E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa korkusu Biden'a geri adım attırdı---

Avrupa korkusu Biden'a geri adım attırdı

Avrupa korkusu Biden'a geri adım attırdı
26 Mayıs 2021 - 10:39 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden Rusya’nın Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesini yürüten firmayı yaptırımlardan muaf tutma kararı aldı.

ABD Başkanı Joe Biden Kuzey Akım 2 projesi için uygulanacak yaptırımların Avrupa’yla ilişkilere zarar vereceğini belirterek projeyi yürüten firmayı yaptırımlardan muaf tuttuğunu açıkladı.

Gelecek ay Avrupa’ya ilk ziyaretini gerçekleştirecek ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile ilk kez görüşecek olan Biden gazetecilere yaptığı açıklamada yeni doğal gaz boru hattı projesine karşı olduğunu, ancak göreve geldiği Ocak ayında proje neredeyse bitme aşamasında olduğu için yaptırım uygulamaktan vazgeçtiğini açıkladı. Biden "ayrıca Almanya'nın ne yapıp yapmayacağına ben karar veremem. Yaptırım uygulamak Avrupa ile ilişkilerimize zarar verir" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Rus boru hattı projesini inşa eden Alman şirket ve Putin'in dostu olan CEO'su Matthias Warnig için geçen hafta güvenlik endişeleriyle yaptırımları gündeme getirmişti.

Rus gazını Baltık denizi üzerinden Almanya’ya taşıyacak hattın yaklaşık yüzde 95'i tamamlandi.

İşte Biden-Putin görüşmesinde masada olacak konular

 

Putin ile Biden 16 Haziran’da görüşecek!

 

Blinken, Kuzey Akım 2 projesine karşı olduklarını söyledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)