E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları karışık seyirle açıldı---

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı
17 Kasım 2021 - 11:52 borsagundem.com

Avrupa borsaları güne karışık bir seyirle başladı. Analistler, küresel bazda artan enflasyon endişelerine paralel Avrupa pay piyasalarının da yön arayışında olduğunu belirtti.

Avrupa borsalarında açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 489,8 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 16.264 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,25 düşüşle 7.308 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi önceki kapanışın hemen altında 7.151 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi önceki kapanışa göre yüzde 0,17 yükselişle 27.852 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi gün içinde 1,1264'le Temmuz 2020'den bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından şu sıralarda dünkü kapanışının hemen üzerinde 1,1310 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, küresel bazda artan enflasyon endişelerine paralel Avrupa pay piyasalarının da yön arayışında olduğunu belirtti.

Bugün İngiltere'de açıklanan verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,1 ve yıllık yüzde 4,2 artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Bugün Euro Bölgesi'nde TÜFE ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçları verilerinin takip edileceğini kaydeden analistler, ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinin açıklamalarının da yatırımcıların odağında olacağını ifade etti.

Kısa vadeli borç yıl başından bu yana yüzde 8.8 arttı

 

TL'deki baskı Borsa İstanbul'u zorluyor

 

AB emtia şirketlerine yönelik yeni kurallar açıklayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)