E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAsya ve ABD borsaları yükseldi---

Asya ve ABD borsaları yükseldi

Asya ve ABD borsaları yükseldi
26 Haziran 2013 - 08:05 borsagundem.com

Asya ve ABD borsaları, ABD'deki toparlanmaya dikkat çeken veriler ile yükseldi

Asya borsaları, ABD'deki toparlanmaya dikkat çeken verilerin ve Çin Merkez Bankası'nın gerektiğinde bankalara fon sağlanacağını açıklamasının ardından dört günlük düşüşten sonra bugün yükseldi. Ancak kredi sıkıntısı ve kredi büyümesinde yavaşlama endişeleriyle Şanghay borsasında banka hisseleri değer kaybetmeye devam ediyor.
MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi  bugün yüzde 1.4 yükseldi.
ABD borsaları açıklanan güçlü ekonomik verilerin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımlarını azaltma planına ilişkin endişeleri olan yatırımcıları memnun etmesiyle dün yaklaşık iki haftanın en büyük yükselişini kaydetti.
ABD'de dün açıklanan verilere göre tüketici güven endeksi Haziran ayında 81.4'e yükselerek beklentilerin üzerinde ve Ocak 2008'den bu yana en yüksek düzeyde açıklandı. Yeni konut satışları Mayıs ayında yıllık bazda 476,000 adete yükselerek beklentilerin üzerinde ve Temmuz 2008'den bu yana en yüksek düzeyde gerçekleşirken, dayanıklı mal siparişleri Mayıs'ta yüzde 3.6 ile beklentilerin üzerinde artış kaydetti.
Analistlere göre ABD'de dünkü alımlar, aralarında hedge fonlarının da bulunduğu, piyasadaki son düşüşten faydalanmak isteyen alıcılardan geldi. Finans hisselerinin öncülük ettiği alımlar, tahvil fiyatlarındaki son düşüşün daha yüksek faize işaret etmesine rağmen gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)