E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları satışların etkisinde---

Asya borsaları satışların etkisinde

Asya borsaları satışların etkisinde
16 Nisan 2021 - 08:00 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın son işlem gününde geriledi

Hisse senetleri Çin'den gelen ekonomik verilerin ardından Asya Pasifik Bölgesi'nde haftanın son günündeki işlemlerde çoğunlukla geriledi.

Çin anakarasında Şanghay ve Shenzen Bileşik Endeksleri hafif geriledi, kayıplara Hong Kong'un Hang Seng endeksi de eşlik etti.

Japonya'da Nikkei 225 yatay seyretti, Topix Endeksi geriledi, Güney Kore Kospi Endeksi ise yataya yakın negatif seyretti. Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.32 düştü. Japonya dışında MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.28 geriledi.

Çin'den GSYH büyüme oranı 2021 ilk çeyrekte 1992 yılından bu yana görülen en güçlü seviyede gerçekleşti. Ancak piyasa beklentilerini yakalayamadı. Ekonomistlerin yüzde 19,0-19,2 aralığındaki büyüme beklentilerine karşın Çin'de GSYH ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,3 büyüdü.

Çin ekonomisi Kovid-19 salığının tepe yaptığı 2020 yılının ilk çeyreğinde yüzde 6,8 daralmıştı. Çin'in sanayi üretiminde büyüme Mart ayında ekonomistlerin beklentilerinin altında kaldı. Mart ayında sanayi üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,1 arttı. Ekonomistler ise yüzde 16,5-17,2 aralığında bir büyüme bekliyorlardı.

Çin'de yeni konut fiyatları Mart ayında, hükümetin gayrimenkul piyasasını soğutmak için aldığı tedbirlere, sermaye akışını sıkılaştırmasına rağmen artış gösterdi. Çin'in önde gelen 70 kentinden derlenen verilere göre Mart ayında yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,41 yükseldi. Fiyatlar Şubat ayında da yüzde 0,36 artmıştı.

Japonya'da imalatçıların ekonomiye olan güveni Nisan ayında Şubat 2019'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. Elektronik piyasasındaki güçlü talep, olumlu kur şartları  ekonomiye güvenin artmasında etkili oldu.

Yatırımcılar bugün ayrıca günlük vaka sayısının 200 bini geçerek kritik bir noktaya ulaştığı Hindistan'a ilişkin gelişmeleri izleyecek.

New York borsası yükselişle kapandı

Avrupa borsaları, İtalya hariç yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)