E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte Biden-Putin görüşmesinde masada olacak konular---

İşte Biden-Putin görüşmesinde masada olacak konular

İşte Biden-Putin görüşmesinde masada olacak konular
25 Mayıs 2021 - 20:57 borsagundem.com

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden’in Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile görüşmede stratejik istikrar, Ukrayna ve Belarus’u gündeme getireceğini belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, bugünkü basın toplantısında, “Stratejik istikrara yeterince zaman ayırmalarını bekliyoruz. Bu, silah kontrolüyle de ilgili” diye açıkladı.

Biden’in görüşmede Ukrayna konusunu da masaya yatırmayı planladığını söyleyen Beyaz Saray Sözcüsü, “Başkan, ABD’nin Ukrayna’nın bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne desteğinin altını çizme niyetinde” dedi.

Ele alınacak başka bir konunun Belarus ile ilgili olduğunu da anlatan Psaki, ABD liderinin bu konudaki endişeleri dile getireceğini aktardı.

Görüşmeye kalan 3 hafta içinde yeni konuların da ortaya çıkabileceğini belirten Sözcsü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son birkaç yıldır maalesef diplomasi şöyle işliyordu, işbirliği yapmıyorduk ve sadece hemfikir olduğumuz liderlerle görüşüyorduk. Ama anlaşmazlık yaşadığımız liderlerle de görüşmek önemli, Rusya lideri bunlardan biri. Rusya Başkanı ile görüşmeyi ödül olarak değil, ABD’nin çıkarlarını korumanın önemli bir parçası olarak görüyoruz.”

Görüşmenin ardından işlerin kolay yürüyeceğini beklemediklerini kaydeden Psaki, “Aslında zor bir sohbet bekliyoruz. Anlaşmazlıkların olduğu alanlarda cepheleşme olacağını bekliyoruz. Ancak bu görüşme, daha istikrarlı ve öngörülebilir ilişkilere doğru ilerleme için bir fırsat” ifadesini kullandı.

'Rusya’nın Minsk’teki olaya dahli yok’

Psaki, Rusya’nın Minsk’teki uçak olayında rolü olup olmadığı sorusuna, “Rusya’nın bu olayda yer aldığını düşünmüyoruz” yanıtını verdi.

Yunanistan’dan Litvanya’ya giderken Minsk’e zorunlu iniş yapan Ryanair’e ait yolcu uçağında bulunan, Belarus’ta aşırılık yanlısı kabul edilen Telegram kanalı Nexta’nın kurucusu Roman Protaseviç ve kız arkadaşı Rusya vatandaşı Sofiya Sapega gözaltına alınmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Biden'ın 16 Haziran’da Cenevre’de bir araya gelecek.

Putin ile Biden 16 Haziran’da görüşecek!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi25 Mayıs 2021 21:45

    Abd , Rusya'ya söz geçiremez,etki edemez. Putin , dedeyi evine gönderir. Abd nin tek yapacağı yaptırım uygulamak. Ne kadar etki edecekse. Ruslar kanal İstanbul'a da karşılar. Turist göndermediklerini, tarım ürünlerimizi almadıklarını, Dogal gazı kestiklerini, Suriye'de başımıza çorap örebileceklerini, vb vb düşünün...