E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsgari ücret ne kadar olacak? EYT'de ilk defa rakam açıklandı!---

Asgari ücret ne kadar olacak? EYT'de ilk defa rakam açıklandı!

Asgari ücret ne kadar olacak? EYT'de ilk defa rakam açıklandı!
11 Kasım 2022 - 11:01 borsagundem.com

Bakan Vedat Bilgin asgari ücrete ilişkin, "Emin olun enflasyonun karşısında reel ücreti gerileten etkisini ortadan kaldıran bir asgari ücreti gerçekleştireceğiz" dedi. Bilgin ayrıca sözleşmeliye kadro çalışmalarıyla ilgili olarak da tarih verdi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret ile ilgili olarak, "Ücret enflasyonun reel ücretleri gerileten etkisini ortadan kaldıracak şekilde olacak" açıklamasında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Bütçe sunumunda yaptığı açıklamalarda, "Talebin üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirdiğimiz zaman enflasyona karşı ekonomik büyümeyi bir silah olarak kullanabiliriz. Asgari ücretin, 5500 lira olmasının nedeni enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek içindi. Asgari ücreti belirlemede enflasyon etkisini geriletecek bir uygulama gerçekleştireceğiz. Aralık ayının ilk haftasında komisyonu toplayacağız. Tüm emekçiler enflasyon karşısında korunacak" dedi.

EYT'DE İLK DEFA RAKAM AÇIKLANDI

Meclis Plan Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçe sunumunu yapan Bilgin, EYT çalışmalarına da değindi, ilk kez sayı verdi.

Şartları dolduran 1.5 milyon kişi olduğunu belirten Bilgin, düzenlemenin aralık ayı içinde Meclis'e sunulacağını söyledi.

SÖZLEŞMELİYE KADRO

Bilgin, "Sözleşme personel çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz. Çalışmayı tamamladık. Önümüzdeki hafta ya da bu ay içinde paylaşacağız" dedi.

Bakan Bilgin, işverenlerle asgari ücret ve EYT'yi görüştü

 

Bakanlıktan yeni asgari ücret için ilk adım

 

Yeni asgari ücret açıklaması: İşte 5'li hesap...

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)11 Kasım 2022 21:48

    maaşlar 10 bin olacak, ekmek 10 tl  olacak çay 10 tl olacak. :D ne anladık bu işten

  • ali11 Kasım 2022 13:26

    o zaman 10 bin lira asgari ücret olacak ve herşeye zam gelecek. enflasyon daha çok artacak. TL nin değer kaybı artacak. acilen 5-10 lira demir para basılmalı. 500-1000 lra kağı para basılmalı. borsa 10-20 bine çıkmalı.