E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarının gözü Brüksel Zirvesi’nde---

Avrupa borsalarının gözü Brüksel Zirvesi’nde

Avrupa borsalarının gözü Brüksel Zirvesi’nde
17 Temmuz 2020 - 13:07 borsagundem.com

750 milyar euroluk kurtarma paketinin ve AB’nin 6 yıllık bütçesinin tartışılacağı zirve Avrupa borsası yatırımcılarının odağında

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa hisse senetleri Cuma günü dalgalı bir seyirde ilerliyor. Yatırımcılar 750 milyar euroluk salgın kurtarma fonunu tartışılacağı hayati AB zirvesine odaklanırken Avrupa endeksleri zor geçen haftanın ardından bir kez daha dalgalı bir seyir izliyor.

Barclays’in Avrupa hisse senetleri stratejileri biriminin başındaki isim Emmanuel Cau Financial Times’a yaptığı açıklamada endekslerdeki seyire ilişkin, “Düşük yaz likiditesi arasında, düzensiz toparlanma ve ikinci bir salgın dalgasının ısrarlı korkuları güçlü ikinci çeyrek rallisi sonrasında volatiliteyi yüksek tutabilir" dedi. Cau buna ek olarak tüm dikkatler Avrupa Birliği zirvesinde toplandığına dikkat çekiyor.

Avrupa Birliği’nin 27 üye ülkesi iki gün sürecek Brüksel Zirvesi’nde yenilenen 2021-2027 bütçesiyle beraber birlik üyeleri korona virüs kurtarma fonu konusunda anlaşmazlıkları çözmeyi hedefliyorlar.

ABN Amro stratejistleri hibeler için ayrılan 500 milyar euronun ve krediler için ayrılan 250 milyar euronun zirve sürecinde daha dengeli hale gelmesini bekliyorlar. Stratejistler konuya ilişkin daha açık konuşarak, “Kurtarma fonunun sulandırılmasını bekliyoruz” uyarısında bulundular.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte Hollanda televizyonlarına yaptığı açıklamada görüşmeler öncesi için iyimse olmadığını belirtti. Tutumlu dörtlünün (Hollanda, İsveç, Danimarka ve Avusturya) içerisinde bulunun Hollanda ekonomik yardım alacak ülkelerin reformlara sadık kalması yönündeki tutumunu koruması bekleniyor.

İsviçreli varlık yönetimi firması Unigestion’ın Yatırım Yöneticisi Salman Baig zirveye ilişkin beklentilerin dudak uçuklatan cinsten olduğunu ve daha fazla mali desteğin mümkün olabileceğini belirtiyor. Baig,” "Temel verilere baktığımızda, hükümetlerin ekonomiyi desteklemesi gerekiyor" ifadelerine yer vererek mali desteğin ardından küresel hisse senetlerinin düz bir seyirden yükseliş yönüne geçeceğini sözlerine ekledi.

Avrupa bölgesinin güvenli limanı olan 10 yıllık Alman Hazinesi tahvil getirisi Cuma günü sabit bir seyir izledi. Fransa ve Almanya'nın Mayıs ayında bir kurtarma fonu önerisinden bu yana, bu ve bölgedeki önemli bir risk ölçütü olan Alman tahvilleri ve diğer Avrupa tahvilleri arasındaki yayılmalar, algılanan riskin daha düşük bir seviyede olduğu algısının yayılmasıyla düşüş gösterdi.

ABN Amro stratejistleri tahvil piyasasındaki daralmaya ilişkin, "Kurtarma fonunun sulandırılacağı yönündeki beklentimiz göz önüne alındığında, Euro Bölgesi genelindeki yayılmanın yaklaşık yarısının geri alınacağını öngörüyoruz" açıklamasında bulundu.

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

 

Avrupa Kurtarma Fonu'nda anlaşabilecek mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)