E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsmalı: Özel bankalar yüzde 300-400 kâr marjı peşinde koşmamalı---

Asmalı: Özel bankalar yüzde 300-400 kâr marjı peşinde koşmamalı

Asmalı: Özel bankalar yüzde 300-400 kâr marjı peşinde koşmamalı
13 Ekim 2022 - 16:59 borsagundem.com

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı finansal erişimin biraz daha kolaylaştırılmasının gerektiğini vurgulayarak böyle bir ortamda özel bankaların hâlâ yüzde 300-400 kâr marjı peşinde koşmasını doğru bulmadıklarını ifade etti

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı krediye erişim konusundaki sıkıntılara değinerek özel bankaların ucuz kredi imkânını yansıtmadığının altını çizdi.

MÜSİAD Expo’da Bloomberg HT’nin sorularını cevaplayan Asmalı “Merkez Bankası politika faizini yüzde 12’lere düşürdü. Bunun biraz daha uzun vadeli olması gerekiyor. Merkezin uyguladığı bu ucuz kredi imkânını özellikle özel bankalar sanayiciye, üreticiye yansıtmıyor. Bu konuda bize gelen şikayetler var.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’nun belli bir faiz aralığından sonra zorunlu karşılığı yüzde 90’a çekmiş olması sonucu faizlerde bir miktar gevşeme oldu; ama bu istenilen seviyede değil. Küresel anlamda yaşanan daralma sonucu bankalar yurt dışından fon bulma konusunda da sıkıntılar yaşıyorlar. Bu noktada krediye erişimi biraz zorlaştırdılar. Verdikleri kredileri de riski minimumda olan müşterilere kullandırıyorlar. KOBİ ölçeğinde sıkıntı var” dedi.

Finansal erişimin biraz daha kolaylaştırılmasının gerektiğini vurgulayan Asmalı “Gerek Merkez Bankası, gerek BDDK bu konuda düzenlemeler yapıyor. Kamu bankaları buna ayak uyduruyor; fakat özel bankalarla ilgili ciddi şikayetler alıyoruz. Böyle bir ortamda özel bankalar hâlâ yüzde 300-400 kâr marjı peşinde koşmasını doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

Esnafa yeni kredi paketi

 

KOBİ kredileri tarihi seviyede

 

Ticari kredilerde 'bloke' dönemi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rüzgar14 Ekim 2022 09:03

    Ya bankalar bunlara bedava kredi verin.millete yüzde 35 le veriyorsunuz.Faiz günah.ama millete değil.sadece bu arkadaşlara ne güzel dünya.

  • acacu13 Ekim 2022 23:27

    Sen ürettiğin malı böyle bir ortamdayız diyerek maliyetinin altında mı satıyorsun da, bankalardan maliyetinin altında kredi istiyorsun? Hayır kurumu mu bunlar?

  • Bik13 Ekim 2022 21:20

    Faize madem karşılar, İslami bankalardan kredi alsınlar. 3 haneli enflasyon olan ülkede, özel bankalar tasarruf sahiplerinin paralarını mı eritecek.