E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBlinken, Kuzey Akım 2 projesine karşı olduklarını söyledi---

Blinken, Kuzey Akım 2 projesine karşı olduklarını söyledi

Blinken, Kuzey Akım 2 projesine karşı olduklarını söyledi
24 Mart 2021 - 10:10 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Brüksel'de görüştüğü Alman mevkidaşı Heiko Maas'a "ABD'nin Kuzey Akım 2 projesine karşı olduğunu" söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price tarafından yapılan yazılı açıklamada, Blinken ile Maas arasındaki görüşmede ikili ve bölgesel konuların ele alındığı bildirildi.

Açıklamada, "Bakan Blinken, Rusya'nın ortak güvenliğimize zarar verme çabalarına karşı ABD'nin müttefiklerimizle birlikte çalışmaya kararlı olduğunu ve aynı şekilde Kuzey Akım 2 boru hattına da karşı olduğunu vurgulamıştır." ifadesi kullanıldı.

AA'nın haberine göre; Blinken ile Maas arasındaki görüşmede ABD ile Almanya arasındaki ortak çıkarların ve iş birliği alanlarının da altının çizildiği ve ikili ilişkilerin önemine vurgu yapıldığı kaydedildi.

BLİNKEN ALMAN, FRANSIZ VE İNGİLİZ MEVKİDAŞLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Öte yandan Sözcü Price, Bakan Blinken'ın Alman, Fransız ve İngiliz mevkidaşları ile Brüksel'de ortak bir görüşme de gerçekleştirdiğini ve "ortak meydan okumalara karşı transatlantik ittifak ilişkilerinin önemine vurgu yapıldığını" açıkladı.

Tüm ülkelerin NATO'ya ve transatlantik ilişkilere güçlü şekilde bağlı olduğu vurgulanan açıklamada, bakanların ABD ile AB arasındaki iş birliğinin derinleştirilmesi konusunda kararlı oldukları belirtildi.

Açıklamada, "Bakanlar Rusya ve Çin kaynaklı meydan okumaları ele aldılar, Afganistan, İran, Libya ve Yemen'deki son durumu görüştüler. Ortak güvenlik ve ekonomik endişeleri ele alırken transatlantik ilişkilerin merkezde olacağını vurguladılar." ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre Blinken, küresel sorunların çözümü noktasında Avrupa ülkeleriyle her zaman koordinasyon içinde olacaklarının da mesajını verdi.

NATO'dan Türkiye ve S-400 açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mandacı vatansever24 Mart 2021 19:03

    AMerikalı dostlarımızın tüm uyarı ve tehditleri dünya ve bizlerin iyiliği içindir.dünyada bugün barış ve sükun ortamı varsa bunu amerikalı dostlarımıza borçluyuz.amerika olmasa çoktan sınırlarımıza daeş ve çinliler gelmişti.iyi ki amerikan askerleri trakyadan suriye ve kuzey ıraka kadar çepeçevre bizim emniyetimizi aldılar da rahat ediyoruz.o  yüzden S-400 leri rusyaya iade etmeliyiz.nasıl olsa amerika bizi korur.ohh gel keyfim gell.

  • Metin24 Mart 2021 17:36

    Biz de sizin Suriye petrollerini gaspetmenize , her salataya limon olmanıza karşıyız. Karşı olduğumuz o kadar çok marazınız var ki saymaya vakit yetmez

  • FİNANSŞÖR24 Mart 2021 15:27

    Gücünüz yetiyor ise rusya savaş açın.

  • ıtri24 Mart 2021 11:15

    almanlar, fransızlar almasın rus gazını o zaman. bize ne?

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU24 Mart 2021 10:52

    iyi vallahi senin kölen olanlar yaşasın senin kölen olmayanlar gebersin.böyle bir adalet olurmu.yuh sizlere.