E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiAracı kurum portföyünden çıkarılan o hisse---

Aracı kurum portföyünden çıkarılan o hisse

Aracı kurum portföyünden çıkarılan o hisse
22 Ocak 2019 - 11:33 borsagundem.com

Deniz Yatırım, Turkcell’i model portföyünden çıkarırken yerine Türk Telekom’u ekledi

Deniz Yatırım, Turkcell’i model portföyünden çıkarırken yerine Türk Telekom’u ekledi.

Deniz Yatırım'ın değerlendirmesinde şöyle denildi:

"Türk Telekom’u (TTKOM) model portföyümüze ekliyoruzTürk Telekom 2018 yılında açık döviz pozisyonu kaynaklı kur farkı zararları nedeniyle güçlü operasyonel sonuçlarını nette yansıtamadı.
Özellikle 3Ç18’de USD/TRY’deki dalgalanmaya bağlı olarak operasyonel karını (FAVÖK) bir önceki yıla göre %31 artırmayı başarmasına karşın 2.85 mlr TL net zarar açıklamıştı. Şirket ise,beklentilerinin üzerinde gerçekleşen Ocak-Eylül operasyonel sonuçlarını dikkate alarak 2018 hedeflerini yukarı revize etmişti. 4Ç18’de TL’nin değer kazanması ve kurdaki volatilitenin azalmış olması sayesinde, 3Ç18’de yazılan kur farkı zararlarının artıya dönmesini ve yıllık bazda iyileşmeye devam eden operasyonel karlılığın net kara yansımasında desteklemesini bekliyoruz. Bu nedenle son altı aylık dönemde %17 nominal değer kaybeden ve BIST-100 endeksine göre %19 geride kalan Türk Telekom hissesinin, geride kalan kötümser ortamı henüz fiyatlamadığını düşünüyoruz. Orta vadede ise ortaklık yapısında oluşabilecek gelişmelerin hisse için olumlu etki yapabileceğini öngörüyoruz. Türk
Telekom için 5.65 TL/hisse hedef fiyatımız ve AL tavsiyemiz bulunmaktadır. Hisse 2019T 3.5 FD/FAVÖK ve 9.0 F/K ile Turkcell’e göre %10 iskontolu işlem görmektedir. Turkcell’i (TCELL) model portföyümüzden çıkarıyoruz.Turkcell, 27 Eylül 2018 tarihinde Model Portföy’ümüze dahil ettiğimizden beri %24 nominal getiri elde ederken, BIST-100’ün %27 üzerinde performans göstermiştir. Turkcell için uzun vadeli olumlu görüşümüzü korurken, hisseyi kar realizasyonu amacıyla Model Portföy’ümüzden çıkarıyoruz. Turkcell için 15.75 TL/hisse hedef fiyatımız ve AL tavsiyemizbulunmaktadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)