E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAvrupa Eskrim Şampiyonası'nda tarihi başarı!---

Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda tarihi başarı!

Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda tarihi başarı!
17 Haziran 2023 - 22:08 borsagundem.com

Milli eskrimci Enver Yıldırım, Bulgaristan'da düzenlenen Büyükler Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda kılıç kategorisinde bronz madalyanın sahibi oldu. Yıldırım, Türk eskrim tarihinde büyüklerde ilk Avrupa madalyasını kazanan isim oldu.


Türkiye Eskrim Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Filibe kentinde devam eden organizasyonda milli sporcu Enver Yıldırım, üçüncü olarak bronz madalya elde etti.

Ay yıldızlı eskrimci Enver Yıldırım, bu başarısıyla Türkiye'ye büyüklerde tarihteki ilk bireysel Avrupa Şampiyonası madalyasını kazandırdı.

Bakan Osman Aşkın Bak'tan tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda erkekler kılıç kategorisinde bronz madalya kazanarak, ülkemize büyüklerde tarihteki ilk bireysel Avrupa Şampiyonası madalyasını getiren milli sporcumuz Enver Yıldırım'ı gönülden kutluyorum. Bu tarihi başarının elde edilmesinde emeği geçenleri tebrik ediyor, milli sporcumuza Paris 2024 sürecinde başarılar diliyorum."

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Murat Atalı, Enver Yıldırım'ı tebrik etti

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Murat Atalı, Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'ye tarihindeki ilk madalyayı kazandıran Enver Yıldırım'ı tebrik etti.

Türkiye Eskrim Federasyonundan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Atalı, tarihi derecenin Türkiye Eskrim Federasyonunun kuruluşunun 100. yılına denk gelmesiyle daha da anlam kazandığını kaydederek, "Sporcumuzu, Cumhuriyetimiz ve federasyonumuzun 100. yılında eskrim ailemize kazandırdığı bu madalya için gönülden tebrik ediyor. Bu başarıda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan bugün erkekler kılıç ve kadınlar epede piste çıkan diğer milli eskrimciler Furkan Yaman 37'inci, Tolga Aslan 39'uncu, Muhammed Furkan Kalender 42'inci, Beyza Halvacıay 64'üncü, Gökçe Günaç 69'uncu, Kayra Naz Özcan 72'inci ve Nilahsen Erten 75'inci sırada yer aldı.

Organizasyonda yarın erkekler flörede Can Alkış, Baha Baykal Çetinel, Alp Eyüpoğlu ve Kayhan Sırmacı, kadınlar kılıç kategorisinde ise Damla Demirkol, Nisanur Erbil, Iryna Shchukla ve Deniz Selin Ünlüdağ piste çıkacak.

Anadolu Efes şampiyonluğunu ilan etti!

 

Fenerbahçe'nin başına kim geçecek? Hoca adayları konuştu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)