E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıArtan risk iştahı gücünü koruyor---

Artan risk iştahı gücünü koruyor

Artan risk iştahı gücünü koruyor
14 Ağustos 2020 - 09:25 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor

Piyasa Gündemi

Bu hafta içerisinde aşı çalışmalarına ilişkin güç kazanan olumlu beklentilerin etkisiyle artış kaydeden risk iştahı genel olarak gücünü koruyor. Ekonomik veri akışları, salgın ve aşı kaynaklı gelişmeler risk iştahı üzerinde etkisini sürdürecektir. Haftanın son gününde ekonomik veri akışları önemli olacak. Son dönemde volatilitenin artış kaydettiği yurt içi piyasalarda bugün açıklanacak sanayi üretimi ve cari denge rakamları yakından izlenecek.

BIST-100 Güne Başlangıç

Bu hafta güç kazanan iyimser beklentilerle pozitif bir seyir izleyen küresel hisse piyasalarında dün kâr satışları etkili oldu. Bugün küresel çapta açıklanacak ekonomik veri akışları piyasalar üzerinde etkili olacaktır. BIST-100 Endeksi dün günü %1,25’lik düşüşle 1.100,26 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,31 – 7,32 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,34’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST-100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını beklerken, son dönemde artış kaydeden volatilite yakından izlenecektir.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün 1.122’de bulunan kritik direnç seviyesinin üzerini test etse de bu bölgeden gelen satışlarla günü 1.100 seviyesinden tamamladı. Gün içinde görülen en düşük seviye ise dün de bahsettiğimiz kısa vadeli ilk güçlü destek seviyesi olan 1.095 oldu. Dün günün son bölümünde görülen satışlarla birlikte alt periyotlarda teknik göstergelerde zayıflama oluşmuş durumda. 1.122 seviyesinin üzerinde kapanışlar görülmediği sürece gün içi yükselişle temkinli yaklaşmak gerekebilir. Aşağıda ise ilk önemli destek ise 1.095’te bulunuyor. Bu seviyenin altına olacak sarkmalar olumsuz bir tablo oluşturacaktır. Buranın altında ise 1.070 kritik olacaktır. 1.070’in altına sarkılması teknik baskıyı artırabileceği için buranın altında temkinli olmak gerektiğini düşünüyoruz.

Piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı

Faiz kararına kadar dalgalanma devam edebilir

Endekste kısa vadeli görünüm olumlu

Kur baskısı endeksin yükselişini baskılıyor

Çin verileri sonrasında küresel piyasalarda karmaşık seyir izleniyor

Kademeli artan fonlama maliyeti kuru sakinleştirdi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)