E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAr Tarım’da satış skandalı---

Ar Tarım’da satış skandalı

Ar Tarım’da satış skandalı
25 Mart 2014 - 07:13 borsagundem.com

Ar Tarım iki ay sonra yeniden el değiştirdi. İlk satışın perde arkasında olduğu öne sürülen Ayhan Öztürk resmen ortaya çıktı

BORSAGUNDEM.COM/ARAŞTIRMA SERVİSİ
Ocak ayı sonunda yüzde 55.3’ü 32 milyon liraya Bayrampaşa Mega Center’da 100 bin lira sermayeyle kurulan Tümer Tarım Hayvancılık İç ve Dış Ticaret’e satılan Ar Tarım, daha borçları ödenmeden el değiştirdi. Bu sefer Ceylan Giyim, halka açıldıktan sonra batan Ran Lojistik, Karkim, Ar Tarım ve Ericom satış operasyonunu yöneten Ayhan Öztürk resmen sahneye çıktı.

AYNI FİLİM, AYNI KİŞİLER…

Dün akşam saatlerinde Ar Tarım tarafından KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimiz ortaklarından Tümer Tarım Hayvancılık İç ve Dış Ticaret A.Ş sahip olduğu A Grubu 1.000.000-TL nominal bedelli payın Ayhan Öztürk’e, B Grubu 4.800.000-TL nominal bedelli paylarının Haskız Öztürk'e ve B Grubu 2.200.000-TL nominal bedelli payın Mert Eren'e satışı ile alakalı pay devir sözleşmesi imzalandığı 24.03.2014 tarihinde (Bugün) tarafımıza bildirmiştir” denildi.

DAHA ÖNCEKİ SATIŞ ŞARTLARI YERİNE GETİRİLMEMİŞTİ

Ar Tarım’ın eski sahibi bir önceki satıştan alacağını tahsil etmeden, şirket 2 ay içerisinde yeniden el değiştirdi. Halka açık şirket bir meçhule doğru ilerlemeye başladı. Ocak ayı sonunda 2.60 liraya satılan hisselere bu sefer 3.10 lira değer biçildi. Bir önceki satışa 12 milyon 445 bin 665 adet B Grubu pay konu edilirken bu satışta pay oranı 8 milyona geriledi.  Çünkü bir önceki satışta Tümer Tarım’ın kağıt üzerinde sahibi gibi görünen Ali Kemal Tümer, 4 milyon lot hisseyi kredi teminatı olarak vermek amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) kaydettirdi. Hem de satış işleminden bir gün sonra.

BORSAGUNDEM.COM YAZMIŞTI!

Borsagundem.com o tarihte yapılan bu işlemlerin normal olmadığını ve bu satışın perde arkasında Ayhan Öztürk isminin olduğu yönündeki iddiaları yazmıştı. Gerçekler iki ay gibi kısa sürede ortaya çıktı. Ancak bu sefer de yeni iddialar gündemde. Neta Yatırım ve Tera Menkul’de yüksek miktarda temerrüde düşen Tümer Tarım hesaplarının Ayhan Öztürk tarafından kullanıldığı uzun süredir dile getiriliyordu.
Ar Tarım hisselerinin de bu hesaplara teminat olarak verildiği de bize ulaşan iddialar arasındaydı. Borsa kulislerinde Ayhan Öztürk’ün açıklarını kapatmak için türlü türlü yollara başvurduğu da artık sesli olarak dile getiriliyor. Bu satış işleminin de bunlardan biri olduğu öne sürülüyor.

AYHAN ÖZTÜRK BU FİLMLERİ NASIL ÇEVİRİYOR?

Peki, Ayhan Öztürk bir yıl gibi kısa sürede bu kadar filmi nasıl çevirdi? Son bir yılda 4 şirketin satışında aracılık eden Ayhan Öztürk, SPK tarafından hakkında çok sayıda manipülasyon suçlaması yapılmış, dava açılmış bir isim. Halka açıldıktan kısa bir süre sonra batan Ran Lojistik'i borsaya o taşıdı. İnfo B Tipi Yatırım Ortaklığı’nı VBG Holding’e satarak Ansa Yatırım Holding’e çevirdi. 200 milyonluk tahsisli sermaye artırımı SPK’dan dönünce yaşanan çek krizi yargıya taşındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Bürosu tarafından soruşturma konusu oldu.
 
CEYLAN GİYİM’DE DE PARMAĞI VAR

Ayhan Öztürk, halka arz yapmaya soyunduğu dönemlerde kendisini CFK Kurumsal Finansman Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı olarak tanıtıyordu.
Diğer taraftan, 1 liradan 12 liraya kadar yükselen, daha sonra 35 kuruşa kadar düşen Ceylan Giyim’i satın alıp (Kervansaray Yatırım Holding) Selim Sayılgan’a satan isim Ayhan Öztürk. Derimod hisselerinde SPK tarafından manipülasyon yaptığı tespit edilen, daha sonra da kız kardeşi Selda Öztürk’e SPK tarafından yasak ve suç duyurusu yapılan sicili kabarık bir borsacı.

MERT EREN BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKARACAK İSİM

Satışta ismi geçen Mert Eren ise daha önce Ericom yönetiminde bulunduğu için bazı bağlantıları ortaya çıkarabilecek bir isim. Diğer isim Haskız Öztürk ise Ayhan Öztürk’ün annesi. Kızı Selda Öztürk gibi, neler olup bittiğini bilmeden bu işlere giren bir isim. Ayhan Öztürk giderek tüm aile fertlerini bu işlere bulaştıracak gibi görünüyor.

ALİ KEMAL TÜMER 5 MİLYON LİRALIK ÇEKİ KİME KESTİ?

Şirket iki ayda bir el değiştirdiği için çağrı yapılacak olması, hisselerin satış fiyatından ziyade isimler önemli. Bu satış, daha önce Borsagundem.com’un yaptığı haberlerin de ne kadar doğru olduğunu ortaya çıkarıyor.
Ayhan Öztürk’ün aracı kurumlar başta olmak üzere piyasada çok sayıda kişiye borcu olduğu uzun süredir borsa kulislerinde iddia ediliyordu. Dün satış yapılmadan önce Ankara’dan aldığımız bilgilere göre Ali Kemal Tümer, bir özel bankadan aldığı çek koçanının büyük bir bölümünü harcamış. İddialara göre, 5 milyon liraya yakın çek kesmiş. Bu çeklerin kime kesildiği, ödenip ödenmeyeceğinin kısa sürede ortaya çıkması bekleniyor.

AYHAN ÖZTÜRK KENDİNDEN KENDİNE SATIŞ YAPTI

En baştan beri figüran olarak satış hikayelerinde kullanıldığı ileri sürülen Ali Kemal Tümer’in parası ve hiçbir mal varlığının olmadığını bütün piyasa biliyor. Borsa kulislerinde ise, borçlarını ödemekte zorlandığı iddia edilen Ayhan Öztürk’ün, kendinden kendine bir satış daha yaparak yeni planlarını devreye sokmak istediği öne sürülüyor.

SATIŞ DETAYLARI NEDEN AÇIKLANMIYOR, YİNE Mİ GİZLİLİK VAR?

Tabii, bir önceki satış sürecinde olduğu gibi, satışla ilgili hiçbir detaya yer verilmiyor. Tarafların kendi aralarında yaptıkları bir gizli sözleşme olduğu ileri sürülüyor. Daha önceki satışta Borsagundem.com’a şirket içi gizlilik maddesi gereğince '10 gün içerisinde açıklanacak' denilen maddeler neden iki aydır kamuoyuna açıklanmadı? Diyarbakır Bismil İlçesi’ndeki araziler satışa konu edildi mi? Şirketin içerisi boşaltıldıktan sonra bu araziler sahiplerine iade mi edilecek? Bu arazilere önceki satış anlaşmasında ne kadar değer biçilmişti, bu sefer ne kadar değer biçildi? Kamuoyuna yapılan açıklamaların dışında gizli sözleşmelerin yapıldığı söylentileri doğru mu? Ar Tarım’ın skandal satışında yatırımcıların bilmesi gereken tüm detaylar gizleniyor…

AR TARIM'DAN KAP AÇIKLAMASI- HİSSE DEVİR SÜRESİ

Ar Tarım'dan bugün yapılan KAP açıklamasında, Tümer Tarım'a ait A grubu Ar Tarım hisselerinin devrinin 30 gün içinde yapılacağı, B grubu payların devrinin ise 60 gün içinde gerçekleştirileceği ve pay alım teklifi için SPK'ya başvuruda bulunulacağı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (34)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alem01 Nisan 2014 12:23

    memo sence bu adamlar çağrı yapyarmı dersin bence yapmaz çağrı için en son tarih ne dir sen biliyormusun bilen varsa yazsın en son çağrı tarihi ve spk ya müracaat tarihini

  • memo01 Nisan 2014 11:00

    aaaa doğru söylüyor şayet 3.10 dançağrı yaparsa pirim yapar ama çağrı yaparmı ne zaman yapar bilinmez beklemek lazım sabırla

  • dombili..28 Mart 2014 11:41

    bu dombili ne zaman tutuklanacak. savcılıklarda onlarca suç duyurusu var. suçlar net. ispatlı. neden bekliyoruz?. yeter artık bıktık bu pisliklerden..

  • aaa ya cevap28 Mart 2014 02:58

    Sayın aaa cok safsın yada Ayhan'ın maaşlı elemanısın dicem ama alınma, ticari bak.

  • aaa27 Mart 2014 13:23

    3.10 dan imtiyazlı payları alan öztürk çağrı yapacak,kağıt şu anda 2,10 tl, % 50 marj var, eğer kağıt şu anda 3,10 olsa riskli olurdu haklısınız ama, çağrıya kadar risk yok,

  • uğur26 Mart 2014 20:48

    BORSA GUNDEM GORUYOR SİZDE GÖRÜN

  • FUAT26 Mart 2014 20:14

    Satışın detayları niye açıklanmıyor nasıl bir ülke nasıl bir yerdeyiz borçlarını ödeyemeyen ayhan öztürk her taşın altında

  • atahan26 Mart 2014 19:39

    alemi safmı sanıyonuz hep bedelli sermaye artırımları patron satışları nerde kata kulli var siz hep ordasınız aldırdığınız senetler hep yatırımcının elinde patlar arkanızda hep enkaz yıkıntı var

  • muhammed26 Mart 2014 19:29

    hakan güçlü borsa istanbul da çalışrken bakmış ki dışarda daha çok para var ayhan abisiyle rahat rahat çalışmaya karar vermiş ordan ayrılıp burda beraber iş tutmaya başlamışlar yaptıklarıda ortada zaten

  • BERDAN26 Mart 2014 19:12

    Bakın arkadaşlar bu adamlar borsada hiç bir dönemde değer yaratmamışlardir her daim yatırımcıya zarar vermişlerdir kağıtlar hep pul olmuştur

  • deli dumrul26 Mart 2014 11:28

    BORSA GÜNDEM BU ALEMDE TEKSİN SENDE BİLİYOSUN ZATEN.ADAMSIN ADAM

  • murat26 Mart 2014 11:06

    sayın buyuklerım ben bu hıssedeyım sızın ön gerınız guvenıp hısden çıkayımmı bu oyuna rtak olmayım mı ben bır kuçuk yatırımcıyım

  • a26 Mart 2014 02:39

    ula bu borsa gundem okumak ne kadar zevkli. butun donen pislikleri millete duyuruyorlar. helal sana borsa gundem.

  • HARUN26 Mart 2014 00:37

    ayhan Öztürk inanın tek başına yolda yürüyemez.bunlar mübareklerin vitrini kesinlikle bu böyle

  • sedat ay25 Mart 2014 21:41

    adamlar herşeyi kılıfına uygun yapıyorlarki bu kadar rahat hareket ediyorlar,allah hissede olanlara sabır versin.

  • maalesef25 Mart 2014 19:05

    birde şunu eklemeliyim. bu adamlar bu kadar iş çevirirken yetkili kurumların daha etkin ve hızlı karar almasını istirham ediyorum. ancak o zaman bizlerde bu spekülatörlerin oyuncağı olmayaız.

  • malesef25 Mart 2014 19:02

    malesef yetkili kurumlar bu kadar alavereye izin veriyor. illaki kanunlarda boşluk falan vardır, ama bu boşluğu sadece spekilatörlermi görüyor? niye kapatılmıyor bu boşluklar, bizler uzaktan olup biteni anlayamıyoruz tabiki. yetkili kurumlar onay veriyorsa, yada şirketler bu işleri yapıyorlarsa illaki bu boşluklardan faydalanarak yapıyolardır. allahtan bizim borsa gündemimiz varda olanı biteni görebiliyoruz. yaksa yanmışız

  • borsacı25 Mart 2014 18:26

    Boşuna konuşuyoruz bu ülkede malesef yargı iflas etmiş. Burada yazılan yazıları alıp savcılığa verseniz normalde savcılığın dolandırıcılıktan burada geçen tüm isimleri önce alıp işleri bitene kadar da tutuklu tutması lazım .

  • ziya25 Mart 2014 17:40

    Değeri 100 bin dolar ancak eden evrensel nadenciliği Karkim e 12 trilyon a satıp içerdeki paraları buharlaştırdılar. SPK bu olayı inceliyordur herhalde ama bu iş Ayhan dan önce kurnaz murat çelik zamanında olmuştu bakalım clk da bu işler ne olacak. Ytırımcıları Örtülü kazanç aktarımından dolayı CŞK holdin ve Murat Çelik i dava etmeye çağırıyorum..

  • haber detayı müthişşş25 Mart 2014 17:26

    Teşekkürler Borsagündem. Çok iyi bir iş çıkarmışsınız.Bu adamların ilk icraatı değil bu. Borsagundem’in son 3-4 yılda manşete taşıyarak duyurduğu finans mühendisliği dolandırıcılığını birçok hisse senedinde yaptılar. Katekulli alış verişler. ÜTOPYA da SPK raporu ile sabit. SPK raporundaki SELDA ÖZTÜRK yargılanıyor. AMA TEK ŞAHIS gibi yargılanıyor. Halbuki arkasında bu isimler var.. Patron Zekai DURSUN var.. Var oğlu var.. Malum Ayhan ÖZTÜRK ÇETESİ.. Ütopya patronu Zekai DURSUN ile gizli anlaşma yaparak milleti dolandırarak ortak satışı yaptılar. Aradaki işleri yürüten kişi: Ütopya Mali direktörü AHMET TUNÇ isimli kişi idi.. Ahmet TUNÇ isimli kişi Kalkınma bankasında çalışırken SPK suç duyurusundan hapis cezası almış biri. Kalkınma Bankasından başka suçlardan da hapis cezası alarak işten atılan biri.. Bu kişi aynı zamanda yine Diyarbakırlı olan AR Tarım ı AYHAN ÖZTÜRK ÇETESİ ile halka arz ettirdi. İzahnamede bile halka arz danışmanı AHMET TUNÇ diye yazar. Ve ÇETE ÜYELERİ 3 Yıldır indirip bindirdikleri hisseleri artık borsada şirket sahibi olarak ele geçirmek üzere tezgah çevirmeye başlamışlar. İşin garibi ÇETE üyeleri SPK YASAKLISI olduğu için farklı isimler kullanıyor. Sayın savcılarımıza duyrulur.. Teşekkürler Borsagündem. Çok iyi bir iş çıkarmışsınız.

  • HALİL25 Mart 2014 15:41

    Bu tip adamların borsada ne işi var.

  • gürkan akyüz25 Mart 2014 14:03

    ayhan öztürk bu borsa istanbulu sallayan adamsın .herkes senın ne yaptıgını ne ettıgını takip ediyorsa sen büyük adamsın..

  • helal size25 Mart 2014 13:33

    bu kadar kısa sürede şirketmi alınır, satılır? çocuk bile inanmaz buna. bir şirket alınmadan günlerce, aylarca incelenir. burda almışlar bi şirketi, o ona satıyo, bu buna satıyo:)

  • helal size25 Mart 2014 13:22

    sizde olmasınız, neler olduğunu görme şansımız olmayacak. bir yatırımcı olarak teşekkür ederiz.

  • SERKAN Ç25 Mart 2014 12:24

    SPK ya yazılı olarak ARTOG la ilgili bilgi talebinde bulunuyoruz SPK dan gelen yanıt haftalık bültenleri takip edin oluyor.

  • Clear25 Mart 2014 10:54

    Resmen tek amaçları yatırımcı soymak. avrupa ve amerika borsalarında bu işlemleri yapmaya yeltenseler bunların defterini hemen düzerler. bütün varlıklarına el koyup mağdur yatırımcının kaybını giderirler.

  • Haber harika.-Teşekkürler.25 Mart 2014 10:46

    Teşekkürler Borsagündem. Çok iyi bir iş çıkarmışsınız.Bu adamların ilk icraatı değil bu. Borsagundem’in son 3-4 yılda manşete taşıyarak duyurduğu finans mühendisliği dolandırıcılığını birçok hisse senedinde yaptılar. Katekulli alış verişler. ÜTOPYA da SPK raporu ile sabit. SPK raporundaki SELDA ÖZTÜRK yargılanıyor. AMA TEK ŞAHIS gibi yargılanıyor. Halbuki arkasında bu isimler var.. Patron Zekai DURSUN var.. Var oğlu var.. Malum Ayhan ÖZTÜRK ÇETESİ.. Ütopya patronu Zekai DURSUN ile gizli anlaşma yaparak milleti dolandırarak ortak satışı yaptılar. Aradaki işleri yürüten kişi: Ütopya Mali direktörü AHMET TUNÇ isimli çete üyesi idi.. Ahmet TUNÇ isimli çete üyesi aynı zamanda yine Diyarbakırlı olan AR Tarım ı AYHAN ÖZTÜRK ÇETESİ ile halka arz ettirdi. İzahnamede bile halka arz danışmanı AHMET TUNÇ diye yazar. Ve ÇETE ÜYELERİ 3 Yıldır indirip bindirdikleri hisseleri artık borsada şirket sahibi olarak ele geçirmek üzere tezgah çevirmeye başlamışlar. İşin garibi ÇETE üyeleri SPK YASAKLISI olduğu için farklı isimler kullanıyor. Sayın savcılarımıza duyrulur.. Teşekkürler Borsagündem. Çok iyi bir iş çıkarmışsınız.

  • yatırımcı25 Mart 2014 10:37

    ar tarım diye bi şirket gerçekten varmı yoksa tabeladan ibaretmi.bu balık ayhan başak menkulde dealerken 1995 de bizide dolandırmıştı paramızı çalmıştı. geri alamadık.

  • Yorumcu 25 Mart 2014 09:30

    Hep aynı hikaye spk ınn gücü bunlara korku vermiyor. Küçük yatırımcıyı yiyip bitirdiler yazıklar olsun

  • ersin 0625 Mart 2014 09:20

    bu petrol arama işi ne olacak hikayemi bu nasıl bir iş...

  • yatırımcıydım artoga kadar artık piyasada yok...25 Mart 2014 08:53

    spk nın zorunlu çağrı yükümlülüğüne güvenip eskiyen fiyatla 2.94 - yeni fiyatla 3.10 bu fiyattan zorunlu çağrı yükümlülüğüne inanalım mı? güvenebilir miyiz? 2-3 ay sonra tekrar yeni oyunlar dönmeyeceğine kim inanır? şirketin faaliyet konusu değişiyordu o konu ne olacak? mkka kaydettirile hisseler? takaslarda anlaşılamayan değişimler? okadar çok soru var ki sorulacak cevaplayacak muhatap bulunabilir mi spk yada artog içinde???

  • isa arsi25 Mart 2014 08:48

    devlet bunları görmüyor mu adaletsizliğin başkenti Türkiye olmuş.herkes çalıyor herkes

  • osman25 Mart 2014 08:30

    Vay be yine k.yatırımcı madur hep madur.

  • ütopyayı unutmuşsunuz..25 Mart 2014 08:22

    ütopya da spk raporu var. Selda öztürk hakkında. Selda öztürk hesabınıda Ayhan Öztürk ün kullandığını siz yazmıştınız. Bir bilgi daha. Ütopya nın mali direktörü, AR Tarım ın halka arz danışmanı. izahnamede dahi yazar bu bilgi.. hiçbir şey tesadüf değil.. ve savcılarımızı onlarca yatırımcının ispatlı suç duyurusundan ve somut belgelerinden dolayı harekete geçmeye davet ediyoruz..