E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları geriledi---

Asya borsaları geriledi

Asya borsaları geriledi
01 Kasım 2013 - 08:43 borsagundem.com

Asya borsalarında tahvil alımlarını ne zaman azaltmaya başlayacağı konusunda belirsizliğin artmasıyla bugün düştü

Çin'de açıklanan resmi imalat PMI'ın Ekim'de 51.4'e yükselmesi borsalarda kayıpların sınırlı kalmasını sağladı. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.2 düştü.
ABD'de dün açıklanan verilere göre, ülkenin orta batı bölgesinde yer alan işyerlerinin faaliyetlerinin göstergesi olan Chicago PMI endeksi, Ekim'de 65.9'a yükselerek beklentilerin çok üzerinde bir değer alırken, işsizlik maaşı başvuruları 26 Ekim'de sona eren haftada 340,000'e geriledi.   
ABD borsaları, Fed'den  önceki gün yapılan açıklamaların ardından yatırımcıların tahvil alımlarının ne zaman azaltılmaya başlanacağı konusundaki endişelerinin artmasıyla dün düştü. Borsalardaki düşüşün dün de devam etmesine rağmen üç büyük endeks de Ekim ayını yükselişle kapattı. Ekim'de Dow yüzde 2.8, S&P 500 yüzde 4.5 ve Nasdaq yüzde 3.9'luk yükseliş kaydetti. Dünyanın en büyük kredi kartı şirketi Visa'nın  hisseleri, şirketin çeyrek dönem kârının yüzde 28 azaldığını açıklamasının ardından yüzde 3.5 değer kaybederek Dow ve S&P 500 üzerinde baskı oluşturdu. 
ABD'li petrol devi Exxon Mobil'in  hisseleri beklentilerin üzerindeki kârın ardından yüzde 0.9 yükseldi. Fed, para politikası kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarının devam edeceğini belirtmiş, daha önceki açıklamasında yer alan kredi koşullarına dair endişelere işaret eden ifadeyi çıkarmıştı. Bazı yatırımcılar bu ifadenin metinden çıkarılmasını Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya başlamaya beklenenden önce başlayabileceği şeklinde yorumladı.Faizleri 2008 sonundan bu yana sıfıra yakın seviyede tutan Fed üç tur tahvil alımının ardından bilançosunun büyüklüğünü 3.7 trilyon dolara ulaştırmış bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)