E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAsgari ücret öncesi işveren heyetiyle son görüşme---

Asgari ücret öncesi işveren heyetiyle son görüşme

Asgari ücret öncesi işveren heyetiyle son görüşme
22 Aralık 2022 - 11:45 borsagundem.com

TİSK heyetinin Çalışma Bakanlığına geçtiği ve Bakan Bilgin ile toplantı halinde olduğu öğrenildi. Toplantıda işçi tarafı bulunmuyor.

Merakla beklenen asgari ücrete ilişkin maraton hızlandı.

TİSK heyetinin Çalışma Bakanlığına geçtigi ve Bakan Bilgin ile toplantı halinde olduğu öğrenildi. Toplantıda işçi tarafı bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bilgi vermesinin ardından yeni asgari ücretin bugün öğle saatleri veya sonrasında duyurulması bekleniyor.

Gelen son bilgilere göre saatlerin 12:00'yi gösterdiğinde yeni asgari ücret için açıklama yapılması tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Bilgin ile görüşmüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le bir araya geldi.

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Bilgin'le görüşeceğini açıklamış ve bugün asgari ücreti açıklayacağını söylemişti.

Erdoğan, Türk-İş'in 9 bin lira olan teklifiyle ilgili de "Öyle herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor. Bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfedir. Bunların hepsini bir düşüneceğiz" ifadelerine yer vermişti.

Bu arada Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, asgari ücretle ilgili “Çalışan ve çalıştıranı tatmin edecek şekilde belirlenmesi faydalı olur” dedi. Asgari ücret hesabında enflasyonu dikkate almanın uygun olacağını belirten Hazine ve Maliye Bakanı, EYT için de "Kabinede gündeme gelirse Cumhurbaşkanı önümüzdeki hafta açıklar” dedi. Bakan Nebati, yeni bir vergi indiriminin olmayacağı mesajını da verdi.

Asgari ücret zammı bugün belli oluyor: Gözler Erdoğan'da

 

Bestepe'de kritik asgari ücret zirvesi

 

Bakan Nebati: ÖTV indirimi şu anda söz konusu değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ssk emekli22 Aralık 2022 20:19

    bizim maaslar askari ucret karsisinda yuzde 30 eridi gecmiste ben 1300 tl alirken askari ucret 1000 tl idi reis bizide gor

  • borsacı22 Aralık 2022 13:28

    yeni model ekenomi geçtik seçim yaklaşıyor ya bu kara düzen ekenomiye devam edecegiz yada küresel ekenomiye geçecegiz seçim kanatimce ekenomide belirleyci olacak .