E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAşı olmayanı işten atacaklar---

Aşı olmayanı işten atacaklar

Aşı olmayanı işten atacaklar
08 Aralık 2020 - 16:10 borsagundem.com

ABD'de Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısının (10 Aralık) Perşembe günü acil kullanım için onay alması bekleniyor. Bu onay sonrasında ABD yasalarının da izin vermesiyle birlikte aşı yaptırmayan çalışanlar işlerini kaybedebilecek.

Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısının ABD'de Perşembe günü acil kullanım için onay alması bekleniyor. Onayın ardından da birkaç gün içinde aşının dağıtımına başlanabileceği belirtiliyor. Uzmanlar ise bu süreçte halkı aşı yaptırmaya ikna etmenin aşının geliştirilmesi kadar zorlu bir aşama olabileceğini öngörüyor.


CNBC'de yer alan habere göre Pew Araştırma Merkezi'nin son kamuoyu yoklamasına katılan her 10 kişiden dördü, "kesinlikle" ya da "muhtemelen" aşı yaptırmayacağını söyledi. Uzmanlar sürü bağışıklığının oluşabilmesi için nüfusun yüzde 70'inin aşılanması ya da doğal antikorlara sahip olması gerektiğini söylüyor.

İŞVEREN AŞIYI ZORUNLU KILABİLECEK

ABD yasaları ise işverenlerin çalışanlarını aşı olmaya zorlamasına izin veriyor. Bu, aşı yaptırmayan çalışanların işlerini kaybedebilecekleri anlamına geliyor.

ABD'de Kovid-19'dan kaynaklı ölümler 283 bini geçti

 

Pfizer/BioNtech Kovid-19 aşısını onaya sundu

 

Trump'ın Kovid-19 Danışmanı Atlas görevinden istifa etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)