E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı---

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
20 Mayıs 2020 - 10:12 borsagundem.com

Aşı haberleriyle küresel piyasalara gelen olumlu hava dağılırken Avrupa borsaları yeni güne hafif satıcılı başladı

Açılışının ardından pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi %0,3 oranında düştü.

Asya hisse senetleri, Moderna Inc.'in koronavirüs aşısının pandeminin başarılı bir şekilde yenilmesinin hala çok uzak olduğu endişelerini artırmasıyla karışık bir seyir izledi. ABD Hazine tahvilleri önceki kazançlarını korudu.

Japonya ve Hindistan kazançların önemli kısmını kaydederken Sydney ve Seul'da daha sınırlı kaldı. Çin ve Hong Kong hisse seneleri düştü. ABD vadelileri yükselirken Avrupa vadelileri geriledi. S&P 500 Endeksi son işlem saatinde gerileyerek ekside kapattı. Riskli varlıklar Moderna'nın korona virüs aşısı umutlarını artırmasıyla haftaya güçlü başlamıştı, ancak yatırımcılar iyimserliklerini korumakta zorlanıyor. New York'ta işlem gören ham petrolün varili 32 doların altında kapandı.

Walmart ve Home Depot bu yıl için görünümlerini askıya alarak ufukta görünen yolu ne kadar zorlu olacağına dair işaret veren son şirketler oldu. Daha öncesinde Fed Başkanı Jerome Powell, Senato konuşmasında merkez bankasının korona virüs pandemisi esnasında ABD ekonomisine yardım etmek için cephanesindeki tüm silahları kullanmaya hazır olduğunu tekrarladı.

BIST merkez bankalarını ve swap izliyor

Petrol fiyatlarını talep destekliyor

Wall Street'e satış gelse de vadelilerde yön yukarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)