E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaArjantin temerrüt riski---

Arjantin temerrüt riski

Arjantin temerrüt riski
17 Haziran 2014 - 08:04 borsagundem.com

ABD Yüksek Mahkemesi, Arjantin’in temyiz talebini reddetti, ülkenin temerrüt riski yeniden ortaya çıktı

ABD Yüksek mahkemesi, Arjantin’in bonoları konusundaki temyiz talebini reddetti. Karar sonrası 2001 yılında 95 milyar dolar ile rekor düzeyde temerrüde düşen Arjantin'in yeniden temerrüt riski doğdu.

ABD Yüksek Mahkemesi, Arjantin’in temerrüt sırasında yapılan borç yeniden yapılandırmaya katılmayan tahvil yatırımcılarına ellerindeki tahviller için ödeme yapılmadan yeni tahvil yatırımcılarına ödeme yapamacağına dair yerel mahkeme kararının temyizi talebini reddetti. 

1,3 milyar dolar tutarındaki tahvil için ödeme yapılması yönündeki yerel mahkeme kararını destekyen yüksek mahkeme kararı sonrasında Arjantin’in bu tahviller için ödeme yapması veya 15 milyar dolar tutarındaki yeni tahviller için de temerrüde düşme ihtimali ortaya çıktı.

Söz konusu bonoların ödenecğei tarih ise 30 haziran.

Bloomberg'in haberibe göre yaklaşık 4 aydır bono ödemeleri konusunda müzakere eden Arjantin Ekonomi Bakanı Axel Kicillof'un önünde yaklaşık 2 haftalık bir süre var.

Latin Amerika'nın 3.büyük ekonomisi arjantin 2001 yılındaki finansal krizden 95 milyar dolar ile rekor düzeyde temerrüde düşmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)