E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa borsaları yükseldi---

Avrupa borsaları yükseldi

Avrupa borsaları yükseldi
26 Haziran 2013 - 11:05 borsagundem.com

Avrupa borsaları, Çin endişelerinin azalması ve Almanya'da güvenin artması sonucu yükseldi

Avrupa hisse senetleri, Çin'de nakit sıkışıklığının bir miktar rahatlaması ve Almanya'da tüketici güveninin artmasının ardından yükselişini ikinci güne taşıdı. ABD endeks vadeli kontratları fazla değişmezken, Asya hisse senetleri değer kazandı.
Colruyt SA, tüm yıl karının analistlerin tahminlerinin üzerinde çıkmasının ardından yüzde 5.7 yükseldi. Piyasa değeri açısından Berlin'in en büyük konut arazi şirketi GSW Immobilien AG, hem başkan hem de CEO'nun görevden ayrılacağını açıklamasının ardından yüzde 5.3 prim yaptı.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek, Londra saati ile 08:28'de, 281.18 puana çıktı. Avrupa Hisse senetlerinin gösterge endeksi, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin tahvil alımlarının azaltılabileceği olasılığından bahsettiği 22 Mayıs'tan bu yana yüzde 9.5 geriledi. Endeks bu çeyrekte yüzde 4.3 düştü ve 2013 yılı kazancını yüzde 0.5'e daralttı.
Neuchatel, İsviçre'de Banque Bonhote & Cie. şef yatırım yetkilisi Jean-Paul Jeckelmann, "Çin'deki durum yavaş yavaş piyasalar için temel risk haline gelmeye başlıyor," dedi ve "Çin Merkez Bankası'nın likidite taahhüdü piyasaları kısa vadede sakinleştirdi, ancak tablo orta vadede o kadar açık değil. Düzeltmenin ilk ayağı bitişe yakın ve piyasalar ay sonuna yaklaşırken daha istikrarlı olmalı" değerlendirmesinde bulundu.
MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 1 yükselirken, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.1 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)