin değerlendirilebilmesi için zamana ihtiyaç olunduğunu belirtirken, Yönetim Kurulu çalışanlara gerektiğinde geniş ölçekli ülke tahvili alımı dahil olmak üzere ek önlemler alınması konusunda hazırlıklı olmalarını söyledi.

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA analistlerinden Aaron Baker, “Bu sayıları teminatlı tahvil alımları ile karşılaştırırsanız sınırlı olduklarını görürsünüz. Geçtiğimiz hafta yapılan yeni anlaşmaların sayısı limitli idi ve esasen piyasanın sezonsal kapanışı öncesindeki kısıtlı zaman göz önüne alındığında AMB’nin gelecek yıla kadar daha fazla VDMK alımı yapmasına çok ihtimal verilmiyor” dedi.

AMB, bilanço tablosunun 2012 yılı başında seviyeye gelmesini beklediğini belirtmiş ve bu bağlamda bilançonun 1 trilyon euro kadar genişletileceğine işaret etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)