E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa ekonomisini batıran büyük plan---

Avrupa ekonomisini batıran büyük plan

Avrupa ekonomisini batıran büyük plan
27 Ocak 2020 - 10:41 borsagundem.com

Avrupa Birliği ekonomisinin büyük hayallerle yürürlüğe soktuğu finansal planı Mifid II birliğin ekonomisini daraltıyor. Şirketlerin işlem hacmi yüzde 8'in üzerinde düşüş gösterdi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa Birliği finansal düzenlemelerin doğurduğu olumsuz sonuçlarla karşı karşıya. 2018 Ocak ayında yürürlüğe giren Avrupa Birliği Finansal Enstrümanı olarak devreye giren Avrupa’nın büyük ticaret planı Mifid II bekleneni vermiyor. Avrupa piyasalarında verimliliği yükseltmesi beklenen büyük plan piyasanın daralmasına neden oluyor.

2018 yılında Avrupa Birliği'ni ABD ekonomisiyle arasındaki mesafeyi kapatacağı hedefleriyle kurulan ekonomik plan Geçen iki yılda bir türlü bekleneni vermedi. Aksine Avrupa ekonomisini daraltan Midid II tartışmalara yol açıyor. Financial News’in haberine göre geleneksel Avrupa borsalarında 2019 yılında %36,55’lik oranda işlem yapıldı. Bu oran 2018 yılında %42,18, 2017 yılında ise %44,81’di.

Geçen yılın işlem oranları 2011 yılından bu yana en düşük seviyede. Bütün bu veriler Mifid II’nin işe yaramadığı konusundaki görüşleri arttırdı.b Düzenlemenin temelinde yatan açıklık ilkesine dayanan kurallara bağlı bir piyasa beklentisi yatıyor. Fakat özel anlaşmaları etkileyen bu yeni piyasa kuralları piyasanın küçülmesine neden oluyor.

Avrupa’nın en büyük hisse senedi alım satım platformu Cboe Europe'un başkanı Dave Howson konuyla alakalı olarak "Piyasayı kısıtlayarak bir şeyler yapmaya zorlarsanız, Piyasa her zaman bu liderliği takip etmez” ifadelerinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)