E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları haftaya iyimserlikle başladı---

Asya borsaları haftaya iyimserlikle başladı

Asya borsaları haftaya iyimserlikle başladı
26 Nisan 2021 - 07:59 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesinde hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde çoğunlukla kazanıma yöneldi

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler haftaya karışık bir seyirde başlarken, genellikle alıcılı seyir izlendi.

Japonya'da Nikkei 225 ve Topix Endeksleri yükseldi. Güney Kore'nin Kospi Endeksi de arttı. Şanghay ve Shenzen Bileşik Endeksler artış kaydetti. Hong Kong'un Hang Seng Endeksi ise hafif geriledi. Avustralya'da endeks yataya yakın geriledi. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi hafif artıda seyretti.

Çin'in İhracat Konteyner Nakliye Endeksi(CCFI) iki haftalık düşüşün ardından artış gösterdi. Şanghay Nakliye Borsası tarafından hesaplanan verilerine göre, Endeks 1853,53 puandan yüzde 2,7 yukarı gelerek 1903,50 puana çıktı. Bir önceki hafta endeks yüzde 0,2 düşüş göstermişti.

Kovid-19 salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Hindistan'da günlük vaka sayısı rekor seviyedeki tırmanışını sürdürüyor. Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre son 24 saatte 349 bin 691 vaka tespit edilirken toplam vaka sayısı 16 milyon 960 bin 172'ye yükseldi. ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla zor durumda olan Hindistan'a yardım edeceklerini açıkladı.

Gedik Yatırım Uluslararası Piyasalar ile dünya devlerine ortak olmak ister misiniz?

Biden'dan yüz buldular! Ermeni grup Türk aileye saldırdı

Asya piyasalarının açılmasıyla dolar 8,44'ü gördü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)