E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında pozitif hava---

Asya borsalarında pozitif hava

Asya borsalarında pozitif hava
23 Aralık 2021 - 07:56 borsagundem.com

Asya hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde yükseldi, Çin'de kazanımlar Şian kentinde Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle sokağa çıkma yasağının devreye girmesiyle sınırlı kaldı


Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde çoğunlukla yükseldi.

Hong Kong'da işlem gören Çinli e-ticaret devi JD.com hisseleri yüzde 9'dan fazla yükselirken, Tencent hissesindeki artış yüzde 2'yi aştı.

Çinli teknoloji devi Tencent Holdings Ltd., bir defalık temettü olarak, 16 milyar dolardan fazla JD.com Inc. hissesi dağıtmayı planlıyor. Tencent’in Çinli e-ticaret şirketi JD.com’dan neredeyse çekilmesine yol açacak bu adım, şirketin diğer gözde yatırımlarından da çıkacağına ilişkin endişelerin artmasına yol açtı.

Çin ana karasında Şanghay Bileşik ve Shenzen endeksleri yatırımcıların Çin'de artan Kovid-19 vakalarını değerlendirmeleri ile sınırlı yükseliş kaydetti.

Çin'in Şian kentinde, son günlerde Kovid-19 vaka sayısında görülen artış nedeniyle 13 milyondan fazla kişiye sokağa çıkma yasağı getirildi. BBC'nin haberine göre, bugün ilan edilen yeni Kovid-19 kısıtlamaları kapsamında acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla her evden sadece bir kişiye dışarı çıkma imkanı tanındı.

Japonya'da Nikkei 225 ve Topix Endeksleri yükseldi, Güney Kore Kospi endeksinde de kazanımlar hakimdi.

Japon hükümeti 2022 mali yılı için GSYH büyüme tahminini yükseltti

Japon hükümeti beklenen adımı attı ve 1 Nisan'da başlayacak 2022 mali yılı için GSYH büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti.

Temmuz ayında yayınladığı raporda 2022 mali yılı için büyüme tahminini yüzde 2,2 olarak duyurmuş olan Kabine Ofisi bu tahminini yüzde 3,2'ye çıkardı.

Kabine Ofisi, 31 Mart'ta sona erecek 2021 mali yılı için GSYH büyüme tahminini ise yüzde 3,7'den yüzde 2,6'ya indirdi.

Yapılan açıklamada, KOVID-19 salgınının ve çip üretiminde arz sıkıntılarının devam etmesinin toparlanma üzerinde yarattığı baskı dikkate alındığında hükümetin, ekonominin pandemi öncesi seviyelere dönüş zamanı konusundaki beklentisini Aralık ayından 2022 Mart ayına ötelediği de ifade edildi.

Açıklamada, "Ekonomi toparlanmanın işaretlerini gösterdi bizim cari pozitif ivemenin sürdürülebilir ekonomik toparlanmaya dönüşmesini sağlamamız gerekli" ifadeleri yer

Evergrande hisseleri, alacaklılarla görüşme sözü sonrası değer kazandı

 

ABD borsaları günü yükselişle kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)