E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivAraç sahipleri dikkat! Bu gece motorine indirim geliyor---

Araç sahipleri dikkat! Bu gece motorine indirim geliyor

Araç sahipleri dikkat! Bu gece motorine indirim geliyor
13 Kasım 2023 - 15:10 borsagundem.com

Akaryakıt yeni haftaya indirimle başladı. Petrol fiyatlarının 81 doların altına gerilemesinin ardından ilk indirim motorine geliyor.

Brent ham petrolü, küresel talebe ilişkin artan endişeler ve Orta Doğu’daki gerilimin risk priminin gevşemesi nedeniyle son üç hafta içinde yaklaşık yüzde 12 değer kaybettikten sonra varil başına 81 doların altına düştü. Bu gelişmeler akaryakıt fiyatlarında değişime sebep oldu.

Akaryakıt sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,64 TL'lik indirim bekleniyor. Benzin grubunda ise fiyat değişikliğinin olmayacağı öngörülüyor.

GÜNCEL AKARYAKIT POMPA FİYATLARINA GÖRE;

Benzin İstanbul'da 34,43 liraya; Ankara'da 35,07 liraya, İzmir'de ise 35,16 liraya satılıyor.

Motorin ise İstanbul'da 38,02 liraya, Ankara'da 38,61 liraya, İzmir'de ise 38,82 liraya satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLAMA YÖNTEMİ

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine zam yolda

 

Motorine indirim geliyor

 

Motorine gece yarısı zammı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )13 Kasım 2023 16:04

    filisitn adına sudilerin hafifi pıyasa daraltması.. ama iranın piyasaya petrol vererek ambargo harici düzeltmesi... Arap ülkeleri ve yonetımlerı tam bir kağıttan kaplan :D onursuz şerefsizler.. Bunlarla ne savaşa gidilir, ne pıknığe... Atatürk bile arap birliği yerine çanakkalede bana, en acemi bi rkaç aylık Türk birliği verin demiştir. çalılardan çırpılardan toplamnışlar çanakkalede arap birliğini yarılmış hat kaçtıkları için...  77.Alay Taaruz emrini yerine getirmemiştir. Goole araştırın önce, sonra beni linç edin. Linç edecekler okusun araçtırsın öğrensın sonra kuru sıkı yazmasın bana...Bu arada şimdi Atatürke laf edenler.Atanın Surşte-Filistin cephesnde  ingiliz ve gavura karşı savaştığını biliyor mu ? paralı askerlık yapan ve çocuklarını paralı asker , rapor vb. ...göndermeyen islam  mücahitlere duyrulur :D