E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Çin ihracatından güç buldu---

Asya borsaları Çin ihracatından güç buldu

Asya borsaları Çin ihracatından güç buldu
13 Nisan 2021 - 08:00 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler hafif yükseliş kaydederken, Hong Kong'da Alibaba hisseleri ikinci gününde de yükseldi, Çin'den ise ithalat, ihracat verileri açıklandı

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde hafif yükselirken, Hong Kong'da Alibaba hisseleri ikinci gününde de artıştaydı. Şirketin hisselerindeki artış E-ticaret devi Alibaba Group'a, Çinli düzenleyiciler tarafından 2,8 milyar dolarlık rekor ceza sonrası yaşandı.

Japonya'da Nikkei 225 ve Topix Endeksleri, Güney Kore'de ise Kospi Endeksi yükseldi.

Çin'de ise Shenzen ve Şanghay Bileşik Endeksleri yükseldi.

Çin'in Mart ayında ihracatı beklentilerin altında kalırken ve ithalatı güçlü büyüme gösterdi. Mart ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarken,  ihracatta büyüme ise yüzde 38,1 oldu. Ekonomistler Mart ayında ihracatın yüzde 35,5 ve ithalatın yüzde 23,3 yükselmesini bekliyorlardı. Şubat ayında ihracat yüzde 154,9 artarken, ithalatta büyüme yüzde 17,3 seviyesinde kalmıştı.

Japonya Maliye Bakanlığı gelecek hafta 20 yıllık ihale ile borçlanacak. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 20 Nisan'da 20 Mart 2041 vadeli tahvilin ihracı gerçekleştirilecek. İhale ile 1,2 trilyon yenlik borçlanma hedefleniyor. İhalenin valör tarihi ise 21 Nisan 2021 olarak belirlendi.

Avustralya'da iş dünyası güveni gerilerken, koşullar olumlu yönde gelişti. National Australia Bank(NAB) tarafından düzenlenen anketine göre, iş dünyası güven endeksi Mart ayında 18 puandan 15 puana indi. İşe alım, satış, kar göstergesi olan ve iş piyasası koşullarını yansıtan güven endeksi 17 puandan 25 puana yükseldi. Ankete göre, Ülkede kapasite kullanım oranı yüzde 81,8'den yüzde 82,3'e çıktı.

Nijerya'nın varlık fonuna Katar yatırımı

 

Halkbank'ın temyiz duruşmasında taraflar dinlendi

 

New York borsası haftanın ilk gününde düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)