E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa hisseleri yükseldi---

Avrupa hisseleri yükseldi

Avrupa hisseleri yükseldi
04 Temmuz 2013 - 10:59 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının toplantıları öncesi yükseldi

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararlarını belemeleriyle birlikte değer kazandı ve iki gün süren düşüşünü tersine çevirdi. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri de yükseldi.
OC Oerlikon Corp, doğal fiber işinin satışını tamamlamasının ardından yüzde 1.8 arttı. İngiliz konut inşaat şirketi Taylor Wimpey Plc, faaliyet kar marjının yılın ilk yarısında arttığını açıklamasının ardından yüzde 3.6 yükseldi. Celesio AG, Jefferies Group LLC'nin hisse notunu düşürmesi sonrası yüzde 6 değer kaybetti.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek, Londra saati ile 08:06'da, 287.22 puana çıktı ve 22 Mayıs'ta gördüğü 2013 yılı zirvesinden başlattığı düşüşünü yüzde 7.6'ya daralttı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4'lük bir çıkış gerçekleştirdi.
Melbourne'de IG Markets Ltd. piyasa stratejisti Stan Shamu, "Avrupa piyasaları açılışta, Asya'daki toparlanmaya tepki olarak, ılımlı alışlarla karşılaşıyor" dedi ve "Son dönemde gelen veriler iyileşti ve Mario Draghi'nin iyileşmenin kabul edecek ve ayrıca AMB'nin, koşullar iyileşmeye devam etmezse, ekonomiyi desteklemek için yollar arayacağını da söyleyecek" değerlendirmesinde bulundu.
Bloomberg'in anketine katılan 62 ekonomistin 61'ine göre, AMB bugünkü toplantısında, rekor düşük seviye olan yüzde 0.50'deki borçlanma maliyetini değiştirmeyecek. Merkez bankası faiz kararını TSİ 14:45'te açıklayacak ve Başkan Mario Draghi TSİ 15:30'da basın açıklaması yapacak.
Diğer bir Bloomberg anketine göre, İngiltere Merkez Bankası, 375 milyar sterlin (572 milyar dolar) olan varlık alım hedefini değiştirmeyecek ve politika faizini yüzde 0.5'te tutacak. Merkez bankası kararını TSİ 14:00'te açıklayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)