E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları haftaya yön arayışıyla başladı---

Asya borsaları haftaya yön arayışıyla başladı

Asya borsaları haftaya yön arayışıyla başladı
22 Mart 2021 - 07:58 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın ilk işlem gününe karışık bir görünüm sergiledi, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise hafif yükseldi

Asya Pasifik endeksleri haftanın ilk işlem gününe karışlık bir görünüm sergiledi.

Japonya'da Nikkei 225 Endeksi'nde kayıplar yüzde 2'ye yaklaşırken, Topix Endeksi yüzde 1'den fazla geriledi. Güney Kore Kospi Endeksi de düştü.

Çin borsalarında ise hafta başında kazanımlar hâkimdi. Şanghay ve Shenzen Bileşik Endeksleri yüzde 1'den fazla yükseldi.

Çin Merkez Bankası (PBOC) bir yıllık faiz oranını 3.85, beş yıllık faiz oranını 4.65 seviyesinde sabit bırakarak, faizi 11. ayda da sabit bıraktı.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.47 artıdaydı.

Çin Merkez Bankası(PBOC), faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. PBOC'dan yapılan açıklamaya göre, bir ve 5 yıl vadeli gösterge borç verme faiz oranları aynı seviyede kaldı. Buna göre faiz oranları 1 yıl vadeli için yüzde 3,85, 5 yıl vade için yüzde 4,65 olarak uygulanmaya devam edecek. Piyasa beklentisi de faizin değişmeyeceği yönündeydi.

Çin Başbakan Yardımcısı Han Zheng, ekonomi istikrarlı toparlanma gösterdikçe Çin'in yüksek kaliteli yabancı mal ve hizmetlerin ithalatını artıracaklarını söyledi. Çin Kalkınma Forumu'dan yaptığı konuşmada, diğer ülkeler ile makro politika koordinasyonunu güçlendireceklerini de belirten Han, "Yılbaşından bu yana, Çin'in ekonomik operasyonları istikrarlı bir toparlanma trendi izliyor. İthalat vergisi politikalarımızı iyileştireceğiz ve düzelteceğiz, yüksek kaliteli ürünlerin ve hizmetlerin ithalatını artıracağız" diye konuştu.

Çin Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi

 

Yabancı uzmanlara göre TL'ye güven kırıldı

 

Kritik dönemde başkanlara büyük görev düşüyor

 

Turk İlaç’ta 7.5 milyon hisse kimlerin hesabına geçti?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)