E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArınç: "Ülkeyi batırdınız"---

Arınç: "Ülkeyi batırdınız"

Arınç: Ülkeyi batırdınız
14 Mayıs 2015 - 20:12 borsagundem.com

Bülent Arınç: "Bakmayın siz Bahçeli'nin sağda solda ben 1500-2000 vereceğim sözlerine. Senin karnen sıfır üstüne sıfır."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, muhalefet partilerinin seçim çalışmalarını eleştirerek, "Bunların dillerinin altındaki bakla 3 parti koalisyon kuralım, AK Parti gitsin. Kimle koalisyon kuracaksın; CHP, MHP HDP. Böyle bir koalisyon olursa iş çıkar mı, Türkiye'ye faydası olur mu?" dedi.

Arınç, Nejat Uygur Amfi Tiyatrosunda partisinin Kilis il başkanlığınca düzenlenen halkla buluşma etkinliğinde, AK Parti dönemimde Kilis için önemli yatırımlar yapıldığını ve kent halkının da her seçimde artan bir destekle AK Parti'nin güçlenmesini sağladığını belirtti.

Kilis halkına her zaman hizmete hazır olduklarını ifade eden Arınç, Türkiye'nin birçok yerine ziyaretler gerçekleştirdiğini, bu sırada da belediye çalışmalarından halkın taleplerine, kamu yatırımlarından kentin sorunlarına kadar hemen her konuda bilgiler toplamaya çalıştığını vurguladı.

Bu kapsamda Kilis'te başarılı bir grafik izlendiğini anlatan Arınç, vatandaşlara "Cumhurbaşkanımız size teşekkür için geldi mi?" diye sordu. "Hayır" cevabını alan Arınç, "Gelmesi lazım. Yüzde 65 oy oranıyla sizler kendisini Türkiye'nin ilk seçilen cumhurbaşkanı yaptınız ama eminim ki yoğunluğu nedeniyle gelememiştir. İnşallah cumhurbaşkanımız da en kısa zamanda sizlerle buluşmaya gelecektir" dedi.

7 Haziranda Türkiye'nin daha önemli bir seçime gireceğini ifade eden Arınç, "Biz inanıyoruz ki bu seçimi de kazanacağız. Anketler öyle söylüyor. Bunu kıskananlar var. Tabi ki işimiz siyaset. Millet kime oy verirse o iktidar olacak. Sen öyle güzel şeyler yap ve söyle ki; halk sana inansın, AK Parti nasıl yüzde 50 oy aldıysa sende bul. Ama seçime giren çoğu lider, 'Ben yapamam. İktidara gelmem mümkün değil' diyor.  Mesela HDP'ye sorun; sen iktidar olacak mısın diye sorun. 'Ne iktidarı kardeşim, ben yüzde 10 barajını aşmaya çalışıyorum' diyor. Yahu iktidar olamayacaksın niye AK Parti gitsin? 'Gitsin de ne olursa olsun' diyor" diye konuştu.

Bülent Arınç, vatandaşların "kıskananlar çatlasın" diye seslenmesi üzerine, "Gençler, çatlamadan oy versinler de sonra ne olursa olsun. Aman çatlamasınlar. Bazen arabaların arkasında yazar, miras değil, alın teri veya kıskanma çalış seninde  olur diye... Aslında olaya böyle bakmaları lazım" karşılığını verdi.

"Senin karnen sıfır üstüne sıfır"
MHP'nin bazı seçim vaatlerini de eleştiren Arınç, şunları kaydetti:

"Aynı şekilde MHP'ye de sorun tek başına iktidar olacaklar mı? Bakmayın siz Bahçeli'nin sağda solda ben 1500-2000 vereceğim sözlerine. Senin karnen sıfır üstüne sıfır. 1999 ve devamında neler yaptığını gördü milletimiz. Ülkeyi batırdınız, Allah'tan korkun. Onların hükümette olduğu dönemde 22 tane bankayı batırdılar, milletin sırtına yük yüklediler. Milletimiz yıllarca onları ödemeye çalıştı. Onlar ülkeyi öyle bir ekonomik krize soktular ki, şimdi iktidar olacağım diyemezler. Çünkü millet onların dününe ve bugününe bakarak onları iktidar yapmazlar. Alsak alsak yüzde 15-17 oy alırız diyorlar. Peki bu onları iktidar yapar mı? Peki niye o zaman AK Parti gitsin? 'Ne olursa olsun, ülke yansın batsın bitsin yeter ki AK Parti gitsin diyorlar."

"4 dakika bile vermeyin"
CHP'nin de tıpkı diğer partiler gibi iktidar iddiası taşımadığını ifade eden Arınç, "Bakmayın siz Kılıçdaroğlu'nun bana 4 sene verin demesine. Bu adamın SSK müdürlüğünü hatırlayanlar aman ha buna 4 dakika bile vermeyin diyorlar. Adam elindeki hazineyi batırmış. DSP'den aday olmak istemiş, Ecevit bunu kovmuş. CHP'de bir görev vermişler, o da kasetle 'ben aday olmayacağım' demesine rağmen bir gün sabah aday olup oldu bitti ile genel başkan oluyor. Şimdiye kadar 4 seçime girdi boyunun ölçüsünü aldı, şimdi diyor ki 'bana 4 sene verin' diyor. Bugünkü oy oranları yüzde 25'i geçmiyor ama yüzde 30'u geçmeye çalışacağını söylüyor. Yine iktidar olamaz, niye AK Parti gitsin? 'Gitsin de ne olursa olsun, umurumda olmaz' diyor" diye konuştu.

"Dillerinin altındaki bakla: Koalisyon"
"Böyle muhalefet partileriyle Türkiye nereye gider?" diye soran Arınç,  şöyle devam etti:

"Bunların dillerinin altındaki bakla 3 parti koalisyon kuralım, AK Parti gitsin. Kimle koalisyon kuracaksın; CHP, MHP HDP. Böyle bir koalisyon olursa iş çıkar mı, Türkiye'ye faydası olur mu? Elinizi vicdanınıza koyun, bunlar Marmaray, üç katlı tünel gibi düşünceleri var mı? Hayır, yok. Bunların ağızlarındaki sakız, asgari ücret. Sırayla artırıyorlar, ben bin 200, bin 400'de benden diyorlar. Vallahi Haydar Baş diye bir adam var 5 bin veriyor. Millet inansa ona inanırdı. Çok değerli Haydar Hocamız geçtiğimiz seçimlerde binde 3 oy aldı. Binde 3'le iktidar olunuyor mu? Burası Kongo değil yahu..."

Seçim döneminde AK Parti kadrolarının ayakları yere basan, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak vizyondaki çalışmalar yerine getirmeye çalıştığına dikkati çeken Arınç, 7 Haziran'dan sonra da ekonomik ve sosyal çalışmalarla yollarına devam edeceklerini kaydetti. 

Muhalefetteki partilerin vaatlerinde yer alan ifadelerin, çoğunun AK Parti tarafından 12 yıldır hayata geçirildiğini anlatan Başbakan Yardımcısı Arınç, bu noktada Kilis halkından destek istedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mecbur14 Mayıs 2015 23:56

    siz de dervişin ımf programını uyguladınız, atla deve değil ya. kim olsa mecbur uygulayacaktı zaten