E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıArtan hazine getirilerinin piyasalara etkisi---

Artan hazine getirilerinin piyasalara etkisi

Artan hazine getirilerinin piyasalara etkisi
12 Nisan 2022 - 08:53 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.


Wall Street, dün gösterge 10 yıllık ABD Hazine getirisinin bugün açıklanacak enflasyon verisi öncesinde üç yılın en yüksek seviyesine yaklaşması ile yatırımcıların kısa haftada riskten kaçınarak başlamasıyla sert düşüş gösterdi. Üç büyük ABD hisse senedi endeksi de, teknoloji ve teknolojiye komşu hisse senetlerinin Nasdaq'ı %2,2 oranında aşağı çekmesiyle derin bir negatif bölgede kaldılar.

Dünkü hareketlerde, FED’in yükseliş trendinden güç kaybetmeyen enflasyonla agresif bir şekilde mücadele etme sözü vermesi ve piyasa katılımcılarının büyük ölçüde önümüzdeki aylarda merkez bankasından bir dizi 50 baz puanlık faiz artırımı bekliyor olması ana etmen oldu.

Bugün açıklanacak olan TÜFE verisinde yıllık bazda %8,5 artış göstermesini bekliyor, bu 1981'den bu yana en yüksek seviye olacak. Hazine getirilerinin ABD'nin enflasyon verileri öncesinde üç yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla, dolar endeksi 100’ün üzerine çıkarken , Asya hisseleri geriledi. MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %0,3 - Avustralya hisseleri %0,65 - Japonya'nın Nikkei hisse senedi endeksi %1,5 düştü. ABD faiz artışları konusunda piyasalar oldukça şahin ve yatırımcıları etkileyecek olanın sadece sıkılaştırma miktarı değil, hız olduğunu eklemekte fayda görmekteyiz. ABD gösterge 10 yıllık Hazine bonolarının getirisi %2.8107 seviyesinden bulunmakta. Daha yüksek Fed fon oranları beklentileriyle yükselen iki yıllık getiri ise %2.5242'ye ulaştı. ABD ham petrolü %0.85 artışla varil başına 95.09$'a, Brent petrol varil başına 99.18 dolara yükseldi. Ana etmen ise; OPEC’in , Rusya'nın petrol arzında yaşanacak kaybın diğer üreticiler tarafından yerine konmasının imkansız olduğunu belirtmesi oldu.

Borsada günün 'en'leri

 

Günün önemli şirket haberleri 12/04/2022

 

Enflasyon rakamları öncesi altına talep artıyor

 

Bitcoin borsalardaki düşüşü takip ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)